Ricottapannenkoekjes met aardbeien

Omdat we vandaag iets te vieren hebben (dé nieuwe website!!!) heb ik dit lekkere toetje voor jullie gemaakt. Dit toetje wilde ik al maken sinds Claudia van Blondie kookt hem in mei op haar blog plaatste.

Maar nu is het dus eindelijk zo ver!!

Ik heb er even op moeten wachten. Maar ze waren het wachten waard. Ze zijn heerlijk!

Heerlijke luchtige citroen-ricottapannenkoekjes..

..met aardbeien!

De aardbeien zijn heerlijk gekaremeliseerd. Doordat er op het einde nog boter bij gaat ontstaat er een lekker sausje.

Lekker om er een beetje slagroom of Griekse yoghurt bij te serveren.

Geniet er van!

Luchtige citroen-ricottapannenkoekjes met gekarameliseerde aardbeien

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram ricotta
  • 125 ml melk
  • 2 grote eieren
  • rasp van 1 citroen
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • 400 gram aardbeien
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2,5 eetlepel suiker

Bereiding:

Scheid de eieren, rasp de citroen.

Meng ricotta, melk, eigelen en citroenrasp tot een glad mengsel. Klop de eiwitten schuimig (gaat het beste met een mixer). Roer bloem, bakpoeder en zout door het ricottamengsel. Spatel hier de eiwitten doorheen.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met olie. Bak 12 pannenkoekjes van het beslag. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als je bubbeltjes aan de randen van de pannenkoekjes ziet en de onderkant mooi bruin is.

Snijd de aardbeien in partjes. Doe een theelepel boter in de pan en voeg de aardbeien hier bij. Voeg hier meteen de suiker aan toe. Laat dit ongeveer drie minuten op hoog vuur bakken tot je karamel een donkerrode kleur heeft en bubbelt. Laat dit niet te donker worden.
Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter aan de aardbeien toe. Roer dit door tot de boter gesmolten is.

Serveer 3 pannenkoekjes per persoon met een flinke schep van de aardbeien mét saus.
Maak eventueel af met Griekse yoghurt of slagroom.

Bron: Blondie Kookt

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
  1. Hoi Brenda, je nieuwe website ziet er prachtig, lekker en overzichtelijk uit. De luchtige pannenkoekjes zien er bovendien nog lekkerder uit. Ga ik zeker op mijn to-do-lijstje zetten.
    Groet Johanna

  2. Hey Brenda!

    Wat een super mooie site en wat een leuk idee! Ik ga je website in de gaten houden voor lekkere tips!

    Groetjes Wendy

  3. Je site ziet er goed uit! Toetje ook! :)

    Ik vind aardbeien die warm zijn geworden eigenlijk net even lekkerder! Handig ook, ik ben allergisch voor aardbeien dat komt door die netels. Wanneer ze warm zijn geworden zijn die weg. Soms spoel ik ze af onder de hete kraan, maar dat is minder lekker.
    ;)

  4. Bedankt voor jullie lieve reacties Nina, Wilma, Denise en Es! :-) Ben er ook trots op moet ik zeggen. De blog kan er nu weer een tijdje mee door ;-)

    Ik heb warme aardbeien deze zomer pas ontdekt! Handig om te weten dat mensen met een allergie wel tegen warme aardbeien kunnen!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk