Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Fussilli met cervelaatworst en roomkaas

Fusilli met cervelaat en roomkaas

Pasta eten wij meestal met gehakt. Afgewisseld met kip. Maar op een gegeven moment wordt dat saai. Dan heb je even genoeg kip of gehakt gehad. Dan wil je iets anders.

Doordat de rijst met chorizo ons ontzettend lekker is wilde ik ook zoiets met pasta eten. In plaats van chorizo is het cervelaatworst geworden.

Fussilli met cervelaatworst en roomkaas.

Fusilli met cervelaat en roomkaas

Het snijwerk.. er gaan namelijk lekker veel groenten in. Courgette, wortel, champignons.
En natuurlijk de fussili met cervelaatworst en roomkaas!

Fusilli met cervelaat en roomkaas

De roomkaas smelt lekker door de warme pasta en groenten heen. Hierdoor wordt het een heerlijke romige pasta.
Een beetje kruiden erbij, en knoflook. En klaar is ie, een lekkere romige pasta.

Pasta, met cervelaatworst en roomkaas.

Fusilli met cervelaat en roomkaas

Fusilli met cervelaatworst en roomkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram fusilli
  • 2 (medium) wortels
  • 125 gram cervelaatworst
  • 125 gram champignons
  • halve courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gram roomkaas (ongeveer 2 grote eetlepels)
  • handje verse bieslook en peterselie
  • peper en zout

Bereiding:

Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.

Snijd de wortel in blokjes en de champignons in plakjes, de courgette en cervelaatworst in halve maantjes.

Bak de cervelaatworst aan (dit kan zonder boter of olie). Voeg de wortel toe en bak dit even mee. Voeg vervolgens de champignons, courgette en uitgeperste knoflook toe. Bak dit ook even mee zodat de courgette beetgaar wordt.

Giet de pasta af. Meng de roomkaas, peper, zout en verse kruiden door de pasta.
Voeg tot slot de groenten bij het pasta-mengsel.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. MySuperSweetLife 20 januari 2013 om 18:21

    Dit ziet er echt heerlijk uit, krijg er gewoon honger van! Wat heb jij een leuke blog, ik ben je meteen gaan volgen met bloglovin. Hopelijk neem je ook
    eens een kijkje op mijn blog!
    Liefs

    1. Brenda 20 januari 2013 om 21:34

      Hoi Tineke, dank je wel. Leuk dat je me volgt!
      Jouw blog kende ik nog niet, zal ook eens bij jou langskomen :)

  2. Dominique 21 februari 2013 om 17:10

    Na een verjaardag hadden we nog een soort cervelaatworst over en roomkaas, dus dit gerecht gemaakt met de ‘restjes’. We hadden in plaats van fusilli vlindertjes gebruikt. Cervelaat door een pastagerecht was weer eens wat anders dan we normaal doen en erg lekker. Voor herhaling vatbaar!

    1. Brenda 22 februari 2013 om 07:19

      Goed om te horen Dominique :-) Ik hoop dat de Provençaalse roerbak gister ook voor herhaling vatbaar was.

  3. Sanne 27 oktober 2014 om 18:00

    Wooooow, deze was lekker! Inderdaad wilden wij eens een keer wat anders dan gehakt. Zeker voor herhaling vatbaar!

  4. Corrie 25 juni 2019 om 18:26

    Ik kwam dit vandaag tegen en heb salami gebruikt, lekker veel groente en echt een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *