Een gevulde portabella kun je serveren als voorgerecht, amuse of hoofdgerecht. Je kunt er dus alle kanten mee op. Ik vulde deze met spinazie, tomaat en mozzarella. Een heerlijke combinatie!
De ingrediënten: verse spinazie, handje Cherry tomaatjes, gepelde tomaten, mozzarella, Parmezaanse kaas, peper, zout en Italiaanse kruiden. En natuurlijk: de portabellakaas!
Deze combinatie klinkt al super lekker toch? Kom, ik geef je het recept voor deze heerlijke gevulde lekkernij.
Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella
Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella
Ingrediënten
- 4 portabella's
- 3 handen spinazie
- 2 tenen knoflook
- half blikje gepelde tomaten
- 1 bol mozzarella
- Parmezaanse kaas
- halve theelepel Italiaanse kruiden
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Borstel de portabellas en verwijder de stelen, snijd deze fijn. Pers de teentjes knoflook. Wok de spinazie met knoflook en steeltjes van de portabella.
- Snijd de gepelde- en cherry tomaten in stukjes, verwarm dit samen met tomatensap in een pannetje.
- Voeg Italiaanse kruiden, peper en zout bij de tomaten.
- Snijd de mozzarella in plakken.
- Vul de portabella's met een beetje tomatenmengsel, spinazie en nog een beetje tomatenmengsel.
- Leg hier een plakje mozzarella op. Verdeel hier een beetje Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden over.
- Verwarm de gevulde portabella's 15 minuten in de oven.
