Komkommerhapje

Tijd voor een lekker hapje, een topper van een hapje! Dit komkommerhapje doet het op ieder feestje goed.

De boursin samen met het frisse van de komkommer, en beetje citroensap en een (liefst semi) zongedroogd tomaatje is een topper. Zet jij deze op tafel tijdens een feestje?

Komkommerhapje

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 groot pakje boursin met kruiden
  • semi-zongedroogde tomaatjes
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels fijngesneden verse bieslook
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

Voorbereiding: was de komkommer, snijd hem in de lengte door midden. Schaaf aan beide helften met een kaasschaaf of dunschiller een plakje eraf, zodat de komkommer stabiel blijft liggen. Schraap met een lepeltje de zaadjes er uit, zodat een uitholling ontstaat. Dep de komkommer goed droog met keukenpapier.

Meng de boursin met de citroensap en verse bieslook.Vul de holte met het boursinmengsel en strijk glad met een mes.

Tot zover de voorbereiding. Doe er plasticfolie omheen en bewaar in de koelkast.

Voor het serveren: snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1½cm en leg op elk stukje een een stukje zongedroogde tomaat, zet vast met een cocktailprikker en maal een beetje peper over het komkommerhapje.

Bron: Caroline’s blog 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
13 comments
  1. lijkt me een heerlijk hapje, en lekker eenvoudig, ga het zeker een keer maken! De spitskool was ook erg lekker!

  2. @ Margo: Hoorde van Merle dat jullie de spitskool inmiddels gegeten hadden. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! :-)
    @ Caroline, ik ben van plan mee te doen. Ben al aan het nadenken, maar ben er nog niet helemaal uit ;-)

  3. @ Laura: Moet je zeker doen!

    @ Solama: Het is inderdaad simpel om te maken! Een deel kun je voorbereiden. Dan kost het nog minder tijd als de gasten er zijn.

    @ Margriet: Zijn erg lekker! Afgelopen week heb ik een verjaardag gehad, mijn moeder had ze ook gemaakt :-)

  4. Eigenlijk op de site terecht gekomen op zoek naar iets nieuws om in mijn pasta-pestosalade te gooien. Dat niet gevonden, maar wel blijven hangen met de leuke recepten die hier allemaal op staan! Vanavond, na de salade, ook maar dit hapje maken, ziet er lekker uit! :)

  5. Wat ben ik blij dat ik dit tegenkom! Ik had vorige week komkommerrolletjes gemaakt (zelfde ingrediënten, maar dan met een lange plak komkommer). En ik liep er een beetje mee te sukkelen, maar dit is veel praktischer! :)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk