Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

De lekkerste aardappeltjes uit de oven!

Wij zijn GEK op deze aardappeltjes uit de oven! Met rozemarijn, tijm én knoflook, heerlijke aardappeltjes dus! Het is super simpel om deze aardappeltjes te maken. De aardappeltjes zijn lekker bij een salade (klik voor inspiratie) stukje vlees of vis. Of gewoon met een klodder mayo. 

Aardappeltjes uit de oven txt 2

Ja, je ziet het goed. Deze aardappeltjes schillen we niet. Nee, dat is niet vies, maar juist lekker! Je moet de aardappeltjes gewoon goed wassen. Het schijnt ook zo te zijn dat de vitamines beter in de aardappel (of pieper) blijven als je ze bereid in de schil. Dus toen ik deze mooie schone kleine aardappeltjes zag wist ik meteen dat ze in de oven moesten, met schil.

De aardappels heb ik soms gehalveerd en soms in drieën gesneden. Hoe groter de aardappeltjes zijn, hoe langer het duurt voordat ze gaar zijn. Zorg er daarom voor dat je een goede ovenschaal hebt.

Aardappeltjes uit de oven 01

De lekkerste aardappeltjes uit de oven! 

De lekkerste aardappeltjes uit de oven!

15 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram aardappeltjes of aardappelen (of zoveel als je nodig denkt te hebben)
  • flinke theelepel rozemarijn
  • flinke theelepel tijm
  • 2 flinke tenen knoflook
  • halve theelepel kerrie
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spoel de aardappels af, borstel ze schoon en snijd ze zó dat ze ongeveer even groot zijn. (Tip: je kunt de aardappeltjes ook 10 minuten voorkoken zodat ze straks in de oven sneller gaar worden)
  • Maak in een kommetje of kopje een papje van de uitgeperste knoflook, kerrie, peper, zout, tijm en rozemarijn met olijfolie.
  • Verdeel de aardappels in een ovenschaal. Sprenkel de olijfolie met kruiden er over heen en hussel dit door elkaar zodat iedere aardappel met de kruidenolie is bedekt. Desgewenst kun je extra olijfolie over de aardappelen sprenkelen.
  • Bak de aardappelen ongeveer 30 minuten in de oven. (als je ze hebt voorgekookt is 20 minuten voldoende) Controleer of de aardappels mooi gaar zijn voor je ze uit de oven haalt. (even prikken met een vork)
  • Serveer deze lekkerste aardappeltjes met vlees en groenten, of een salade. Of een klodder mayo.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

78 Reacties

  1. Thom 19 november 2018 om 13:12

    Hey Brenda,

    Heb zojuist jou aardappeltjes uit de oven recept gemaakt met zoete en gewone krieltjes, helemaal geweldig, heb zelden zoiets lekker gehad. Kook wel pas een paar weken, heb sinds kort een eigen huisje en ga je zeker volgen om te zien wat je nog meer publiceert.

    Thom

  2. Marije 3 mei 2019 om 18:24

    Vanavond dit recept gemaakt, was heerlijk! Dank voor het delen! :D

  3. John 21 november 2019 om 20:01

    Behalve aardappelen (in wigvorm gesneden) kun je er nog allerlei andere groenten bijdoen, zoals wortels, courgette, aubergine, champignons, uien, enz. Allemaal in lekkere grote stukken gesneden, want ze zijn allemaal sneller gaar dan de aardappels (evt eerst alleen de aardappels in de oven, en de andere groenten er pas halverwege doorhusselen).

  4. Laura 7 juli 2020 om 16:11

    Is de 200 graden voor de oven conventioneel of hetelucht-stand?

  5. Melissa 22 november 2020 om 13:52

    5 sterren
    Had je marinade over zo’n zak aardappelschijfjes met schil gedaan. Oh, wat heerlijk zeg! Meteen favoriet!

  6. Silvia1957 24 februari 2021 om 18:48

    5 sterren
    Wat een lekker recept, dankjewel hiervoor 👍
    Heerlijk 😋 gegeten, opgediend met Salade 🥗 en een Houthakkers Burger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept