Ga naar de inhoud

Zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli

Het is toeval dat ik deze week twee keer een gerecht met broccoli deel. Ik kan dit recept doorschuiven naar een latere week. Maar dit was zo lekker dat ik het recept per se vandaag, op vrijdag visdag, met jullie wil delen. Wat mij betreft is zalm met citroen-honingsaus met...
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de roosjes broccoli in een andere pan.
2
Stap 2
Dep de zalm droog en breng op smaak met zout en peper. Bak dit in een koekenpan met olijfolie aan beide kanten.
3
Stap 3
Pers ondertussen de knoflook en bak dit even mee met de zalm. Voeg hierna de honing samen het sap van een halve citroen toe. Snijd de overgebleven helft van de citroen in plakjes en bak dit mee met de saus.
4
Stap 4
Serveer de tagliatelle met roosjes broccoli en de zalm met de saus. Garneer met geroosterde pijnboompitjes en verse peterselie.

Zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli

Het is toeval dat ik deze week twee keer een gerecht met broccoli deel. Ik kan dit recept doorschuiven naar een latere week. Maar dit was zo lekker dat ik het recept per se vandaag, op vrijdag visdag, met jullie wil delen. Wat mij betreft is zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli een winner!

Zalm met citroen-honingsaus met tagliatelle en broccoli

De winner zit hem vooral in de citroen-honingsaus dat samen met de zalm wordt verwarmd. Een heerlijke combi van zoet en zuur wat perfect bij de zalm past. Daarbij is het ook een lekker sausje over de tagliatelle en wordt de broccoli hiervan ook nog lekkerder.

Dit gerechtje is lekker simpel maak je super snel klaar, wat dat betreft past het zeker bij de makkelijke maaltijden die je van me gewend bent. Bij een volgende scheurkalender zal deze er dan ook zeker op staan šŸ˜‰

Zalm met citroen honingsaus en tagliatelle

Zalm met citroen honingsaus en tagliatelle

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediƫnten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op