Wat eten we vanavond?

Chocolate Chip Cookies met Peanut Butter & Oatmeal

I looooove Chocolate Chip Cookies!

Ik heb altijd al een keer zelf Chocolate Chip Cookies willen maken, maar ik moet toegeven dat ik geen “koekjesbakker” ben. Eén keer eerder heb ik koekjes gebakken, maar ik vond mijn baksels eigenlijk niet zo lekker. Vandaar dat mijn koekjesbakpraktijken geen vervolg hebben gekregen. 

Doordat ik Chocolate Chip Cookies op verschillende blogs tegen kwam begon het toch te kriebelen. Ik wilde ze graag zelf  een keer maken. Gewoon om te kijken of ze zouden lukken. Nadat ik dit recept met pindakaas en haver tegenkwam was ik verkocht!!! I loooove namelijk ook pindakaas! En niet zo’n beetje ook. Soms verdwijnt er tijdens het broodsmeren zomaar een lik, of zelfs een lepeltje, in mijn mond.

Daarom heb ik het koekjesbakavontuur opnieuw aangedurft. Ik MOEST dit proberen! En ik weet zeker dat dit een vervolg krijgt. Ze waren nameljik super lekker!

Misschien vraag je je af waarom ik deze koekjes geen Nederlandse naam geef. Ik vind Peanut Butter en Oatmeal gewoon leuker (en nóg lekkerder)  klinken dan pindakaas en haver. 

Genoeg verteld.. tijd om Chocolate Chip Cookies met Peanut Butter & Oatmeal te bakken! 

Chocolate Chip Cookies met Peanut Butter & Oatmeal

Ingrediënten voor ongeveer 20 cookies

  • 113 gram boter op kamer temperatuur
  • 100 gram kristal suiker
  • 150 gram lichte basterd suiker
  • 113 gram pindakaas
  • 1 theelepel vanille
  • 1 ei
  • 169 gram bloem
  • een snufje zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 135 gram haver
  • 180 gram chocolate chips (melk)

Bereiding

Verwarm de oven voor op  190°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Mix in een kom de boter, kristal suiker en basterd suiker. Mix dit door elkaar. Voeg de pindakaas en vanille hierbij, mix dit ook goed door.
Vervolgens voeg je het ei erbij, mix dit tot een romig mengsel.

Voeg in een andere grote kom de droge ingrediënten samen: bloem, zout, bakpoeder en kaneel. Meng dit door elkaar.

Meng de droge ingrediënten met het botermengsel. Roer tot dit net gemengt is.
Voeg de haver toe. Roer dit er doorheen (niet teveel, tot het verdeeld is).
Als laatste meng je de chocolade erdoor. Probeer ook hier niet teveel te roeren.

Maak met een ijslepel bolletjes en plaats ze op de bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes ruimte hebben om uit te lopen (ze worden iets platter).

Bak de cookies  9-12 minuten in de oven.

Onervaren koekjesbakkers, zoals ikzelf, zullen denken dat de koekjes nog niet klaar zijn als de baktijd erop zit. De koekjes zijn namelijk nog zacht. Als je de koekjes op een rooster laat afkoelen worden ze vanzelf hard, en zijn ze ready to eat!

Bron: Jenny

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Comments

  1. Kim 26 april 2012 at 13:05

    Mmmm, die zien er lekker uit Bren !!! Lekker ja met pindakaas en haver :) goeie combi denk ik !

    Reply
  2. Pauline 26 april 2012 at 14:34

    Lekker he? Toevallig heb ik ook net zoiets gemaakt ;)

    Reply
    1. brendakookt 26 april 2012 at 20:25

      Bedankt voor jullie reacties ladiess, leuk! Ze waren erg smakelijk!
      @ Kim: Jazekers! Ze zijn (helaas) al op, anders had je er een mogen proeven ;-)
      @ Pauline: Toevallig! Ik zie ze vast op je blog verschijnen?

      Reply
  3. inkellskitchen 28 april 2012 at 19:55

    Peanut butter & chocolate… mmm, klinkt goed!

    Reply
  4. Margriet 28 april 2012 at 20:48

    Geweldig die foto op het fruitkarretje. :) Heel vindingrijk!

    Reply
  5. brendakookt 9 mei 2012 at 16:15

    @ Kelly: een super combinatie!

    @ Margriet: Dank je. Soms moet je roeien met de riemen die je hebt..

    Reply
  6. Pingback: Friday Five {Part 1} – My 5 favorites right now « Brenda Kookt!

  7. pietje 7 april 2014 at 14:50

    Je bedoeld havervlokken…..

    Reply
  8. Joyce 18 maart 2015 at 17:25

    is havermout hetzelfde als haver??

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: