Turks brood al tonno – Borrelbrood
Een lekker stuk brood doet het altijd goed bij een buffet of als borrelhapje. De mandjes of plankjes met stokbrood en kruidenboter en tapenade vliegen je op het terras niet voor niets om de oren 😉 Joor maakte een lekker borrelbrood met tonijn, check snel dit lekkere recept voor Turks...Turks brood al tonno – Borrelbrood
Bewaren
Een lekker stuk brood doet het altijd goed bij een buffet of als borrelhapje. De mandjes of plankjes met stokbrood en kruidenboter en tapenade vliegen je op het terras niet voor niets om de oren 😉 Joor maakte een lekker borrelbrood met tonijn, check snel dit lekkere recept voor Turks brood al tonno!
Turks brood al tonno
Door Joor – Makkelijke recepten voor de borrel zijn altijd welkom. En helemaal als dat ook nog eens varianten zijn op bekende klassiekers, zoals dit lekkere borrelbrood. Deze variant op de bekende pizza tonijn maakte ik op Turks brood, dat is net weer even anders.
Je kunt dit gerecht prima serveren bij de borrel, maar ook als avondeten is dit brood erg lekker. Een ideale makkelijke maaltijd voor bijvoorbeeld het weekend. Serveer er in dat geval bijvoorbeeld een lekkere rucolasalade bij of doe wat courgette op het brood voordat je het afbakt.
Ben je opzoek naar meer lekkers met tonijn? Check deze gevulde courgettes, deze snelle ovenschotel met broccoli of Brenda’s favoriete pastasalade met tonijn en pesto.
Ingrediënten
Extra benodigd: keukenmachine of blender
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze turks brood al tonno – borrelbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het Turks brood doormidden en leg beide zijden met de binnenkant naar boven op de bakplaat. Bak het Turks brood alvast 5 minuten voor en haal dan weer uit de oven. Laat de oven aanstaan.Stap 3
Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.Stap 4
Doe tijdens het bakken van het Turks brood de inhoud van het blik tomaten samen met ½ - 1 verse chilipeper (afhankelijk van of je je saus pittig wil of niet), de rozemarijn, de balsamicoazijn en de suiker in een keukemachine of blender. Mix tot je een saus hebt. Breng de saus op smaak met peper en zout.Stap 5
Meng de tonijnstukken met de saus en snijd de rode ui in dunne ringen.Stap 6
Verdeel de saus over de twee helften van het Turks brood. Beleg dit met de rode ui en verdeel de geraspte kaas eroverheen.Stap 7
Bak het Turks brood al tonno in 10 – 15 minuten gaar en goudbruin.Stap 8
Verdeel de mozzarella over het brood als je dat net uit de oven hebt gehaald. Snijd het brood in stukken en serveer meteen.Tip: als je het lekker(der) vind kun je de mozzarella ook mee verwarmen in de oven.
Ingrediënten
Extra benodigd: keukenmachine of blender
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze turks brood al tonno – borrelbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het Turks brood doormidden en leg beide zijden met de binnenkant naar boven op de bakplaat. Bak het Turks brood alvast 5 minuten voor en haal dan weer uit de oven. Laat de oven aanstaan.Stap 3
Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.Stap 4
Doe tijdens het bakken van het Turks brood de inhoud van het blik tomaten samen met ½ - 1 verse chilipeper (afhankelijk van of je je saus pittig wil of niet), de rozemarijn, de balsamicoazijn en de suiker in een keukemachine of blender. Mix tot je een saus hebt. Breng de saus op smaak met peper en zout.Stap 5
Meng de tonijnstukken met de saus en snijd de rode ui in dunne ringen.Stap 6
Verdeel de saus over de twee helften van het Turks brood. Beleg dit met de rode ui en verdeel de geraspte kaas eroverheen.Stap 7
Bak het Turks brood al tonno in 10 – 15 minuten gaar en goudbruin.Stap 8
Verdeel de mozzarella over het brood als je dat net uit de oven hebt gehaald. Snijd het brood in stukken en serveer meteen.Tip: als je het lekker(der) vind kun je de mozzarella ook mee verwarmen in de oven.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Willianne
Gemaakt uit het herfstmenu en iedereen heeft ervan gesmuld.
Evi Groenendijk
Fijn en heerlijk recept, bedankt voor het delen! :)