Ga naar de inhoud

Wraps met kipshoarma en paprikareepjes

Shoarma, maar dan anders. Lekkere wraps met kipshoarma en paprikareepjes.

25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Wraps met kipshoarma en paprikareepjes

Volgens mij zit ik in een wraps-met-kip-fase. Na de wraps met gekruide kip en paprika deel ik vandaag namelijk weer een combinatie van wraps met kip. Deze keer wraps met kipshoarma en paprikareepjes. Zie je de overeenkomsten? 😉

Een broodje shoarma in een wrap. Met lekker veel groenten. Zo voeg ik aan dit gerecht graag ui, champignons en paprikareepjes toe. En ijsbergsla mag bij een wrap met kipshoarma zoals deze ook niet ontbreken wat mij betreft. Het resultaat is een goed gevulde wrap met kipshoarma en groenten. Lekker!

Wraps met kipshoarma en paprikareepjes

Dit is een recept dat al heel lang op mijn to-cook lijstje stond. Een ideaal weekendgerecht. Het is simpel, snel en lekker. Én het bevat meer groenten dan het standaard broodje shoarma. Win-win!

Wraps met kipshoarma en paprikareepjes

Voor de wraps met kipshoarma bakken we eerst de kipreepjes aan. Je kunt hiervoor kant-en-klaar gekruide kip nemen of reepjes kipfilet zelf kruiden met shoarmakruiden. Kipshoarma kun je ook vervangen door reepjes shoarmavlees van varkensvlees. Dat is geen probleem. Zelf gebruik ik graag kipshoarma omdat ik dit lekker vindt.

Als het vlees rondom is aangebakken voeg ik de groenten toe. Uienringen, champignons en paprika vind ik hierbij het lekkerste. Maar wees vrij om met de groenten te variëren. Bak bijvoorbeeld ook eens roerbakgroenten mee met de reepjes kipshoarma.

De wraps beleg ik met ijsbergsla, het kipmengsel en vervolgens knoflooksaus. Hiervoor kun je bijvoorbeeld ook kwark mengen met knoflookpoeder. Eventueel peterselie om het af te maken en je kunt aan tafel.

Wraps met kipshoarma en paprikareepjes

Shoarma-recepten

Deze wraps met kipshoarma en paprika is een variatie op het welbekende broodje shoarma. Maar wist je dat je shoarma in nog veel meer recepten kunt verwerken? Ik geef je een aantal lekkere tips:

Wraps met kipshoarma en paprikareepjes

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze wraps met kipshoarma en paprikareepjes

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm olie in een pan en bak hierin de reepjes kipshoarma aan.
2
Stap 2
Als de kip rondom is aangebakken doe je de uienringen en plakjes champignon erbij. Bak dit lekker mee.
3
Stap 3
Bak eventueel in een andere pan de paprikareepjes aan. Deze kun je ook rauw aan de wraps met kipshoarma toevoegen.
4
Stap 4

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
Stap 5
Beleg de wraps met een handje ijsbergsla, het kipshoarma-mengsel en reepjes paprika. En maak het eventueel af met knoflooksaus.
6
Stap 6
Serveer de wraps hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

1 reacties

Yvonne

Heerlijk, gaat op mijn lijstje

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op