Ga naar de inhoud
5 beoordelingen

Venkelsoep met prei

Een lekkere lichte lentesoep, dat is deze venkelsoep met prei. Met ringetjes verse lente-ui en spekjes is de soep nog lekkerder. Lekker bij de lunch, of als voorgerecht bij de avondmaaltijd. Lentesoep met venkel en prei Soep. Op een warme zomerdag moet je er waarschijnlijk niet aan denken. Maar iedere...
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Venkelsoep met prei

Een lekkere lichte lentesoep, dat is deze venkelsoep met prei. Met ringetjes verse lente-ui en spekjes is de soep nog lekkerder. Lekker bij de lunch, of als voorgerecht bij de avondmaaltijd.

Venkelsoep met prei

Lentesoep met venkel en prei

Soep. Op een warme zomerdag moet je er waarschijnlijk niet aan denken. Maar iedere andere dag eet ik het heel graag.

Deze venkelsoep met prei is weer eens wat anders dan een kommetje tomatensoep of courgettesoep.

Venkelsoep met prei

Venkelsoep met prei. Dit is een echt lentesoepje. maar is ook heerlijk voor de herfst of winter. De venkel, een witte selderachtige bol, geeft de soep een subtiele anijssmaak.

Zo ontzettend lekker. Deze venkelsoep met prei en aardappel past net zo goed bij een doordeweeks diner als bij een bijzonder etentje, bijvoorbeeld met de kerst.

Extra fijn: je kunt de soep van tevoren klaarmaken. Zo geniet je van je feestmaal zonder al te lang in de keuken te hoeven staan. Wel zo gezellig!

Venkelsoep recept

Deze soep is comfort in een kom. Ik serveer hem graag met een lekker stuk stokbrood als eenvoudig avondmaal.

De soep is een beetje kruidig door de venkel en romig door de aardappelen. Het is nog lekkerder met knapperige spekblokjes, lente-ui en het groen van de venkel als topping. Alle zoete en zoute smaken passen perfect bij elkaar.

Tip: de spekblokjes kun je als je het lekker vindt ook vervangen door snippers gerookte zalm. Ook echt een heerlijke toevoeging!

Venkelsoep met prei

De lekkerste venkelsoep met prei

Deze venkelsoep met prei en aardappel is heel makkelijk om te maken. Je bakt de knoflook, ui, prei, de venkel en de aardappel even in de pan. Dan doe je er het water en de bouillon bij. Even laten koken en dan heb je een heerlijke soep.

Het is wel handig voor dit recept dat je een goede staafmixer of een blenderĀ hebt. Zo maak je de soep mooi glad.

Venkelsoep maken

Venkelsoep maken is dus in elk seizoen een goed idee. Perfect als voorgerecht, als lichte lunch of als onderdeel van een groter diner. 

Tip: maak meteen een extra portie en vries ā€˜m in. Zo heb je altijd een gezonde en lekkere soep achter de hand voor drukke dagen.

Zin in soep?

Dit is echt een lekker soep recept. Ben je op zoek naar een andere soep? Neem een kijkje op deze pagina waar alle soeprecepten bij elkaar staan. Van tomatensoep tot courgettesoep en van groentesoep tot pompoensoep.

Ingrediƫnten

kommen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze venkelsoep met prei

Bereiding: 30 minuten
Stap 1

Snipper de ui en pel de knoflook. Snijd de knoflook grof en fruit dit in een pan met olijfolie.

2
Stap 2
Verwijder de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Bewaar het groen, dit gebruiken we als garnering. Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne plakken en daarna in stukken. Snijd de prei grof. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Doe de groenten bij de ui in de pan, roerbak 3 minuten mee voor je de bouillonblokjes en het water toevoegt.
3
Stap 3
Breng de soep aan de kook en laat dit op medium-vuur 15 minuten zacht koken.
4
Stap 4
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de spekblokjes krokant in.
5
Stap 5
Snijd de lente-ui in ringen.
6
Stap 6
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
7
Stap 7
Verdeel de soep over de kommen en garneer met het groen van de venkel, spekblokjes en ringen lente-ui.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Parmezaanaardappels met bloemkool uit de oven

17 reacties

Janneke

Dit is de eerste soep in 2 jaar waarvan Lucas (4 jaar, zeer kieskeurig in wat hij eet, soep moet hij zeker niet) zei: "mmm... lekker!" Nou... groter compliment is er niet! šŸ˜‰

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Nou, wat superleuk om te horen Janneke. Die steken we in ons zak ;~)

Yael

Heerlijke soep, beetje uitgelopen venkel van eigen tuin was perfect voor deze recept.

Laat een bericht achter

Heerlijk smakelijke soep,en simpel te maken

Top soepje

Laat een bericht achter

Mat
4/5 sterren

Lekkerste venkel soep ooit !!!

Laat een bericht achter

Fredbeentjes

Prima soep makkelijk te maken van alles wat extra gebruikt prima zo bedankt

Laat een bericht achter

Tess

Hoi Brenda, kan ik deze soep invriezen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan prima met deze soep

Esther
5/5 sterren

Lekkere soep, voor herhaling vatbaar

Laat een bericht achter

Sandra
5/5 sterren

Wat een geweldige soep. Ideaal voor als je niet lang in de keuken kunt staan. Ik heb alles in de foodprocessor gesneden, alles tegelijk in de multicooker (m.u.v. de spekjes en de lente ui). Tot slot nog een restje slagroom erbij. Helemaal top. De gerookte spekjes waren bijna iets te sterk, dus de tip van de zalm snippers zal ik ook eens proberen. Bedankt voor het delen.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen, bedankt voor je reactie

Barbara
4/5 sterren

Heerlijke soep met zalmsnippers gedaan!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Yum!

Ria

Heerlijk soepje, ook lekker met ham en bieslook

Laat een bericht achter

Sietske

Lekkere soep kleur was wat groener dan op de foto maar had grote prei gebruikt

Laat een bericht achter

Henri de Jong
5/5 sterren

Lekker recept

Laat een bericht achter

Femke

Heerlijk soepje en leuke variant op de normalere soepen. Wij zijn fan!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
5 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op