Lemon Tiramisu!

Een simpel toetje maar zo ontzettend lekker.. dat is deze Lemon Tiramisu. Tiramisu met lemon curd en limoncello. En topcombi.

Herinner je de Limoncello Semifreddo nog? Het is het lekkerste toetje dat ik ooit gemaakt heb.
Een toetje met lemon curd, mascarpone, roomkaas, lange vingers en limoncello. Super lekker. Het water loopt me in de mond als ik er aan denk.

Heel toevallig lag er in de koelkast een restje mascarpone én een restje lemon curd. Dat gooi ik niet zomaar weg, daar moest ik iets mee. Met roomkaas en lange vingers erbij werd het een heerlijk toetje: Lemon Tiramisu!

Houd je van citroen? Lijkt de Limoncello Semifreddo je lekker, maar lijkt het je teveel gedoe om te maken? Hou je van tiramisu, maar wil je eens wat anders?

Maak dan de Lemon Tiramisu als afsluiter van je kerstdiner. Het is makkelijk om te maken, minstens net zo lekker als de limoncello semifreddo, en eens wat anders dan de standaard tiramisu.Het is lekker om deze tiramisu net als de  ‘gewone’ versie even te laten opstijven in de koelkast, minimaal een uurtje.

Dit toetje kun je maken voordat het (kerst)diner begint. Als je bij het toetje bent aangekomen hoef je ze alleen uit de koelkast te pakken, je kunt meteen aanvallen.


Lemon Tiramisu

 

Lemon Tiramisu!

Ingrediënten

  • 60 gram roomkaas
  • 60 gram mascarpone
  • 5 gram vanillesuiker
  • 2 eetlepels lemon curd
  • 2 eetlepels limoncello
  • halve citroen
  • 6 langer vingers
  • cacaopoeder

Bereiding

  • Mix mascarpone met roomkaas en vanillesuiker in een kom.
  • Rasp en pers de halve citroen. Meng in een ander kommetje de citroensap met de rasp en  limoncello.
  • Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de glaasjes. Week de lange vingers in het limoncello-mengsel, breek ze door midden en steek ze in de glaasjes met mascarpone-mengsel.
  • Verdeel de helft van de lemon curd over de lange vingers, en hierover het laatste deel van het mascarpone-mengsel. Giet hierover nog een beetje lemon curd.
  • Zeef voor de finishing touch een beetje cacaopoeder over de toetjes.
  • Net als 'gewone' tiramisu is het lekker om de toetjes even te laten opstijven in de koelkast, minimaal een uurtje.
Pin dit recept
Afdrukken


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
  1. Ik denk dat dit mijn toetje voor kerst wordt! Weer eens wat anders dan de standaard tiramisu, waar ik gek op ben. Nu eens een tiramisu met een ander smaakje proberen!

  2. Een heel leuk uitziend en makkelijk te maken toetje. Ook voor pasen :-)
    De Lemon Curd werd zeer enthousiast ontvangen. Echt heel simpel klaar te maken en zo ontzettend lekker! De roomkaas in de tiramisu werd iets te sterk bevonden, dus de volgende keer de helft minder bij de roomkaas en meer bij de mascarpone.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk