Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Poffertjes

Poffertjes

Volgens mij is het inmiddels wel bekend dat ik gek ben op pannenkoeken. Aangezien poffertjes nogal veel weg hebben van een pannenkoek gaan die er ook wel in. Ik was jaren geleden daarom ook erg trots op mijn eigen poffertjespan. Helaas heb ik hem niet veel gebruikt omdat hij niet goed bleef staan op het gasfornuis. De pan viel er telkens vanaf. Dat is niet zo handig als je net beslag in de kuiltjes hebt gegoten.

Maar laatst heb ik via Joke een ouderwetse supergoede echte gietijzeren poffertjespan gewonnen! Je kunt wel raden wat hier de laatste tijd verdacht veel op tafel staat ;-) Poffertjes!

Het recept dat ik voor doodgewone, maar lekkere, poffertjes gebruik deel ik graag met je.
Met dit recept maak je ongeveer 30 tot 40 poffertjes.

De kuiltjes van de pan kun je vullen met een lepel of spuitflesje, maar met een spuitzak gaat het ook erg goed. Het nadeel van een spuitflesje vind ik vaak dat ik het flesje niet meer goed schoon krijg. Daarom gebruik ik liever een (wegwerp)spuitzak.

Poffertjes

Poffertjes

Ingrediënten:

 • 250 gram tarwebloem
 • 400 ml lauwe melk
 • 2 eieren (M)
 • snufje zout
 • 1 theelepel bakpoeder (5 ml)
 • 2 eetlepels keukenstroop

Bereiding:

Zeef de bloem en bakpoeder, meng dit met zout. Roer de melk beetje bij beetje door de bloem heen zodat een beslag ontstaat. Roer de stroop en de eieren door het beslag.

Verhit de poffertjespan zodat de pan goed heet is en smeer de kuiltjes in met gesmolten boter. Zet het vuur iets lager, ongeveer op middelhoog vuur. Vul de kuiltjes voor de helft met het beslag. Laat de onderkant bruin worden en keer de poffertjes met een vork voorzichtig om.

Serveer de poffertjes warm met een beetje roomboter en poedersuiker (en stroop)

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

18 Reacties

 1. Roos 28 juni 2017 om 17:53

  Was heerlijk!!!
  Alleen ben stroop toegevoegd, wel 1/6 deel meel vervangen door roggemeel.
  Echt een aanrader!

 2. Marianne 13 juli 2017 om 18:24

  Zo, Dit was lekker! Volgens mn kinderen ben ik de beste kok ooit! ☺

 3. FV 28 januari 2018 om 11:48

  Bedankt voor het recept! Met kinderen met voedingsdieten, geen tarwe en geen melk, heb ik het recept 1 op 1 kunnen aanpassen. Melk is vervangen door kokosmelk en tarwebloem is vervangen door speltbloem. De verhoudingen waren perfect, misschien omdat de kokosmelk dunner is dat de hoeveelheid van het recept een super deeg opleverde. Ze smaakten prima!

 4. Margreet 25 maart 2018 om 23:12

  Heerlijk! Nu een paar keer gemaakt, vanavond gaat mijn dochter (11) het proberen.

 5. Annette 10 december 2018 om 19:11

  Gisteren dit recept geprobeerd na al andere recepten te hebben geprobeerd.. Dit is HET recept voor poffertjes!!! Erg lekker. Ben blij dat ik je blog gevonden heb, staan nog meer recepten op de planning

 6. Sieka 28 september 2019 om 18:19

  Ik heb er groente in verstopt . Gepureerde doperwtjes en gepureerde wortel. Eerst het basisrecept gemaakt ( van 1/2 volkorenspeltmeel en 1/2 speltbloem) daarna bij de ene helft wortelpuree gedaan en bin de andere helft erwtenpuree . Krijg je oranje en groene poffertjes. Die met wortelpuree waren iets zachter en worden sneller bruin. Door het vele suiker dat in de wortel zit denk ik. Ook nog naturel en poffertjes met ontbijtkoek gemaakt. Ze vonden het allemaal lekker . 2 recepten bijna helemaal op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *