Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Gevulde Courgettes a la Cycling dinner

 

Tijdens de cycling diner die ik eind juni met vrienden hield was ik verantwoordelijk voor het hoofdgerecht. Ik maakte gevulde courgettes met gehakt en tomaat.

Ik kwam er deze week achter dat ik het recept hier nog niet geplaatst had. (schandalig!!)

Deze hadden jullie nog te goed.

Lees hier wat de andere gerechten van de cycling diner waren.

Het gemakkelijke van dit recept is dat je dit goed kunt voorbereiden. Ik heb dit ‘s middags gemaakt en de courgettes 20 minuten in de oven gegaard.
‘s Avonds heb ik de courgettes nog 30 minuten in de oven gezet, daarna konden ze direct worden geserveerd.

Omdat we meerdere gangen hadden heb ik de courgettes niet te hoog opgevuld. Zo kun je zelf bepalen hoeveel de courgettes vullen.


Gevulde Courgettes (gehakt/tomaat)

15 minuten
+ 40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 uien
  • 1 eetlepel olie
  • 2 vleestomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • paneermeel
  • 2 takjes peterselie
  • 1 flinke theelepel Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften uit tot op een halve cm van de wand (gaat gemakkelijk met een meloenuitsteker). Bewaar het vruchtvlees.
  • Strooi een beetje zout over de courgette helften, laat ze 10 minuutjes liggen op keukenpapier. Dep de courgettes hierna droog met keukenpapier.
  • Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en snipper de ui. Pers de knoflook.
  • Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en het vruchtvlees van de courgette even aan. Voeg de knoflook hier bij. Laat het mengsel even afkoelen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom het gehakt met de blokjes tomaat, tomatenpuree, ei, paneermeel, ui-courgette-mengsel, zout, peper en Italiaanse kruiden. Knip de peterselie erboven fijn en kneed dit door elkaar.
  • Besprenkel de uitgeholde courgettehelften met citroensap. Vul de courgettehelften op met het gehaktmengsel en plaats ze in een ovenschaal.
  • Laat de gevulde courgettes in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten bruin en gaar worden.
  • Bestrooi de courgettes na 30 minuten met Parmezaanse kaas, verwarm ze daarna nog 10 minuten in de oven.

Tip:


Bijgerecht, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Tussendoor

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. marloes 19 september 2012 om 16:18

    Hoi Brenda,
    dit recept lijkt me erg lekker. maar hoeveel italiaanse kruiden moeten erbij, staat wel in de werkwijze maar niet in de benodigheden lijst.
    groetjes marloes

    1. Brenda Kookt! 19 september 2012 om 16:20

      Hoi Marloes, Scherp van je! Dat ben ik inderdaad vergeten.
      Een flinke theelepel Italiaanse kruiden is voor 4 personen voldoende.
      Ik heb het recept aangevuld. Groetjes, Brenda

  2. Wilfred Rutten 19 augustus 2013 om 15:35

    Hallo Brenda,

    op de foto met de plank met ingredienten zie ik ook een maggi blokje of zo (naast het knoflook teentje) maar het wordt niet genoemd in het recept / de beschrijving. is dit niet nodig voor het recept ?

    groeten

    /Wilfred.

    1. Brenda Kookt 19 augustus 2013 om 16:01

      Het bouillonblokje heb ik uiteindelijk niet gebruikt. Ik was bang dat de courgettes hierdoor te zout werden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept