Witte chocoladetruffels met champagne
Bewaren
Een feestelijk zoet hapje: witte chocoladetruffels met champagne. Dat is nog eens een feest om op tafel te zetten! Lekker bij de koffie, als toetje of als je om 00.00 uur dat glaasje champagne drinkt.
Het is inmiddels traditie dat ik voor oudejaarsavond (of nieuwjaarsdag) een feestelijk recept met een vleugje champagne met je deel op de website.
Na champagnemuffins, champagnecheesecake met aardbeien in een glaasje, champagnetaart met rood fruit en champagnetiramisu (allemaal toppers!) gaan we dit jaar voor witte chocoladetruffels met champagne.
Een feestelijk zoet hapje, met een vleugje champagne.
Witte chocoladetruffels met champagne
Witte chocoladetruffels. Maar dan extra feestelijk! Door de slagroomvulling mengen we een beetje champagne. Zo krijgen de witte chocoladetruffels een subtiele champagnesmaak. En om ze nog feestelijker te maken besprenkelen we de witte chocoladetruffels met sprinkels.
Witte chocoladetruffels met champagne maken
Het is niet moeilijk om de witte chocoladetruffels te maken. Maak ze wel oprijd. De vulling heeft namelijk minimaal 2 uur tijd nodig om op te stijven (maar langer mag ook) en ook moet de witte chocolade opstijven voor je de truffels kunt serveren.
Je kunt de witte chocoladetruffels met champagne bijvoorbeeld ook een dag van te voren alvast maken.
Ingrediƫnten
Voor de vulling
Voor de versiering
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze witte chocoladetruffels met champagne
Stap 1
Smelt 200 gram chocolade, samen met de slagroom in een pannetje. Roer dit door elkaar. Doe als dit is gesmolten de champagne erbij en roer dit goed door tot het gemengd is.Stap 2
Zet het mengsel weg in de koelkast, voor 2 uur.Stap 3
Bedek een bord of schaal met bakpapier.Stap 4
Gebruik een lepel om balletjes uit het chocolademengsel te lepelen. Leg deze op het bakpapier en kneed/vorm hier kort balletjes van. Zet het hierna nog even weg in de koelkast.Stap 5
Smelt ondertussen de overige witte chocolade.Stap 6
Haal de truffels uit de koelkast en haal ze door de chocolade. Bestrooi ze hierna direct met sprinkels.Stap 7
Leg de witte chocoladetruffel op een bordje met een velletje bakpapier en laat ze opstijven/uitharden in de koelkast.Stap 8
Serveer de witte chocoladetruffels met champagne direct uit de koelkast, ze smelten wel in de hand ;)Je kunt de witte chocoladetruffels met champagne ook invriezen.
Ingrediƫnten
Voor de vulling
Voor de versiering
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze witte chocoladetruffels met champagne
Stap 1
Smelt 200 gram chocolade, samen met de slagroom in een pannetje. Roer dit door elkaar. Doe als dit is gesmolten de champagne erbij en roer dit goed door tot het gemengd is.Stap 2
Zet het mengsel weg in de koelkast, voor 2 uur.Stap 3
Bedek een bord of schaal met bakpapier.Stap 4
Gebruik een lepel om balletjes uit het chocolademengsel te lepelen. Leg deze op het bakpapier en kneed/vorm hier kort balletjes van. Zet het hierna nog even weg in de koelkast.Stap 5
Smelt ondertussen de overige witte chocolade.Stap 6
Haal de truffels uit de koelkast en haal ze door de chocolade. Bestrooi ze hierna direct met sprinkels.Stap 7
Leg de witte chocoladetruffel op een bordje met een velletje bakpapier en laat ze opstijven/uitharden in de koelkast.Stap 8
Serveer de witte chocoladetruffels met champagne direct uit de koelkast, ze smelten wel in de hand ;)Je kunt de witte chocoladetruffels met champagne ook invriezen.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.