Ga naar de inhoud

Zomerse salade met gegrilde groenten en citroen-pestovinaigrette

Een heerlijke zomerse salade van gegrilde groenten met citroen-pestovinaigrette. Lekker als lunch, avondmaaltijd of bijgerecht bij de barbecue.
40 minuten Bereidingstijd
Delen op
Zomerse salade van gegrilde groenten met citroen-pestovinaigrette

Zomerse salade met gegrilde groenten en citroen-pestovinaigrette

Een heerlijke zomerse salade met gegrilde groenten en citroen-pestovinaigrette. Lekker als lunch, avondmaaltijd of bijgerecht bij de barbecue.

Zomerse salade van gegrilde groenten met citroen-pestovinaigrette

Zomerse salade van gegrilde groenten met citroen-pestovinaigrette

Met een lekkere salade zit je nooit verkeerd. En zeker niet met deze salade van gegrilde groenten met een zelfgemaakte citroen-pestovinaigrette. Courgette, paprika, asperges en champignons. De perfecte basis voor een heerlijke zomersalade.

Citroen-pestovinaigrette

De citroen-pestovinaigrette tilt je salade naar een hoger niveau. Vinaigrette is een Franse saus die je koud gebruikt om salades extra lekker te maken. Het is eigenlijk een soort dressing. De basis bestaat uit olie en azijn (dat in het Frans ‘vinaigre’ is), waar de saus zijn naam aan dankt. Een klassieke verhouding voor vinaigrette is 1 deel azijn op 3 delen olie, op smaak gebracht met peper en zout. In dit geval maken we er een citroen-pestovinaigrette van.

In een blender voeg ik basilicum, een geperste en geraspte citroen, knoflook, sjalot, witte wijn azijn, olijfolie en zout en peper toe. Alles fijnmalen en voila: een eigen citroen-pestovinaigrette. Superlekker bij deze salade.

Zomerse salade van gegrilde groenten met citroen-pestovinaigrette

Zomerse salade met gegrilde groenten

Dit lekkere salade recept is perfect als lunch of als bijgerecht – ook bij de barbecue. De frisse vinaigrette voegt een heerlijke smaak toe aan de salade, en de combinatie van knapperige groenten en de zachte, romige feta is superlekker.

Eerst verwarm je de oven voor op 200 graden en bekleed je een bakplaat met bakpapier. Daarover verdeel je de groenten, die je met olijfolie besprenkelt en op smaak brengt met zout en peper. Rooster de groenten 30 minuten in de oven.

Dan verdeel je veldsla over een schaal of grote kom. Verdeel hierover ¼ deel van de citroenvinaigrette en meng dit met de veldsla. Daarover komen de geroosterde groenten. Verdeel hierover extra vinaigrette. Maak de salade af met verkruimelde feta. Smullen!

Zomerse salade van gegrilde groenten met citroen-pestovinaigrette

Lekker salade recept

Dit lekkere salade recept met gegrilde groenten wil je echt een keer proberen. De citroen-pesto vinaigrette maakt het gerecht extra bijzonder. Een parel om voor te schotelen aan je gasten, of om lekker zelf op te eten.

Ingrediënten

personen

Voor de citroenvinaigrette

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zomerse salade met gegrilde groenten en citroen-pestovinaigrette

Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de groenten over de bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten 30 minuten in de oven.
3
Stap 3
Maak ondertussen de citroenvinaigrette door de ingrediënten in een blender of met de staafmixer fijn te malen.
4
Stap 4
Verdeel de veldsla over een schaal of grote kom. Verdeel hierover ¼ deel van de citroenvinaigrette en meng dit met de veldsla.
5
Stap 5
Verdeel hierna de geroosterde groenten over de sla. Verdeel hierover extra vinaigrette. Maak de salade af met verkruimelde feta.
6
Stap 6
Lekker als bijgerecht of als maaltijd geserveerd met brood.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op