Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Tropische Tomatensoep

Soep wordt vaak geassocieerd met kou, regen en winter. Net zoals stoofpotjes, stamppot en worst.

De dagen worden inmiddels kouder, regenachtig met soms een klein zonnetje erbij. Hierdoor denk ik al een beetje aan de stoofpotjes, stamppot en worst. En ook aan een kom heerlijke warme soep.

Stiekem ben ik alvast begonnen aan heerlijk najaarsvoedsel, namelijk een warm soepje. Maar dan wel een soep die de zomer weer een beetje terugbrengt. De Tropische Tomatensoep!

Tomatensoep, maar dan met een zomers tintje, door de perzik.

Tomaat, perzik en ui zijn de hoofdingrediënten voor deze soep.

Omdat ik nog verse perziken kon krijgen heb ik deze gebruikt voor de soep. Je kunt ook perzik uit blik gebruiken.

Dit laat je in de bouillon pruttelen, staafmixer erin, op smaak brengen, en je hebt een heerlijke soep!

Serveer dit soepje met room (of crème fraîche), peterselie en een stokbroodje.
Al smaakten deze croutons er ook heerlijk bij (binnenkort plaats ik het recept van deze croutons op mijn blog).

Tropische tomatensoep

Ingrediënten voor 4 flinke kommen:

  • boter
  • 3 uien
  • peterselie
  • laurierblad (of poeder)
  • suiker
  • kilo verse tomaten
  • 3 perziken (vers of uit blik)
  • bouillonblokje
  • zout en peper

Bereiding:

Verwarm boter in een (grote) braadpan. Snijd de uien grof en bak dit even aan, voeg hierbij de peterselie, het laurierblad en een klein schepje suiker.

Snijd de tomaten in vieren en voeg deze bij de uien. Laat dit vijf minuten pruttelen.

Voeg er een deciliter water en fijngesneden perziken bij. Laat dit mengsel een half uurtje pruttelen op laag vuur.

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
Verkruimel een bouillonblokje boven de soep, voeg zout en peper naar smaak toe, roer het door en serveer de soep.

Lekker met een beetje room, verse peterselie en een stokbroodje (of croutons).


Bron:
het vakantieboek van Heleen van Royen (2011)

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Bo 1 oktober 2012 om 16:43

    Deze klinkt ook weer erg lekker, ga ik eens uittesten!

    1. Bo 1 oktober 2012 om 16:44

      Kan je ipv uien ook iets anders gebruiken? ben niet zo’n fan van uien

      1. Brenda 2 oktober 2012 om 08:48

        Hi Bo, de ui proef je niet. Ui is in dit geval de smaakversterker, waardoor de smaken van de tomaat en perzik beter uitkomt. De ui proef je dus niet.

        Mocht je toch geen ui willen gebruiken zou je nadat de perzik en tomaat een half uurtje geprutteld hebben lente-ui, bieslook of prei toevoegen.
        Maar ik zou toch de ui proberen te gebruiken ;-)

  2. simone 2 oktober 2012 om 19:11

    Deze kende ik nog niet. Het lijkt me heerlijk. Ik ga het zeker een keer maken!

  3. Ro 14 oktober 2013 om 19:40

    Vandaag deze soep uitgeprobeerd.
    Mijn vriend en ik vonden de perzik veel te veel overheersen. De volgende keer maar wat minder er in. Vandaag ook voor het eerst een staafmixer uitgeprobeerd, nog best lastig om de soep glad te krijgen. Wij aten dus soep met stukjes. En vond het een beetje flauw van smaak. Dus maar veel zout en peper er tegen aan. Wel heel leuk om een keer wat nieuws uit te proberen. :)

  4. Lisette 17 juni 2016 om 11:22

    Vandaag gemaakt, heerlijk, alhoewel ik de suiker heb vervangen door algarve siroop, Super lekker, bedankt voor dit lekkere recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *