Auberginerolletjes

Een receptje die ik blijkbaar graag wilde maken: auberginerolletjes.

Ik ben aan het opruimen. Bijna het hele huis is klaar. Iedere lade, kast en hoek heb ik aangepakt. En dus ook mijn verzameling recepten.

Als ergens een recept in staat dat me aanspreekt bewaar ik het. Op de computer. Maar ik print vaak ook recepten uit en scheur veel uit tijdschriften. Alleen de Delicious Magazine én Jamies Magazine blijven heel. De verzameling is het afgelopen jaar nogal gegroeid. En het lag inmiddels ook een beetje verspreid door het huis. Blijkbaar vergeet ik dan dat ik al een recept heb bewaard wat er op lijkt.

Zo ook auberginerolletjes. Hier had ik 5 uitgescheurde recepten van. 
4 van de 5 met mozzarella. Zo zie je maar dat dit me erg lekker leek..

Bij het sorteren van de recepten heb ik geprobeerd kritisch te zijn.

Er mocht maar 1 recept met auberginerolletjes overblijven.
Het is namelijk de bedoeling dat ik (vanaf nu) alleen recepten bewaar die ik ook echt van plan ben een keer te maken.

En dat is deze.

Ik heb hem na het uitzoeken van de recepten zelfs meteen gemaakt!

En het is heerlijk!!

Misschien is het je opgevallen dat ook de foto’s ook courgettes staan.
Dat klopt.

Ik was namelijk bang dat niet iedereen hier in huis van aubergine zou houden.
Daarom heb ik ook een paar rolletjes met courgette gemaakt.
Deze heb ik op precies dezelfde manier gemaakt, ik heb de plakken courgette alleen niet gezouten en laten zweten.

De rolletjes courgette waren lekker. Maar zeker niet minder lekker dan de auberginerolletjes.

Tot mijn verbazing vond iedereen dat!

Geniet van de auberginerolletjes!

En hou je stiekem niet van aubergine? Maak ze dan met courgette!

Auberginerolletjes met mozzarella

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • gedroogde tomaatjes op olie (ongeveer 3)
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • 1 bol mozzarella
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • geraspte kaas

Bereiding:

Snijd de aubergines zo dat je per persoon 3 lange plakken hebt. Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat dit een half uur liggen.

Dep de plakken aubergine droog, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze in een grillpan mooi bruin.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.

Hak de tomaatjes fijn, meng ze met peterselie en versgemalen peper. Bestrijk de gegrilde plakken aubergine met dit mengsel en leg er een reepje mozzarella op.
Rol de plakken aubergine op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

Verdun de tomatensaus (gezeefde tomaten) met een beetje water, schenk dit over de auberginerolletjes.
Strooi geraspte kaas over de rolletjes. Bak dit 25 minuten in de oven.

Serveer dit met ciabatta of ander brood.

Tip: hou je niet van aubergine? De aubergine kun je vervangen door courgette!

Bron: Dekamarkt


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
  1. Mooi en simpel. Ik zou ze met courgette maken (Huisgenoot E kan niet tegen aubergine), en er wat verse munt bij doen. Ook lekker: een snufje kaneel in de tomatensaus.

  2. Super lekker! Had had eigenlijk gemaakt voor mijnvriend en voor mij maar ik heb het allemaal al op. Lekker met eenglaasje rode wijn.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk