Gevulde Courgettes a la Cycling dinner

 

Tijdens de cycling diner die ik eind juni met vrienden hield was ik verantwoordelijk voor het hoofdgerecht. Ik maakte gevulde courgettes met gehakt en tomaat.

Ik kwam er deze week achter dat ik het recept hier nog niet geplaatst had. (schandalig!!)

Deze hadden jullie nog te goed.

Lees hier wat de andere gerechten van de cycling diner waren.

Het gemakkelijke van dit recept is dat je dit goed kunt voorbereiden. Ik heb dit ‘s middags gemaakt en de courgettes 20 minuten in de oven gegaard.
‘s Avonds heb ik de courgettes nog 30 minuten in de oven gezet, daarna konden ze direct worden geserveerd.

Omdat we meerdere gangen hadden heb ik de courgettes niet te hoog opgevuld. Zo kun je zelf bepalen hoeveel de courgettes vullen.


Gevulde Courgettes (gehakt/tomaat)

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 500 gram gehakt
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 uien
  • 1 eetlepel olie
  • 2 vleestomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • paneermeel
  • 2 takjes peterselie
  • Italiaanse kruiden (ongeveer een flinke theelepel)
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften uit tot op een halve cm van de wand. (gaat gemakkelijk met een meloenuitsteker). Strooi een beetje zout over de courgette helften, laat ze 10 minuutjes liggen op keukenpapier. Dep de courgettes hierna droog met keukenpapier.
Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en snipper de ui. Pers de knoflook.

Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en courgette even aan. Voeg de knoflook hier bij. Laat het mengsel even afkoelen.
Snijd de tomaat in blokjes.

Meng in een kom het gehakt met de blokjes tomaat, tomatenpuree, ei, paneermeel, ui-courgette-mengsel, zout, peper en Italiaanse kruiden. Knip de peterselie erboven fijn en kneed dit door elkaar.

Besprenkel de uitgeholde courgettehelften met citroensap. Vul de courgettehelften op met het gehaktmengsel en plaats ze in een ovenschaal.

Laat de gevulde courgettes in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten bruin en gaar worden.
Bestrooi de courgettes na 30 minuten met Parmezaanse kaas, verwarm ze daarna nog 10 minute in de oven.

Serveer de courgettes met rijst of aardappeltjes

Zie ook: Cranberry Courgettes


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Hoi Brenda,
    dit recept lijkt me erg lekker. maar hoeveel italiaanse kruiden moeten erbij, staat wel in de werkwijze maar niet in de benodigheden lijst.
    groetjes marloes

    1. Hoi Marloes, Scherp van je! Dat ben ik inderdaad vergeten.
      Een flinke theelepel Italiaanse kruiden is voor 4 personen voldoende.
      Ik heb het recept aangevuld. Groetjes, Brenda

  2. Hallo Brenda,

    op de foto met de plank met ingredienten zie ik ook een maggi blokje of zo (naast het knoflook teentje) maar het wordt niet genoemd in het recept / de beschrijving. is dit niet nodig voor het recept ?

    groeten

    /Wilfred.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk