Ga naar de inhoud

Zuurkoolstamppot met rookworst (en ananas)

Mijn favoriete zuurkoolovenschotel, maar dan verwerkt als stamppot. Zuurkoolstamppot met worst en ananas. En spekjes. Yum!
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Zuurkoolstamppot met rookworst (en ananas)

Het kan nog hoor, stamppot eten. Deze lente gaan we voor lichte stamppotten. Al voeg ik aan deze zuurkoolstamppot met rookworst dus wel de winterse rookworst toe. Maar toch is deze stamppot met zuurkool zeer geschikt voor de lente. Lekker fris, en zowel koud als warm lekker om te eten!

Lees verder als je van stamppot houdt, want ik tip je ook 5 andere stamppotten die zeer geschikt zijn voor de lente. Lichte stampotten met lentegroenten.

Zuurkoolstamppot met rookworst

Inmiddels weet ik dat dit een recept is die voor sommigen de zuurkoolstamppot verpest. Ik vind ananasblokjes namelijk een heerlijke toevoeging aan de zuurkoolstamppot. Komt misschien ook doordat ik niet beter weet. Mijn moeder conbineert een zuurkoolschotel ook altijd met ananas. Vroeger moest ze voor mij zelfs een stukje maken zonder ananas omdat ik het niet lekker vond. Maar nu smul ik er juist van! De combinatie van de zure zuurkool met zoete ananas, yum!

Maar als je er niet van houdt, om ananas (of fruit in het algemeen) aan de stamppot toe te voegen laat je het lekker achterwege. Dan is het gewoon een hele lekkere zuurkoolstamppot met worst en spekjes.

Zuurkoolstamppot met rookworst

Stamppot van zuurkool

Zuurkoolstamppot met rookworst dus. Twee dingen die wat mij betreft heerlijk bij elkaar passen.

Een lichte en fruitige stamppot. De aardappelpuree maak ik extra smeuïg door hier wat van het kookvocht aan toe te voegen. Hier roer ik de uitgelekte en verwarmde zuurkool doorheen. En de uitgebakken spekjes, gebakken rookworst en partjes ananas maken er een heerlijke stamppot van.

Super simpel om te maken, snel klaar. En smullen!

Zuurkoolstamppot recept

Stamppotrecepten

Wil je meer stamppot voor de lente? Dan tip ik je graag deze stamppot recepten die het ook dit seizoen zeer goed doen. Deze stamppotten zijn dit zwaar, en gemaakt van Lenten-groenten:

Zuurkoolstamppot met rookworst

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zuurkoolstamppot met rookworst (en ananas)

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de aardappelen gaar in ruim water. Verwarm de zuurkool in een pannetje.
2
Stap 2
Bak in een droge koekenpan de spekblokjes krokant.
3
Stap 3

Bak de plakjes rookworst eventueel even aan in een koekenpan, daar wordt het nog lekkerder van. Of warm het op volgens de instructies op de verpakking.

4
Stap 4
Houd het kookvocht van de aardappelen apart en stamp de aardappelen fijn.
5
Stap 5
Meng dit met zout en peper en ongeveer 100 ml van het kookvocht en roer dit goed door elkaar tot een romig mengsel ontstaat.
6
Stap 6

Roer de zuurkool, de gebakken spekjes, stukjes rookworst en stukjes ananas door de aardappelpuree en serveer de zuurkoolstamppot direct.

Zowel lekker om koud als warm te eten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Zomerse salade van gegrilde groenten met citroen-pestovinaigrette
Vitello tonnato plank
Groentespiesjes met falafel en tzatziki

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op