Fussilli met cervelaatworst en roomkaas

Fusilli met cervelaat en roomkaas

Pasta eten wij meestal met gehakt. Afgewisseld met kip. Maar op een gegeven moment wordt dat saai. Dan heb je even genoeg kip of gehakt gehad. Dan wil je iets anders.

Doordat de rijst met chorizo ons ontzettend lekker is wilde ik ook zoiets met pasta eten. In plaats van chorizo is het cervelaatworst geworden.

Fussilli met cervelaatworst en roomkaas.

Fusilli met cervelaat en roomkaas

Het snijwerk.. er gaan namelijk lekker veel groenten in. Courgette, wortel, champignons.
En natuurlijk de fussili met cervelaatworst en roomkaas!

Fusilli met cervelaat en roomkaas

De roomkaas smelt lekker door de warme pasta en groenten heen. Hierdoor wordt het een heerlijke romige pasta.
Een beetje kruiden erbij, en knoflook. En klaar is ie, een lekkere romige pasta.

Pasta, met cervelaatworst en roomkaas.

Fusilli met cervelaat en roomkaas

Fusilli met cervelaatworst en roomkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram fusilli
  • 2 (medium) wortels
  • 125 gram cervelaatworst
  • 125 gram champignons
  • halve courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gram roomkaas (ongeveer 2 grote eetlepels)
  • handje verse bieslook en peterselie
  • peper en zout

Bereiding:

Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.

Snijd de wortel in blokjes en de champignons in plakjes, de courgette en cervelaatworst in halve maantjes.

Bak de cervelaatworst aan (dit kan zonder boter of olie). Voeg de wortel toe en bak dit even mee. Voeg vervolgens de champignons, courgette en uitgeperste knoflook toe. Bak dit ook even mee zodat de courgette beetgaar wordt.

Giet de pasta af. Meng de roomkaas, peper, zout en verse kruiden door de pasta.
Voeg tot slot de groenten bij het pasta-mengsel.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Dit ziet er echt heerlijk uit, krijg er gewoon honger van! Wat heb jij een leuke blog, ik ben je meteen gaan volgen met bloglovin. Hopelijk neem je ook
    eens een kijkje op mijn blog!
    Liefs

  2. Na een verjaardag hadden we nog een soort cervelaatworst over en roomkaas, dus dit gerecht gemaakt met de ‘restjes’. We hadden in plaats van fusilli vlindertjes gebruikt. Cervelaat door een pastagerecht was weer eens wat anders dan we normaal doen en erg lekker. Voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk