Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Provençaalse Roerbak

Het recept voor deze Provençaalse Roerbak is “geboren” uit een pakje. We kochten vroeger (3 jaar geleden, in 2009) regelmatig een pakje dat ongeveer heette: “Provençaalse roerbak” (er bestond ook een Franse en nog meerdere smaken geloof ik). Volgens mij was het van Honig, maar kan ook Maggi of Knorr zijn geweest (heb gegoogeld, maar het kwam niet boven drijven).

Op een gegeven moment dacht wij: dit kunnen we ook zelf met Provençaalse kruiden! Dat deden we, en doen we nog steeds. Misschien jullie ook vanaf nu?

Je hebt voor dit recept alleen een wok nodig, lekker makkelijk en weinig afwas dus!

Provençaalse Roerbak

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram krieltjes
  • 350 gram rundergehakt
  • courgette
  • paprika
  • 2 uien
  • wortels (ik gebruik een klein potje)
  • 250 gram champignons
  • peper
  • zout
  • Provençaalse kruiden
  • gehaktkruiden
  • paneermeel
  • olijfolie

Bereiding

Meng het gehakt met een beetje paneermeel, de gehaktkruiden en Provençaalse kruiden (mag best wel veel). Draai hiervan kleine balletjes. Deze mogen iets groter zijn dan soepballen.
Bak de balletjes aan in een warme wok met olie.

Snij de ui in halve ringen, courgette en paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Voeg de ui en courgette bij het gehakt en bak het even mee.
Vervolgens gaan de krieltjes bij het gehakt/groentemengsel. Voeg na 5 minuutjes de paprika en champignons toe en bak dit mee.

Bestrooide inhoud van de wok met Provençaalse kruiden, peper en zout. Voeg tot slot de wortels toe.
Laat dit nog 10 minuten op laag vuur langzaam garen.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. liesbeth ten Have 23 maart 2012 om 08:42

    Gisteren de spinazieasalade gemaakt, was heel erg lekker.
    Wij hadden er nog gerookte kip in gedaan.
    Vraagje: zijn de zongedroogde tomaten toamten in olie, water of echt gedroogd?

    1. brendakookt 23 maart 2012 om 09:24

      Leuk om te horen Liesbeth! Goed idee om er gerookte kip bij te voegen. (ga ik volgende keer ook doen! ;-))

      Ik koop meestal summer kissed tomatos van de Deen. Ze zitten in een klein beetje olie maar niet helemaal ondergedompeld. Deze zijn iets minder gedroogd en hebben naar mijn idee een sterkere smaak dan zongedroogde tomaten.

      Werk ze vandaag, Groetjes

  2. geriehoff 13 april 2012 om 17:56

    Hay Brenda,
    Gisteren het recept Provençaalse roerbak uitgeprobeerd, we hebben er van gesmuld.
    Hebben er alleen kipfilet erdoor gedaan.
    Groetjes Gerie

    1. brendakookt 16 april 2012 om 16:33

      Lekker! Had je de kip ook extra gekruid/gemarineerd?
      Groetjes Brenda

  3. sfliers 10 april 2015 om 16:55

    Is een heel lekker recept, ik die het alleen met Provençaalse runderreepjes. Mijn dochter houdt niet zo van veel groente maar dit vond ze toch erg lekker

  4. Erik LWD 17 juli 2017 om 15:23

    Lekker hoor :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *