Een Guilty Pleasure is iets waar je ontzettend van geniet en wat je gewoon niet kunt weerstaan.
Toen ik ging nadenken over mijn Guilty Pleasure kwam ik niet verder dan een lepeltje pindakaas, een stuk (praliné) chocolade en brownies! In dit recept wordt dit allemaal gecombineerd. Een ultieme guilty pleasure dus.
Chocolate Chip Cookie Dough Pindakaas Brownies
Het is goed fout! Maar ontzettend lekker. En daar gaat het om!
Chocolate Chip Cookie Dough Pindakaas Brownies
Ingrediënten
Brownies
- Pak brownie mix (plus extra ingrediënten die de verpakking staan aangegeven)
Pindakaas laag
- 130 gram pindakaas
- 120 gram poedersuiker
- 2 lepels melk
- halve theelepel vanille
Cookie Dough laag
- 4 lepels gesmolten boter
- 1 lepel poedersiker
- 1 lepel bruine suiker
- 50 gram kristalsuiker
- theelepel vanille
- 3 lepels melk
- 60 gram bloem
- zout
- chocolate chips (of stukjes chocolade)
- 3 lepels haver
Topping
- pinda M&M’s
- olie
- halve reep witte chocolade
Bereiding
Bownies
Bereid de brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de brownies na bereiding afkoelen.
Pindakaas laag
Mix de ingrediënten voor de pindakaaslaag in een kom door elkaar. Verdeel deze over de brownies. Druk het licht aan zodat het blijft plakken. (mag met je vingers)
Cookie Dough laag
Mix de boter en suiker door elkaar tot het romig is. Roer de vanille en melk hierdoor. Meng vervolgens een beetje zout en de bloem erdoor.
Voeg tot slot de chocolate chips en haver toe. Roer dit nog even door zodat alles goed gemengt is.
Verdeel de Cookie Dough over de pindakaas laag. Druk dit een beetje aan (gaat het beste met je handen).
Topping
Verkruimel de M&M’s een beetje (gaat heel makkelijk door ze met een kommetje fijn te pletten).
Verdeel de verkruimelde M&M’s over de Cookie Dough.
Breek de witte chocolade in stukjes. Smelt het met een beetje olie in een kommetje in de magnetron (ongeveer een minuut op 60 watt, even doorroeren en nog even in de magnetron tot het goed gesmolten is).
Verdeel de witte chocolade over de brownie-taart.
Laat deze overheerlijke brownie-taart even opstijven in de koelkast (chocolade moet nog even hard worden).
En aanvallen maar!!
Eet smakelijk, geniet er van!
Bron: Lauren’s Latest
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!