Wortelquiche met gekarameliseerde ui
Bewaren
Hutsput, maar dan anders. Heel anders! Namelijk verwerkt in een wortelquiche met gekarameliseerde ui. Zonder aardappel, maar dus met een lekker ei-beslag. Een heerlijke quiche met zoete gegrilde worteltjes en gekarameliseerde ui. Dat wordt smullen…!
Winterquiche
Ik ben dus gek op quiches en hartige taarten. Hier op de website staan inmiddels vele quicherecepten online. Het fijne is dat je hier lekker mee kunt variëren, en het is ook zeer geschikt om restjes in te verwerken. Zo kun je van restjes in de koelkast vaak nog een heerlijke quiche maken.
Wel merk ik dat quiches vaak worden gezien als lekker voor het voorjaar of zomer. Maar dat hoeft helemaal niet, want een quiche kan wat mij betreft het hele jaar door. En dus ook in de winter. Ga in dat geval voor wat ‘zwaardere’ ingrediënten of voeg bijvoorbeeld oude kaas toe. Zo maak je een heerlijke quiche die het ook tijdens de donkere maanden van het jaar goed doet.
Een paar winterse quiches die al op de website online staan zijn bijvoorbeeld deze:
- Groentetaart met broccoli en wortel
- Zuurkoolquiche met rookworst en ananas
- Quiche bolognese
- Hartige taart van pompoen met spinazie en feta
- Quiche van boerenkool met worst
Wortelquiche met gekarameliseerde ui
En deze keer gaan we dus voor een variant op hutspot. Met wortel en ui. Maar dan veel lekkerder. In deze wortelquiche verwerken we namelijk gekarameliseerde ui, en geroosterde wortels. Dubbel zo lekker dus!
De basisingredienten van deze quiche roosteren we in de oven. Hiervoor verdeel je op een bakplaat bekleed met bakpapier de plakjes wortel aan de ene kant en uienringen aan de andere kant. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout, peper, knoflook en tijm. En verdeel over de uienringen wat suiker. Dit roosteren we 25 tot 30 minuten in de oven.
Ondertussen kun je de bakvorm invetten en met het quichedeeg bekleden.
Voor het beslag roeren we de eieren los samen met een beetje melk, en geraspte kaas. Verdeel het eibeslag over de vorm en verdeel hierover de geroosterde wortel en gekarameliseerde ui. Bestrooi de wortelquiche met de overige kaas. Verwarm de quiche 30-35 minuten in de oven. Tot het eimengsel gestold is, en het deeg mooi goudbruin en gaar is.
Je kunt de wortelquiche met gekarameliseerde ui direct uit de oven serveren. En wist je dat je restjesquiche ook heel goed de volgende dag als lunch kunt eten?
Scroll snel naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wortelquiche met gekarameliseerde ui
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de plakjes wortel over de ene kant van de bakplaat en aan de andere kant de uienringen. Besprenkel de wortel met olijfolie. Bestrooi de wortel en uienringen met zout en peper en verdeel de knoflook en tijm erover. Bestrooi de uien ook met de suiker. Rooster dit 25 minuten in de oven.Stap 2
Vet een ondertussen quichevorm in. Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.Stap 3
Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en peper en roer de helft van de geraspte kaas erdoor.Stap 4
Verdeel het beslag over de vorm en verdeel hierover de geroosterde wortel en gekarameliseerde ui. Bestrooi de quiche met de overige kaas.Stap 5
Bak de wortelquiche 30-35 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze wortelquiche met gekarameliseerde ui
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de plakjes wortel over de ene kant van de bakplaat en aan de andere kant de uienringen. Besprenkel de wortel met olijfolie. Bestrooi de wortel en uienringen met zout en peper en verdeel de knoflook en tijm erover. Bestrooi de uien ook met de suiker. Rooster dit 25 minuten in de oven.Stap 2
Vet een ondertussen quichevorm in. Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.Stap 3
Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en peper en roer de helft van de geraspte kaas erdoor.Stap 4
Verdeel het beslag over de vorm en verdeel hierover de geroosterde wortel en gekarameliseerde ui. Bestrooi de quiche met de overige kaas.Stap 5
Bak de wortelquiche 30-35 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.