Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Portabella {gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella}

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarellaEen gevulde portabella kun je serveren als voorgerecht, amuse of hoofdgerecht. Je kunt er dus alle kanten mee op. Ik vulde deze met spinazie, tomaat en mozzarella. Een heerlijke combinatie!

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella

De ingrediënten: verse spinazie, handje Cherry tomaatjes, gepelde tomaten, mozzarella, Parmezaanse kaas, peper, zout en Italiaanse kruiden. En natuurlijk: de portabellakaas!

Deze combinatie klinkt al super lekker toch? Kom, ik geef je het recept voor deze heerlijke gevulde lekkernij.

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella

Ingrediënten

  • 4 portabella's
  • 3 handen spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • half blikje gepelde tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • halve theelepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Borstel de portabellas en verwijder de stelen, snijd deze fijn. Pers de teentjes knoflook. Wok de spinazie met knoflook en steeltjes van de portabella.
  • Snijd de gepelde- en cherry tomaten in stukjes, verwarm dit samen met tomatensap in een pannetje.
  • Voeg Italiaanse kruiden, peper en zout bij de tomaten.
  • Snijd de mozzarella in plakken.
  • Vul de portabella's met een beetje tomatenmengsel, spinazie en nog een beetje tomatenmengsel.
  • Leg hier een plakje mozzarella op. Verdeel hier een beetje Parmezaanse  kaas en Italiaanse kruiden over.
  • Verwarm de gevulde portabella's 15 minuten in de oven.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

  1. Kim 4 februari 2013 om 18:39

    Zien er heerlijk uit bren, ga ik ook zeker proberen !!!

    1. Brenda 6 februari 2013 om 20:22

      :) Hij viel bij ons erg in de smaak!
      Ben benieuwd of je het ook zo lekker vindt

  2. Myrthe 7 februari 2013 om 15:14

    Ik ben dol op portabella! Deze combi heb ik nog niet gehad dus binnenkort ook maar eens uitproberen :)

  3. julie 12 februari 2013 om 17:13

    mmm ziet er heerlijk uit. Ik heb het recept al op bewaard. Ga ik zeker eens proberen want ik werk ook heel graag met portobello’s.

  4. Julie 18 februari 2013 om 20:43

    Ik heb het uitgeprobeerd. Je kan jouw receptje terugvinden op mijn blog. Heb er ook een link naar uw blog bijgeplaatst. Zeer lekker :-)

  5. Pingback: Gevulde Portabella’s met spinazie, mozzarella & tomaat | Cook Shop Run

  6. ina 11 december 2013 om 09:54

    Beste Brenda,
    Ik vraag mij af of ik deze portabellos van te voren al kan klaar maken. Ze lijken mij
    heerlijk voor het kerstdiner als voorafje of voor de vegetariërs onder ons!
    Groeten Ina

    1. Brenda Kookt 11 december 2013 om 11:01

      Dat kan zeker. Zet ze klaar en bewaar het in de koelkast. Voor het diner hoef je het alleen nog de oven in te schuiven.

  7. Vial, B.C.T. 15 februari 2016 om 17:42

    Klasse!

  8. Monique.Van de Voorde 27 maart 2016 om 19:15

    Het was zeer lekker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept