Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Lemon Tiramisu!

Een simpel toetje maar zo ontzettend lekker.. dat is deze Lemon Tiramisu. Tiramisu met lemon curd en limoncello. En topcombi.

Herinner je de Limoncello Semifreddo nog? Het is het lekkerste toetje dat ik ooit gemaakt heb.
Een toetje met lemon curd, mascarpone, roomkaas, lange vingers en limoncello. Super lekker. Het water loopt me in de mond als ik er aan denk.

Heel toevallig lag er in de koelkast een restje mascarpone én een restje lemon curd. Dat gooi ik niet zomaar weg, daar moest ik iets mee. Met roomkaas en lange vingers erbij werd het een heerlijk toetje: Lemon Tiramisu!

Houd je van citroen? Lijkt de Limoncello Semifreddo je lekker, maar lijkt het je teveel gedoe om te maken? Hou je van tiramisu, maar wil je eens wat anders?

Maak dan de Lemon Tiramisu als afsluiter van je kerstdiner. Het is makkelijk om te maken, minstens net zo lekker als de limoncello semifreddo, en eens wat anders dan de standaard tiramisu.Het is lekker om deze tiramisu net als de  ‘gewone’ versie even te laten opstijven in de koelkast, minimaal een uurtje.

Dit toetje kun je maken voordat het (kerst)diner begint. Als je bij het toetje bent aangekomen hoef je ze alleen uit de koelkast te pakken, je kunt meteen aanvallen.


Lemon Tiramisu

 

Lemon Tiramisu!

2 personen

Ingrediënten

  • 60 gram roomkaas
  • 60 gram mascarpone
  • 5 gram vanillesuiker
  • 2 eetlepels lemon curd
  • 2 eetlepels limoncello
  • halve citroen
  • 6 langer vingers
  • cacaopoeder

Bereiding

  • Mix mascarpone met roomkaas en vanillesuiker in een kom.
  • Rasp en pers de halve citroen. Meng in een ander kommetje de citroensap met de rasp en  limoncello.
  • Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de glaasjes. Week de lange vingers in het limoncello-mengsel, breek ze door midden en steek ze in de glaasjes met mascarpone-mengsel.
  • Verdeel de helft van de lemon curd over de lange vingers, en hierover het laatste deel van het mascarpone-mengsel. Giet hierover nog een beetje lemon curd.
  • Zeef voor de finishing touch een beetje cacaopoeder over de toetjes.
  • Net als 'gewone' tiramisu is het lekker om de toetjes even te laten opstijven in de koelkast, minimaal een uurtje.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

  1. Marieke 19 december 2012 om 20:17

    Ik denk dat dit mijn toetje voor kerst wordt! Weer eens wat anders dan de standaard tiramisu, waar ik gek op ben. Nu eens een tiramisu met een ander smaakje proberen!

    1. Brenda 21 december 2012 om 23:11

      Leuk Marieke! Inderdaad weer eens wat anders dan de standaard tiramisu. En erg lekker!

  2. alice 25 januari 2013 om 11:04

    Wij hebben je toetje gemaakt… veeeel te lekker :-)

  3. Judy 21 december 2013 om 11:53

    Dankzij de Lemon Curd in mijn kerstpakket kwam ik bij dit toetjesrecept uit. Het lijkt me een feestje! Dit wordt ‘m!

  4. Ria 23 december 2013 om 22:06

    Hallo,
    lijkt me inderdaad erg lekker maar kan iemand mij vertellen wat lemoncurd en limoncello is en waar ik dat kan kopen??

    Ria

    1. Brenda Kookt 23 december 2013 om 22:45

      Hoi Ria, Lemon Curd is dit (klik voor het recept)
      Limoncello is een citroendrankje met alcohol, verkrijgbaar bij o.a. de slijterij

  5. Mirko 12 december 2014 om 16:03

    Wat een lekker desserts op deze site! Ga je zo ‘liken’ op fb

  6. Mirko 22 december 2014 om 15:34

    Lemon curd gemaakt voor Kerst icm limoncello tiramsisu. Ruikt en smaakt al goed.
    Zal er met kerst op facebook een foto van uploaden

  7. AnneMarie Bakker 3 juli 2015 om 15:31

    Een geweldig lekker toetje. Vooral de lemon curd, complimenten

  8. C Bakker 28 maart 2016 om 09:42

    Een heel leuk uitziend en makkelijk te maken toetje. Ook voor pasen :-)
    De Lemon Curd werd zeer enthousiast ontvangen. Echt heel simpel klaar te maken en zo ontzettend lekker! De roomkaas in de tiramisu werd iets te sterk bevonden, dus de volgende keer de helft minder bij de roomkaas en meer bij de mascarpone.

  9. Anna 15 april 2019 om 03:16

    Heerlijk, kan je de roomkaas ook weglaten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept