Portabella {gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella}

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarellaEen gevulde portabella kun je serveren als voorgerecht, amuse of hoofdgerecht. Je kunt er dus alle kanten mee op. Ik vulde deze met spinazie, tomaat en mozzarella. Een heerlijke combinatie!

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella

De ingrediënten: verse spinazie, handje Cherry tomaatjes, gepelde tomaten, mozzarella, Parmezaanse kaas, peper, zout en Italiaanse kruiden. En natuurlijk: de portabellakaas!

Deze combinatie klinkt al super lekker toch? Kom, ik geef je het recept voor deze heerlijke gevulde lekkernij.

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella

Ingrediënten

  • 4 portabella's
  • 3 handen spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • half blikje gepelde tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • halve theelepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Borstel de portabellas en verwijder de stelen, snijd deze fijn. Pers de teentjes knoflook. Wok de spinazie met knoflook en steeltjes van de portabella.
  • Snijd de gepelde- en cherry tomaten in stukjes, verwarm dit samen met tomatensap in een pannetje.
  • Voeg Italiaanse kruiden, peper en zout bij de tomaten.
  • Snijd de mozzarella in plakken.
  • Vul de portabella's met een beetje tomatenmengsel, spinazie en nog een beetje tomatenmengsel.
  • Leg hier een plakje mozzarella op. Verdeel hier een beetje Parmezaanse  kaas en Italiaanse kruiden over.
  • Verwarm de gevulde portabella's 15 minuten in de oven.
Pin dit recept
Afdrukken
(Visited 16 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
  1. Beste Brenda,
    Ik vraag mij af of ik deze portabellos van te voren al kan klaar maken. Ze lijken mij
    heerlijk voor het kerstdiner als voorafje of voor de vegetariërs onder ons!
    Groeten Ina

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk