Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Broodtaart met zalm en komkommer

Broodtaart met zalm en komkommerVoor de paasbrunch met familie wilde ik natuurlijk ook iets maken. Ik vond dat het iets met brood moest zijn, en voor de verandering eens zonder ei. Op pinterest ben ik eens een plaatje tegengekomen van een brood-cake met zalm en garnalen. Dit is mijn versie, een broodtaart met zalm en komkommer.

Is het geen plaatje? Met deze broodtaart steel je de show bij een lunch, brunch of high tea.
Het ziet er spectaculair uit, maar is eigenlijk erg gemakkelijk om te maken.

Ohja, het is ook nog eens lekker ;-) Echt een aanrader!

Broodtaart met zalm en komkommer

Broodtaart met zalm en komkommer

Broodtaart met zalm en komkommer

Ingrediënten

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram kwark
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 0.5 theelepel honing
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 komkommer
  • verse dille
  • halfje casinowit brood 8 sneetjes

Extra benodig: Dit recept is voor een cake-springvorm met een inhoud van 1,2 liter gebruikt. Dit is een cakeblik dat aan de breedste kant 21 cm is.

    Bereiding

    Voorbereiding:

    • Bekleed de cakevorm met plasticfolie. Hierdoor krijg je de broodtaart straks gemakkelijk uit de vorm.
    • Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
    • Meng 3 theelepels roomkaas met de mosterd en honing.
    • Besmeer twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel.
    • Leg deze twee sneetjes met de besmeerde kan naar boven in de cakevorm. Verdeel hierover plakjes komkommer, ongeveer twee laagjes. Leg hierop twee sneetjes brood, verdeel daarover 3/4 van de zalm, beleg deze weer met twee sneetjes brood.
    • Verdeel komkommer over de sneetjes. Besmeer de laatste twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel. Leg deze sneetjes met de besmeerde kan naar beneden in de vorm. Druk het geheel stevig aan.
    • Als je de broodtaart later gaat serveren kun je hem nu afgedekt in de koelkast plaatsen.

      Afwerking:

      • Laat de broodtaart voorzichtig uit zijn vorm glijden. Leg hem alvast op de serveerschaal, op een stuk aluminiumfolie.
      • Meng 150 gram roomkaas met 50 gram kwark. Besmeer de buitenkant van de taart met dit mengsel.
      • Snijd de dille fijn en verdeel dit over de zijkanten van de taart.
      • Beleg de bovenkant van de taart met de overgebleven plakjes komkommer en gerookte zalm.

       

      Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      35 Reacties

      1. Anna 26 februari 2018 om 17:32

        Hoé leuk! Dit is echt typisch Fins. Mijn familie maakt deze altijd op grote feesten, bij een bruiloft of als iemand geslaagd is. Super lekker! De zalm variant is altijd mijn favoriet. Ik ga dit recept echt uitproberen, kijken of het net als die van mijn tantes smaakt! Liefs

      2. Cora 18 maart 2018 om 08:29

        Hoi Brenda dit ziet er heel lekker uit maar weet je ook hoeveel koolhydraten dit zijn.

      3. Ivy 21 maart 2018 om 16:19

        Hij was lekker en ik ga hem maken voor het paasbuffet. Wel de driedubbele hoeveelheid honingmosterdsaus gemaakt en op alle lagen brood wat gesmeerd.

      4. Karin 2 april 2018 om 14:14

        Dit recept gemaakt voor de paasbrunch met de familie.
        Zeer geslaagd, fris door komkommer en roomkaas.
        Blijft zeker in het reportoire.

      5. Wil van der Starre 12 juni 2018 om 12:12

        Beste Brenda,

        De broodtaart lijkt mij heerlijk, maar zou ik die ook een dag van tevoren kunnen maken en in de koelkast bewaren? En is hij makkelijk te snijden?

      6. Coco 20 december 2018 om 15:08

        Mis een tip: Ik gebruik hiervoor altijd het sandwich brood van Deen. Dit zijn vijf lange lagen witbrood zonder korst, hoef je dus verder weinig aan te doen. Hoeft niet in een cakevorm, maar kan gewoon met aluminium folie in de koelkast

      7. Geke 19 april 2019 om 14:15

        Deze broodtaart is een vast item bij onze paasbrunch. Ze (kinderen en kleinkinderen) vragen of ik weer zo’n lekkere vis taart maakt. Succes verzekerd.
        En het is zo simpel maar o zo lekker!!

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept