Pasta eten wij meestal met gehakt. Afgewisseld met kip. Maar op een gegeven moment wordt dat saai. Dan heb je even genoeg kip of gehakt gehad. Dan wil je iets anders.
Doordat de rijst met chorizo ons ontzettend lekker is wilde ik ook zoiets met pasta eten. In plaats van chorizo is het cervelaatworst geworden.
Fussilli met cervelaatworst en roomkaas.
Het snijwerk.. er gaan namelijk lekker veel groenten in. Courgette, wortel, champignons.
En natuurlijk de fussili met cervelaatworst en roomkaas!
De roomkaas smelt lekker door de warme pasta en groenten heen. Hierdoor wordt het een heerlijke romige pasta.
Een beetje kruiden erbij, en knoflook. En klaar is ie, een lekkere romige pasta.
Pasta, met cervelaatworst en roomkaas.
Fusilli met cervelaatworst en roomkaas
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram fusilli
- 2 (medium) wortels
- 125 gram cervelaatworst
- 125 gram champignons
- halve courgette
- 2 tenen knoflook
- 75 gram roomkaas (ongeveer 2 grote eetlepels)
- handje verse bieslook en peterselie
- peper en zout
Bereiding:
Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
Snijd de wortel in blokjes en de champignons in plakjes, de courgette en cervelaatworst in halve maantjes.
Bak de cervelaatworst aan (dit kan zonder boter of olie). Voeg de wortel toe en bak dit even mee. Voeg vervolgens de champignons, courgette en uitgeperste knoflook toe. Bak dit ook even mee zodat de courgette beetgaar wordt.
Giet de pasta af. Meng de roomkaas, peper, zout en verse kruiden door de pasta.
Voeg tot slot de groenten bij het pasta-mengsel.