Ga naar de inhoud

Witlofsalade met tonijn

Vandaag doen we iets anders met witlof dan jullie van me gewend zijn. Geen witlof met ham en kaas uit de oven (zoals deze recepten) maar rauwe witlof. Witlofsalade met tonijn. Dit recept is eerlijk gezegd een compromis. Ik wilde iets eten met rauwe witlof. Mijn vriend houdt niet van rauwe witlof, maar wel van

Witlofsalade met tonijn

Witlofsalade met tonijn

Vandaag doen we iets anders met witlof dan jullie van me gewend zijn. Geen witlof met ham en kaas uit de oven (zoals deze recepten) maar rauwe witlof. Witlofsalade met tonijn.

Dit recept is eerlijk gezegd een compromis. Ik wilde iets eten met rauwe witlof. Mijn vriend houdt niet van rauwe witlof, maar wel van tonijn. Dus ik dacht als ik tonijn meng met rauwe witlof dan lust hij het vast ook. Het experiment is geslaagd kan ik je vertellen šŸ˜‰

Het resultaat is een lekere snelle salade. Eentje die van pas komt als je iets makkelijks wilt eten, bijvoorbeeld naast een kommetje soep. Ook lekker om de witlofsalade met tonijn op getoast brood te eten bij de lunch.

Tonijnsalade met witlof

Witlofsalade met tonijn

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 2 grote stronken witlof
  • blikje tonijn op water
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel rozijntjes
  • theelepel kappertjes
  • 3 eetlepels yoghurt
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout

Bereiding:

Kook deĀ eieren in ruim kokend water, ongeveer 6 minuten zodat het een hard gekookt ei wordt.

Verwijder de uiteinden en buitenste bladeren van de witlof. Halveer de stronken en snijd de harde kern er uit. Snijd de witlof in halve ringen.

Meng de yoghurt met citroensap, honing, peper en zout. Meng de dressing door de witlof. Voeg de uitgelekte tonijn toe, samen met de kappertjes en rozijntjes.

Serveer de witlofsalade met het gekookte ei.

Tip:Ā ook lekker op getoaste boterhammen.

Bekijk ook andere recepten

3 reacties

Bosch

Mmm, dit ga ik morgen eens maken! Groetjes, Janet

Laat een bericht achter

tribbeltje

Lijkt me lekker! Zoet met zout(ig). Mijn moeder maakte vroeger rauwe witlof met plakjes banaan, stukjes appel (citroensap), rozijntjes, stukjes mandarijn of sinaasappel en een beetje slasaus. Zo vinden kinderen groente meestal wel lekker. Ik ga jouw recept ook een keer proberen.

Laat een bericht achter

Tanja

Rauwe witlof, mijn lief is er dol op! Ik zal hem hiermee eens verrassen :-) Een aparte combinatie, kappertjes en rozijnen maar ik probeer het precies zoals je recept is. Mijn schoonmoeder maakte het altijd met appel en een dressing van mayonaise,peper, suiker en azijn, jouw versie zal hij ook zeker waarderen :-)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op