Broodtaart met zalm en komkommer

Broodtaart met zalm en komkommerVoor de paasbrunch met familie wilde ik natuurlijk ook iets maken. Ik vond dat het iets met brood moest zijn, en voor de verandering eens zonder ei. Op pinterest ben ik eens een plaatje tegengekomen van een brood-cake met zalm en garnalen. Dit is mijn versie, een broodtaart met zalm en komkommer.

Is het geen plaatje? Met deze broodtaart steel je de show bij een lunch, brunch of high tea.
Het ziet er spectaculair uit, maar is eigenlijk erg gemakkelijk om te maken.

Ohja, het is ook nog eens lekker ;-) Echt een aanrader!

Broodtaart met zalm en komkommer

Broodtaart met zalm en komkommer

Broodtaart met zalm en komkommer

Ingrediënten

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram kwark
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 0.5 theelepel honing
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 komkommer
  • verse dille
  • halfje casinowit brood 8 sneetjes

Extra benodig: Dit recept is voor een cake-springvorm met een inhoud van 1,2 liter gebruikt. Dit is een cakeblik dat aan de breedste kant 21 cm is.

    Bereiding

    Voorbereiding:

    • Bekleed de cakevorm met plasticfolie. Hierdoor krijg je de broodtaart straks gemakkelijk uit de vorm.
    • Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
    • Meng 3 theelepels roomkaas met de mosterd en honing.
    • Besmeer twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel.
    • Leg deze twee sneetjes met de besmeerde kan naar boven in de cakevorm. Verdeel hierover plakjes komkommer, ongeveer twee laagjes. Leg hierop twee sneetjes brood, verdeel daarover 3/4 van de zalm, beleg deze weer met twee sneetjes brood.
    • Verdeel komkommer over de sneetjes. Besmeer de laatste twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel. Leg deze sneetjes met de besmeerde kan naar beneden in de vorm. Druk het geheel stevig aan.
    • Als je de broodtaart later gaat serveren kun je hem nu afgedekt in de koelkast plaatsen.

      Afwerking:

      • Laat de broodtaart voorzichtig uit zijn vorm glijden. Leg hem alvast op de serveerschaal, op een stuk aluminiumfolie.
      • Meng 150 gram roomkaas met 50 gram kwark. Besmeer de buitenkant van de taart met dit mengsel.
      • Snijd de dille fijn en verdeel dit over de zijkanten van de taart.
      • Beleg de bovenkant van de taart met de overgebleven plakjes komkommer en gerookte zalm.
      | Afdrukken

       

      Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.


      Brenda Hoff
      Brenda Hoff
      Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
      35 comments
      1. nou ik heb de taart gemaakt (met bieslook) en was echt heerlijk! heb zelf ipv roomkaas met honing en mosterd (lust ik beide niet,wat een zeikerd he) roomkaas met knoflook en kruiden erop gesmeerd.paste er perfect bij!

      2. Ha brenda,

        Echt superlekker, dit is de 2e keer dat ik de broodtaart heb gemaakt. Alleen deze keer heb ik de taart in 1-haps borrelhapje gesneden, het was even een klusje maar het resultaat mocht er zijn.
        Heerlijk.
        Groetjes Astrid

      3. Dank je wel voor dit ontzettend leuke idee! <3
        En het is ook makkelijk om zo'n broodtaart vegetarisch te maken met b.v. gekookt ei en tomaat, geitenkaas, of zelfs pindakaas ipv de zalm!

      4. DANK JE WEL VOOR DEZE HEERLIJKE ZALM BROOD IK HAD HET NOG NOOIT GEMAAKT MAAR HET IS MET ALLES MOGELIJK OM ER TUSSEN TE DOEN

        GROETJES Bets.

      5. Hallo Brenda,
        Wat een leuk idee zo’n broodtaart met zalm!
        Ik heb er een vraag over: Kun je deze ook een van te voren maken en in de koelkast bewaren?
        Alvast bedankt

      6. HI,
        THIS SANDWICH MUST BE SUPER DELICIUS!
        i/m sad because i don’t really understand your language, where are you from?
        thanks!!
        M.LUIZA

      7. ” broodbakkers” ook heerlijk met ham in flinter dun gesneden, augurk klein gesneden, mayonaise.volgende laag met gerapte oude kaas, mosterd mayonaise. Volgende laag zalm zoals u dat doet. Eierrensalde zelf gemaakt. Versieren met wat kaas gemend met kwark en hier en daar een walnoot.
        Casinobrood korsten afsnijden en brood in lengte in gewenste lagen snijden. Ik doe dat in vieren. Leg de onderste lag op groot stuk zilverfolie, besmeer met gewenste vulling, dan de volgende laag enz enz pak het geheel goed strak in en doe een paar uur of over nacht in de koelkast. Volgende dag uitpakken en plakken van snijden. Heerlijk makkelijk.

      8. Hoi Brenda

        Ziet er erg lekker uit maar heb een vraag je gebruikt roomkaas wat is het alternatief want ik lust helemaal geen kaas.

        Groetjes Roswitha

      9. Hoé leuk! Dit is echt typisch Fins. Mijn familie maakt deze altijd op grote feesten, bij een bruiloft of als iemand geslaagd is. Super lekker! De zalm variant is altijd mijn favoriet. Ik ga dit recept echt uitproberen, kijken of het net als die van mijn tantes smaakt! Liefs

      10. Hij was lekker en ik ga hem maken voor het paasbuffet. Wel de driedubbele hoeveelheid honingmosterdsaus gemaakt en op alle lagen brood wat gesmeerd.

      11. Dit recept gemaakt voor de paasbrunch met de familie.
        Zeer geslaagd, fris door komkommer en roomkaas.
        Blijft zeker in het reportoire.

      12. Beste Brenda,

        De broodtaart lijkt mij heerlijk, maar zou ik die ook een dag van tevoren kunnen maken en in de koelkast bewaren? En is hij makkelijk te snijden?

      13. Mis een tip: Ik gebruik hiervoor altijd het sandwich brood van Deen. Dit zijn vijf lange lagen witbrood zonder korst, hoef je dus verder weinig aan te doen. Hoeft niet in een cakevorm, maar kan gewoon met aluminium folie in de koelkast

      14. Deze broodtaart is een vast item bij onze paasbrunch. Ze (kinderen en kleinkinderen) vragen of ik weer zo’n lekkere vis taart maakt. Succes verzekerd.
        En het is zo simpel maar o zo lekker!!

      Geef een reactie

      Misschien vind je dit ook leuk