Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Varkenshaas saltimbocca in parmaham

Lekker Italiaanse bijgerecht met vlees. Varkenshaas saltimbocca in parmaham met salie. Serveer met aardappeltjes en groenten naar keuze.

25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Breng de varkenshaas op smaak met zout en peper.
2
Stap 2

Leg 2 plakjes parmaham naast elkaar op je snijplank en leg een stuk varkenshaas erop. Leg 2 blaadjes salie tussen de onderkant van de varkenshaas en het plakje parmaham. Leg ok 2 blaadjes salie op de varkenshaas. Rol de varkenshaas in de parmaham. Doe dit ook bij het andere stuk varkenshaas.

3
Stap 3
Verwarm boter in een koekenpan en bak de varkenshaas saltimbocca hier rondom in aan. Laat de varkenshaas hierna 10 – 15 minuten doorbakken zodat hij mooi gaar is.
4
Stap 4
Of bereid de varkenshaas saltimbocca in de oven: neem het vlees na het aanbraden uit de pan en leg het in een ingevette ovenschaal en verwarm het 15 minuten op 180 graden in de oven.
5
Stap 5
Dek bij beide bereidingen het vlees af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten voor je het serveert.
6
Stap 6
Snijd het vlees in plakken en serveer voor met aardappeltjes en groente naar keuze.

Varkenshaas saltimbocca in parmaham

Een lekker zomers vleesgerecht vol van smaak.Vandaag gaan we voor varkenshaas saltimbocca in parmaham. Een simpel hoofdgerecht van varkenshaas met parmaham en salie. Met heel veel smaak.

Je bereid varkenshaas saltimbocca in parmaham in de koekenpan, oven of op de barbecue. En erbij serveer je aardappeltjes en groente naar keuze voor een volwaardige maaltijd.

Varkenshaas saltimbocca in parmaham

Saltimbocca

Saltimbocca is een vlees-gerecht uit de Italiaanse keuken. Vertaald naar het Nederlands betekent het ‘Spring in de mond’. Het traditionele Italiaanse gerecht bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees met plakjes spek en salie, en wordt aangebakken in witte wijn.

Ik heb op Sicilië de lekkerste saltimbocca ooit gegeten. Het was zo genieten. Al moet ik bekennen dat de plek daar vast ook mee te maken heeft gehad.

Op de blog ben ik eerder aan de slag gegaan met saltimbocca met een twist. Een versie met gepaneerde kip met basilicum en prosciutto. Dit serveerde ik met mozzarella en tomaatjes. Nog steeds vind ik deze versie erg lekker, maar bij het recept dat ik vandaag met jullie deel houd ik het wat simpeler. We gaan voor Varkenshaas saltimbocca in parmaham.

Varkenshaas saltimbocca in parmaham

Varkenshaas saltimbocca in parmaham

Deze keer ga ik voor een meer traditionele variant op saltimbocca. Niet met kalfsvlees, maar varkenshaas. Varkenshaas vind ik een toegankelijk,  lekker en makkelijk stuk vlees. Al weet ik dat niet iedereen varkensvlees eet. Je kunt het ook vervagen door het traditionele kalsfvlees of maak deze versie een met kipfilet.

Om de varkenshaas saltimbocca klaar te maken verpak je het vlees samen met de salie in parmaham.  Je rolt het in de plakken ham. Hierna is het al een kwestie van het garen van de rollen met vlees.

De saltimbocca kun je bereiden in de koekenpan, in de oven en op de barbecue. Wat je zelfs het fijnste vindt. Ik houd van medium-rare varkenshaas. Voor medium of doorbakken verwarm je het vlees een aantal minuten langer.

Serveer de varkenshaas saltimbocca in parmaham met gebakken aardappeltjes en groenten naar keuze.

Varkenshaas saltimbocca in parmaham

Varkenshaas saltimbocca in parmaham

 

 

 

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

1 reactie

Anna Broekhuis
5/5 sterren

Hallo Brenda Wat een overheerlijk recept, ik had het soortgelijke recept al gemaakt met kip. Ze willen het hier niet meer anders. Deze stond in de kalender van je. En nu met varkenshaas, ga gelijk boodschappen doen en maken Dank je wel en fijne dag Anna

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op