Het recept voor deze Provençaalse Roerbak is “geboren” uit een pakje. We kochten vroeger (3 jaar geleden, in 2009) regelmatig een pakje dat ongeveer heette: “Provençaalse roerbak” (er bestond ook een Franse en nog meerdere smaken geloof ik). Volgens mij was het van Honig, maar kan ook Maggi of Knorr zijn geweest (heb gegoogeld, maar het kwam niet boven drijven).
Op een gegeven moment dacht wij: dit kunnen we ook zelf met Provençaalse kruiden! Dat deden we, en doen we nog steeds. Misschien jullie ook vanaf nu?
Je hebt voor dit recept alleen een wok nodig, lekker makkelijk en weinig afwas dus!
Provençaalse Roerbak
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram krieltjes
- 350 gram rundergehakt
- courgette
- paprika
- 2 uien
- wortels (ik gebruik een klein potje)
- 250 gram champignons
- peper
- zout
- Provençaalse kruiden
- gehaktkruiden
- paneermeel
- olijfolie
Bereiding
Meng het gehakt met een beetje paneermeel, de gehaktkruiden en Provençaalse kruiden (mag best wel veel). Draai hiervan kleine balletjes. Deze mogen iets groter zijn dan soepballen.
Bak de balletjes aan in een warme wok met olie.
Snij de ui in halve ringen, courgette en paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Voeg de ui en courgette bij het gehakt en bak het even mee.
Vervolgens gaan de krieltjes bij het gehakt/groentemengsel. Voeg na 5 minuutjes de paprika en champignons toe en bak dit mee.
Bestrooide inhoud van de wok met Provençaalse kruiden, peper en zout. Voeg tot slot de wortels toe.
Laat dit nog 10 minuten op laag vuur langzaam garen.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!