Ga naar de inhoud

Vega Pie met cranberrysaus

Een heerlijk vegeterisch hoofdgerecht. Een vega spektakelstuk is deze vega pie met cranberrysaus. Boordevol smaken én groenten.

45 minuten Voorbereidingstijd
50 minuten Bereidingstijd
Delen op
Vega Pie met cranberrysaus

Vega Pie met cranberrysaus

Ben je voor de feestdagen nog opzoek naar een vegetarisch hoofdgerecht? Dan heb je hem bij deze gevonden. Deze vega pie met cranberrysaus is een toppertje die niet misstaat bij het kerstdiner.

Een vegetarische pie van bladerdeeg gevuld met zoete aardappel, spinazie en champignons. Met daarbij een heerlijke cranberrysaus. Dat wordt smullen!

Vega Pie met cranberrysaus

Vegetarisch kersthoofdgerecht

Een vega spektakelstuk op tafel zetten met kerst? Daar hebben we nu een heerlijk en makkelijk recept voor. Deze vega pie met cranberrysaus zit boordevol smaken én groenten en zet je zonder al te veel moeite op tafel.

De vega pie met cranberrysaus is een waar spektakelstuk. Met een vulling van spinazie en pesto, paddenstoelen en kaas en zacht geroosterde zoete aardappel. En dat alles in een krokante korst van bladerdeeg. Erbij serveren we een friszure saus van cranberry’s voor een heerlijk volwaardige en vega maaltijd. Geniet ervan!

Combineer de vega pie met cranberrysaus met diverse bijgerechten voor een compleet kersthoofdgerecht. Bijvoorbeeld met aardappeltjes uit de oven, stoofpeertjes en gekarameliseerde worteltjes met tijm en honing.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de vega pie met cranberrysaus.

Ben je opzoek naar meer vegetarische kerstinspiratie? Neem dan eens een kijkje op deze pagina, hier vind je alle kerstrecepten bij elkaar en kun je de vegetarische kerstrecepten filteren.

Vega Pie met cranberrysaus

Vega Pie met cranberrysaus maken

Het is een voeding om de vega pie met cranberrysaus te maken. En weet je wat ook heel fijn is: je kunt hem vooraf maken, zodat je niet in de keuken hoeft te staan als de gasten al in huis zijn.

Voor we de vega pie kunnen opmaken wordt de zoete aardappel in de oven geroosterd. Ondertussen kun je de cranberry’s met water en suiker opzetten om de cranberrysaus te bereiden.

En in een grote pan bakken we spinazie met knoflook en ui, in een andere pan worden de paddestoelen gebakken.

Het bladerdeeg verdelen we over een ingevette cakevorm. Hier verdelen we het spinaziemengsel met pesto in. Dit beleg je met plakjes geroosterde zoete aardappel met daarop de paddestoelen-kaasmix. Hier overheen vouwen we het bladerdeeg. De vega pie bakken we 45-50 minuten in de oven.

Laat na het bakken kort afkoelen en haal vervolgens met het bakpapier uit de vorm. Snijd in dikke plakken en serveer de plakken met de cranberrysaus. 

Vega Pie met cranberrysaus

Ingrediënten

personen

Voor de cranberrysaus

Extra benodigd

  • cakevorm van 25 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vega pie met cranberrysaus

Voorbereiding: 45 minuten
Bereiding: 50 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Schil de zoete aardappels en snijd ze in de lengte in schijven. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de zoete aardappelschijfjes 20 minuten in de oven. Haal ze er daarna uit en laat ze afkoelen. Laat de oven aanstaan.
3
Stap 3
Doe de cranberry’s samen met het water en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat minimaal 30 minuten pruttelen op zacht vuur tot je een soort jam hebt. Breng eventueel op smaak met wat zout.
4
Stap 4
Snipper in de tussentijd de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met daarin olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan handje voor handje de spinazie toe, wacht steeds tot de vorige hoeveelheid is geslonken. Zet het vuur laag als alle spinazie geslonken is en laat op zacht vuur pruttelen tot het meeste water is verdampt. Breng op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de spinazie dan in een bolzeef boven een kom en laat uitlekken.
5
Stap 5

Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Veeg de gebruikte pan schoon en voeg weer olijfolie toe. Bak hierin de paddenstoelen totdat al het water verdampt is. Zet dan het vuur uit en roer de geraspte kaas erdoorheen.

6
Stap 6
Snijd de uitgelekte spinazie fijn en roer er vervolgens in een kom de pesto doorheen.
7
Stap 7
Vet de cakevorm in met boter. Rol de rol bladerdeeg uit en leg het bladerdeeg mét bijbehorende bakpapier in de cakevorm. Doe het zo, dat er aan een van de lange zijden van de cakevorm nog een flink deel bladerdeeg hangt.
8
Stap 8
Verdeel als eerste het spinaziemengsel over de cakevorm. Verdeel hierover de zoeteaardappelschijfjes en daarover de paddenstoel-kaasmix. Vouw dan het bladerdeeg over de vulling heen en plak zoveel mogelijk vast.
9
Stap 9
Klop het ei los en verdeel dit met een bakkwast over de cake. Bak de vega pie vervolgens 45 - 50 minuten in de oven.
10
Stap 10
Laat na het bakken kort afkoelen en haal vervolgens met het bakpapier uit de vorm. Snijd in dikke plakken en serveer de plakken met de cranberrysaus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

2 reacties

Sandra

Brenda, het ziet er heerlijk uit om te maken. Je geeft aan dit je dit ook vooraf kunt maken. Maak je het dan helemaal af en warm je het daarna weer op in de oven. Zo ja, hoelang en op hoeveel graden?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Je kunt de pie van te voren maken en dan in de koelkast bewaren. Dan kan op 2 manieren: - ook alvast afbakken. Dan zou ik hem de eerste keer iets korter afbakken, bijv 40 minuten, en dan de tweede keer is hij in 23-30 minuten klaar Eventueel de 2e keer afdekken met aluminiumfolie zodat hij niet te donker wordt aan de bovenkant. - je kunt hem ook maken en dan afdekken met huishoudfolie, en in de koelkast zetten. Dan bak je hem in 1x af voor je aan tafel gaat.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op