Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Groentespiesjes op de barbecue

 

Dit lange mooie pinksterweekend geniet ik volop van het heerlijke weer. Lekker varen, zonnen, naar het strand, zwemmen, wijntjes drinken, buiten eten en BBQ-en!

We hebben onze nieuwe BBQ (skottelbraai) uitgeprobeerd. En ik moet zeggen: hij is goedgekeurd!! Ik hoop dat we hem deze zomer veel mogen gebruiken.

Als we gourmetten houd ik er erg van om ui, paprika en champignons te bakken. Op een BBQ gaat dit lastig in verband met de roosters. Op de blog van Winny kwam ik groentespiesjes tegen. Deze groentespiesjes zijn dé oplossing voor het uien/champignons/paprika-bak-probleem!

Zo kun je ook met de BBQ genieten van een lekker stukje groente. Een prima alternatief voor vlees, of een aanvulling hierop.

Groentespiesjes

+ 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 8 champignons
  • halve paprika
  • 1/4 courgette
  • 1 ui
  • peper
  • zout
  • italiaanse kruiden

Bereiding

  • Week satéstokjes in water (minimaal een half uurtje).
  • Borstel de champignons, snijd de ui in 8 partjes, de courgette in grove plakken en de paprika in blokken.
  • Rijg een champignon aan de stokjes, vervolgens een stuk paprika, ui, courgette, ui, paprika en sluit af met een champignon.
  • Bestrooi de spiesjes voor ze op de BBQ gaan met peper, zout en Italiaanse kruiden. Draai de spiesjes regelmatig zodat ze gelijkmatig garen.

Tip:

Eet smakelijk!
Je kunt er zoveel maken als je wilt door extra ingrediënten in te slaan. Ook leuk om te variëren met andere groenten. 
Bron: Winny wat eten we vandaag

Bijgerecht
Barbecue, Bijgerecht, Vegetarisch

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Vera 28 mei 2012 om 11:26

    hoi brenda, wat een goed idee om groentestokjes te maken bij de BBQ
    ik ga ze de volgende keer als we BBQen gaan zeker maken! ik vind dit een super tip.
    en daar kan ook nog eens de zomerse aardbei snack ook bij
    suc6 met je site.

  2. Conny 28 mei 2012 om 16:43

    Zeker een goeie tip Brenda, deze groente spiesjes! We hebben gister net ge- bbqd, maar als ik er om denk ga ik ze zeker de volgende keer maken. Van de week de rucola stampot gemaakt, was ook lekker, weer s wat anders en best makkelijk te maken, da’s ook niet onbelangrij, niet te lang in de keuken staan met dit lekkere weer!!

    1. brendakookt 30 mei 2012 om 09:38

      @ Vera: ook lekker om er een cherrytomaatje aan te prikken!

      @ Conny: Met het warme weer is het inderdaad niet zo fijn om lang in de keuken te staan. Gelukkig is het nu iets minder warm en mogen we de keuken weer in ;-)
      (al mag het dit weekend wel weer mooi weer zijn hoor!)

  3. Pingback: Friday Five {Part 1} – My 5 favorites right now « Brenda Kookt!

  4. Pingback: Zomer! « Brenda Kookt!

  5. JOZEF HERMAN 23 augustus 2021 om 15:35

    5 sterren
    super lekker, en dan als extra even laten marineren in een dressing van peterselie, knoflook en olijfolie dat is een dressing die in Spanje bijna voor alle vlees, vis en groente wordt gebruikt en super smaakvol (makkelijk te maken in de blender) wordt ook veel gebruikt voor de sardientjes, het geeft een heerlijke extra smaak voor de BBQ of gewoon in de pan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept