Wij zijn GEK op deze aardappeltjes uit de oven! Met rozemarijn, tijm én knoflook, heerlijke aardappeltjes dus! Het is super simpel om deze aardappeltjes te maken. De aardappeltjes zijn lekker bij een salade (klik voor inspiratie) stukje vlees of vis. Of gewoon met een klodder mayo.
Ja, je ziet het goed. Deze aardappeltjes schillen we niet. Nee, dat is niet vies, maar juist lekker! Je moet de aardappeltjes gewoon goed wassen. Het schijnt ook zo te zijn dat de vitamines beter in de aardappel (of pieper) blijven als je ze bereid in de schil. Dus toen ik deze mooie schone kleine aardappeltjes zag wist ik meteen dat ze in de oven moesten, met schil.
De aardappels heb ik soms gehalveerd en soms in drieën gesneden. Hoe groter de aardappeltjes zijn, hoe langer het duurt voordat ze gaar zijn. Zorg er daarom voor dat je een goede ovenschaal hebt.
De lekkerste aardappeltjes uit de oven!
De lekkerste aardappeltjes uit de oven!
Ingrediënten
- 750 gram aardappeltjes of aardappelen (of zoveel als je nodig denkt te hebben)
- flinke theelepel rozemarijn
- flinke theelepel tijm
- 2 flinke tenen knoflook
- halve theelepel kerrie
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Spoel de aardappels af, borstel ze schoon en snijd ze zó dat ze ongeveer even groot zijn. (Tip: je kunt de aardappeltjes ook 10 minuten voorkoken zodat ze straks in de oven sneller gaar worden)
- Maak in een kommetje of kopje een papje van de uitgeperste knoflook, kerrie, peper, zout, tijm en rozemarijn met olijfolie.
- Verdeel de aardappels in een ovenschaal. Sprenkel de olijfolie met kruiden er over heen en hussel dit door elkaar zodat iedere aardappel met de kruidenolie is bedekt. Desgewenst kun je extra olijfolie over de aardappelen sprenkelen.
- Bak de aardappelen ongeveer 30 minuten in de oven. (als je ze hebt voorgekookt is 20 minuten voldoende) Controleer of de aardappels mooi gaar zijn voor je ze uit de oven haalt. (even prikken met een vork)
- Serveer deze lekkerste aardappeltjes met vlees en groenten, of een salade. Of een klodder mayo.
