Ga naar de inhoud

Venkelsalade met spinazie en grapefruit

Een heerlijke zomerse maaltijdsalade. Venkelsalade met spinazie en grapefruit. Een fijne mix van groenten met zomerse smaken en fris fruit.
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Venkelsalade met spinazie en grapefruit

Venkelsalade met spinazie en grapefruit

Deze venkelsalade met spinazie en grapefruit is een heerlijke zomerse maaltijdsalade. Een fijne mix van groenten met zomerse smaken en fris fruit.

Venkelsalade met spinazie en grapefruit

Maaltijdsalade met venkel

Warmere dagen vragen om maaltijdsalades. Ikzelf ben een fan van frisse salades met fruit, zeker als de dagen tropisch warm zijn. Ik combineer dat fruit dan graag met lekker wat groenten, zodat ik niet alleen wat lekkers, maar ook wat gezonds binnenkrijg. Deze salade is mijn nieuwe favoriet: spinazie combineerde ik met venkel en grapefruit. De knapperige spinazie, zachte anijsachtige venkel en frisse grapefruit is voor mij een hemelse combinatie!

Venkelsalade met spinazie en grapefruit

Rauwe venkelsalade

Verse venkel is een van de meest onderschatte groenten… en toevallig ook een van mijn favorieten. Het heeft een lekkere anijssmaak en, als je het rauw eet, een heerlijk knapperige textuur. Als je nog nooit van venkel hebt gehoord of het nog nooit hebt geprobeerd, dan hoop ik dat je dit recept gaat maken. En ben je meer fan van een soepje dan van een salade? Dan is deze venkelsoep met prei ook echt een aanrader.

Deze venkelsalade met 7 ingrediënten is lekker van smaak, heerlijk knapperig en perfect om te serveren bij gegrild vlees en vis, stoofgerechten en zelfs pasta. Je hebt maar maximaal twintig minuten nodig om deze salade te maken, maar je kunt hem ook van tevoren maken en vervolgens eten wanneer je maar wilt.

Venkelsalade met spinazie en grapefruit

Simpele venkelsalade

Om deze lekkere venkelsalade te maken heb je natuurlijk venkel nodig. Start met het snijden van de venkelknol in zo dun mogelijke plakjes, of gebruik hiervoor een mandoline. Verwijder vervolgens de schil van de grapefruits en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pers enkele stukjes uit boven een kommetje om de dressing te maken. Meng dit sap met extra vierge olijfolie, honing, peper en zout tot een gladde dressing.

Snijd nu de avocado’s in stukjes. Meng de spinazieblaadjes met de helft van de lekkere dressing. Verdeel de gemengde spinazie over een bord en strooi hier gelijkmatig de plakjes venkel, stukjes grapefruit en pistachenootjes overheen. Serveer de salade met de overige dressing voor extra smaak.

Venkelsalade met spinazie en grapefruit

Deze venkelsalade met spinazie en grapefruit wil je echt proberen. Lekker voor de lunch, als bijgerecht óf bij een barbecue. Laat je me weten wat jij ervan vindt?

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze venkelsalade met spinazie en grapefruit

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Snijd de venkelknol zo dun mogelijk of gebruik hier een mandoline.
2
Stap 2
Verwijder de schil van de grapefruits en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pers enkele stukjes uit boven een kommetje voor de dressing. Meng dat vervolgens met de olijfolie extra vierge, honing en peper en zout tot een dressing.
3
Stap 3
Snijd de avocado’s in stukjes.
4
Stap 4
Meng de spinazieblaadjes met de helft van de dressing. Verdeel ze vervolgens over een bord en verdeel hier de venkel, grapefruit en pistachenootjes overheen. Serveer met de rest van de dressing.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Parmezaanaardappels met bloemkool uit de oven

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op