Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Pasteitje

Toen ik een paar weken geleden ragout maakte voor een etentje bij mij thuis heb ik mezelf uitgedaagd. Ik wilde namelijk niet alleen de ragout maar ook het pasteitje zelf maken. 

De pasteitjes heb ik ‘s middags klaargemaakt zodat ik nog naar de supermarkt kon racen als ze zouden mislukken.
 Het racen is me gelukkig bespaard gebleven, de pasteitjes zijn gelukt!

Het maken van de pasteitjes in beeld, en woorden: 


Een pasteitje is opgebouw uit meerdere circels. Van te voren moet je even kijken welke maten kommetjes en glazen je in de kast hebt staan.

Boven: de bodems van de pasteitjes liggen al klaar.
Onder: de randen van de pasteitjes in de maak..

Voor en na de oven.. 

Het recept voor ragout dat ik heb gebruikt vind je hier op mijn website.

Pasteitje

Ingrediënten voor 4 pasteitjes 

  • 12 – 16 plakjes bladerdeeg
  • eidooier
  • water
  • bloem (tegen het plakken)

Bereiding

Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Snijd 12 gelijke circels uit de plakjes bladerdeeg (gebruik een kommetje als mal). Leg 4 circels op het bakpapier, dit zijn de bodems van de pasteitjes. Prik met een vork gaatjes in deze 4 circels.

Snijd uit de overige 8 circels een kleiner rondje uit zodat een rand van ongeveer 1 cm ontstaat. Bestrijk 4 randen met water, plaats op elke bodem een rand.
Bestrijk deze randen met water en leg hierboven nog een rand.

Snijd uit de rest van het deeg 4 cricels, dit worden de deksteltjes van de pasteitjes.

Bestrijk de pasteitjes en deksels met eidooier.
Bak ze in het midden van de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze na het bakken 15 minuten drogen (afkoelen).

Vul de pasteitjes met warme ragout en leg op ieder pasteitje een dekseltje.

Tips

  • Ik heb de pasteitjes opgebouwd met twee ringen. Hierdoor werden de pasteitjes niet zo hoog als de voorverpakte uit de supermarkt. Door meerdere ringen te gebruiken worden de pasteitjes hoger.
  • Bestrooi je werkbank/snijplank met bloem, dit voorkomt dat het bladerdeeg vastplakt. Wees hier niet zuinig mee.
  • Als je diepvriesbladerdeeg gebruikt ontstaat er veel snijafval. Het “afval” is nog prima bladerdeeg. Voeg dit bij elkaar, kneed er een bal van, rol het uit, en gebruik het voor je pasteitjes, of iets anders lekkers!

Bron: ah

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Pingback: Homemade Ragout (Kip/Champignon) « Brenda Kookt!

  2. Pingback: Recept voor pasteibakjes |

  3. Loes 10 januari 2017 om 16:19

    Hoi Brenda,

    Ik wil graag dit pasteitje klaar gaan maken. Nu wil ik er graag nog iets bij serveren. Er voor of tijdens). Heb jij voor mij een suggestie wat lekker is. Alvast bedankt!

    Groet,
    Loes

  4. Tilly 10 april 2017 om 18:43

    Dank je wel Branda voor het mooie en duidelijke recept voor de pasteitjes. Hier was ik nog naar op zoek. Je hebt alles duidelijk beschreven ik ga het met de Pasen uitproberen.

  5. Fred Bos 17 mei 2017 om 09:44

    Hallo Brenda, Ik ben Fred Bos , 69 jaar en woon alweer 4 jaar in Thailand. Ik leer mijn vriendin steeds meer “over de grens” te eten en heb nu jou recept voor pasteitjes gemaakt. (voor het eerst van mijn leven!!) Ze zijn voortreffelijk. Als zij ze net zo lekker vind als ik heb ik een probleem. Dan moet ik eerst voor mezelf zorgen (lol) In ieder geval bedankt en succes met je website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *