Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Doperwtensoepje met yoghurt en munt

Doperwtensoepje

Doperwtjes gebruik ik niet zo vaak. Hierdoor bleef een halve zak doperwtjes in de vriezer liggen. Tot ik dit doperwtensoepje met yoghurt en munt van Loeth Olthuis tegenkwam in Foodies Magazine. Dit is een lekker fris soepje dat binnen 20 minuten op tafel staat.

Erwtensoep (a la snert) eten we in de winter als het koud is. Dit doperwtensoepje serveer je op een mooie voorjaarsdag, als lunch of voorgerecht.

Doperwtensoepje

De ingrediënten. Het ziet er simpel uit, en dat is het ook. En daarbij is het ook nog eens erg lekker. De yoghurt en munt geven een fris tintje aan het soepje.

Doperwtensoepje

Doperwtensoepje met yoghurt en munt

Ingrediënten voor 3 a 4 kommetjes: 

  •  1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 450 gram diepvries doperwtjes
  • 800 ml water
  • 1 a 2 groentebouillon blokje
  • zout en peper
  • een bosje verse munt
  • circa 200 gram yoghurt

Bereiding:

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in en braadpan. Bak de ui met knoflook hier op laag vuur kort in aan. Voeg de doperwtjes en water toe en breng dit aan de kook. Laat dit ongeveer 8 minuten zacht koken.

Pureer de soep met een staafmixer of blender. Los al roerend een verkruimeld bouillonblokje op in de soep. Proef of de soep op smaak is, voeg indien gewenst een (half) extra bouillonblokje toe.

Hak de munt fijn en roer dit door de soep. Schep de soep in kommen en verdeel er een beetje yoghurt over.

Tip:

  • Zout in het kookwater maakt de schilletjes van de doperwten stug. Daarom voeg je de bouillonblokjes later toe. Als je bouillon zonder zout gebruikt kun je het wel eerder toevoegen.

Bron: Spitsuurkoken van Loethe Olthuis via Foodies Magazine

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Marja 25 april 2013 om 19:35

    Lijkt me heeeeerlijk! Ik ga het zeker uitproberen. Een lekkere en snelle maaltijd! Eventueel wat geroosterd brood met kruidenboter erbij……. Verrukkelijk! Bedankt voor het delen van dit recept! :-) :-) :-)

    1. Brenda Kookt 25 april 2013 om 20:44

      Zeker een aanrader! Met een stokbroodje met kruidenboter is het een complete maaltijd. :)

  2. Milou 28 april 2013 om 09:14

    Dit soepje heb ik gisteravond klaar gemaakt! Heerlijk fris! De yoghurt geeft het echt een goede twist! Dank je wel!

  3. ann vanhoutte 28 april 2016 om 18:30

    Dit is zo een receptie dat alles heeft om ‘het te maken’ :-)
    Snel, eenvoudig, weinig ingrediënten…. maar wat een heerlijk soepje.
    Mooi van kleur, fris van smaak… zelfs koud een ideaal aperitief -soepje. Of om te serveren bij een lentebrunch.
    En de kies zijn er ook fan van… zelfs dat :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *