Voor de paasbrunch met familie wilde ik natuurlijk ook iets maken. Ik vond dat het iets met brood moest zijn, en voor de verandering eens zonder ei. Op pinterest ben ik eens een plaatje tegengekomen van een brood-cake met zalm en garnalen. Dit is mijn versie, een broodtaart met zalm en komkommer.
Is het geen plaatje? Met deze broodtaart steel je de show bij een lunch, brunch of high tea.
Het ziet er spectaculair uit, maar is eigenlijk erg gemakkelijk om te maken.
Ohja, het is ook nog eens lekker ;-) Echt een aanrader!
Broodtaart met zalm en komkommer
Broodtaart met zalm en komkommer
Ingrediënten
- 200 gram roomkaas
- 50 gram kwark
- 1 theelepel Franse mosterd
- 0.5 theelepel honing
- 200 gram gerookte zalm
- 1 komkommer
- verse dille
- halfje casinowit brood 8 sneetjes
Extra benodig: Dit recept is voor een cake-springvorm met een inhoud van 1,2 liter gebruikt. Dit is een cakeblik dat aan de breedste kant 21 cm is.
Bereiding
Voorbereiding:
- Bekleed de cakevorm met plasticfolie. Hierdoor krijg je de broodtaart straks gemakkelijk uit de vorm.
- Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Meng 3 theelepels roomkaas met de mosterd en honing.
- Besmeer twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel.
- Leg deze twee sneetjes met de besmeerde kan naar boven in de cakevorm. Verdeel hierover plakjes komkommer, ongeveer twee laagjes. Leg hierop twee sneetjes brood, verdeel daarover 3/4 van de zalm, beleg deze weer met twee sneetjes brood.
- Verdeel komkommer over de sneetjes. Besmeer de laatste twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel. Leg deze sneetjes met de besmeerde kan naar beneden in de vorm. Druk het geheel stevig aan.
- Als je de broodtaart later gaat serveren kun je hem nu afgedekt in de koelkast plaatsen.
Afwerking:
- Laat de broodtaart voorzichtig uit zijn vorm glijden. Leg hem alvast op de serveerschaal, op een stuk aluminiumfolie.
- Meng 150 gram roomkaas met 50 gram kwark. Besmeer de buitenkant van de taart met dit mengsel.
- Snijd de dille fijn en verdeel dit over de zijkanten van de taart.
- Beleg de bovenkant van de taart met de overgebleven plakjes komkommer en gerookte zalm.

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.