Ga naar de inhoud

Visnuggets met Parmezaan en citroen

De kipnugget kennen we allemaal. Een stukje gepaneerde kip, in lekker hap-formaat. Deze keer doe ik het anders. Ik maak er visnuggets van. Super lekkere krokante hapjes met een vleugje citroen. Visnuggets met Parmezaan en citroen Krokante warme hapjes, I love it! Deze vishapjes zijn weer eens wat anders dan...
20 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel panko over een bakplaat en verwarm dit 5 minuten in de oven. Doe de panko hierna in een schaal en mix de Parmezaan, zout, citroenrasp en fijngesneden tijm er door samen met een halve eetlepel olijfolie.
3
Stap 3
Dep de vis droog en snijd in blokjes. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Verdeel de bloem en eieren in een diep bord, kluts de eieren hierbij los.
5
Stap 5
Haal de vis eerst door de bloem, klop overtollig bloem era f. Daarna door het ei en vervolgens door de panko.
6
Stap 6
Verdeel de gepaneerde visstukjes over de bakplaat. Bak de visnuggets in 15 minuten gaar en goudbruin.
7
Stap 7
Meng 4 eetlepels ketchup met 2 eetlepels sweet chilisaus en serveer dit bij de visnuggets.

Visnuggets met Parmezaan en citroen

De kipnugget kennen we allemaal. Een stukje gepaneerde kip, in lekker hap-formaat. Deze keer doe ik het anders. Ik maak er visnuggets van. Super lekkere krokante hapjes met een vleugje citroen.

Visnuggets met Parmezaan en citroen

Krokante warme hapjes, I love it! Deze vishapjes zijn weer eens wat anders dan een bitterbal of mini saucijzenbroodje. Extra lekker door de citroen en parmezaan die ik in de panko heb verwerkt.

De visnuggets zijn zo lekker dat ze eigenlijk geen saus nodig hebben. Maar als je het niet kunt laten, dip de vishapjes dan in sweet chilisaus.

Visnuggets met Parmezaan en citroen

Visnuggets met Parmezaan en citroen

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op