Ga naar de inhoud

Zalmmoten in gegrilde paprikasaus

Tijd voor een makkelijk en lekker visgerecht met zalm! Als ik niet oppas, maak ik vis altijd op dezelfde manier klaar: in z’n geheel en in z’n eentje bakken in de pan of in de oven. Daar wilde ik eens verandering in brengen. En dat werd een succes. Deze zalmmoten...
17 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met een klein beetje olijfolie erin op middelhoog vuur. Bak de zalmmoten vervolgens zo’n 4-5 minuten per kant totdat de moten bijna gaar zijn. Haal ze dan uit de pan en laat ze afgedekt liggen tot je ze zo weer gebruikt.
2
Stap 2
Snipper vervolgens de uien en snijd of pers de knoflookteentjes klein. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd deze daarna in reepjes.
3
Stap 3
Veeg de pan snel schoon en verwarm er weer wat olijfolie in. Fruit vervolgens de ui en knoflook totdat de ui glazig is.
4
Stap 4
Voeg dan de gegrilde paprika en de spinazie toe aan de pan. Wacht tot de spinazie helemaal geslonken is.
5
Stap 5
Voeg dan de room en de geraspte kaas toe en zet het vuur zacht. Breng de saus daarna op smaak met peper en een klein beetje zout. Leg de zalmmoten weer terug in de pan, voeg de olijven toe.
6
Stap 6
Serveer de zalmmoten met de saus. Erg lekker met aardappelpuree of gebakken aardappels.

Zalmmoten in gegrilde paprikasaus

Tijd voor een makkelijk en lekker visgerecht met zalm! Als ik niet oppas, maak ik vis altijd op dezelfde manier klaar: in z’n geheel en in z’n eentje bakken in de pan of in de oven. Daar wilde ik eens verandering in brengen. En dat werd een succes. Deze zalmmoten in gegrilde paprikasaus zijn lekker, veelzijdig en anders dan anders.

Zalmmoten in gegrilde paprikasaus

Zalmmoten in gegrilde paprikasaus

Voor dit lekkere en makkelijke gerechtje bakte ik eerst de zalmmoten in de pan. Daarna maakte ik in dezelfde pan een heerlijk romige saus van room, knoflook, ui, gegrilde paprika en spinazie. De saus bracht ik op smaak met geraspte kaas, dus eigenlijk is dit een kaassaus met gegrilde paprika 🙂 Wat wil je nog meer?

Voor de finishing touch voegde ik nog wat olijven toe. Vind je die niet lekker? Dan kun je ze ook weglaten.

Zalmmoten in gegrilde paprikasaus

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

3 reacties

Brenda

Ik ga hem vanavond maken,en serveer het met tagliatelle heerlijk bij die roomsaus

Laat een bericht achter

Mirjam

Wat een heerlijk gerecht, Jorie. Wij hebben ervan gesmuld!

Laat een bericht achter

Suzanne

Wat ziet het er heerlijk uit! Dit moet ik zeker zelf eens proberen.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op