Inspiratie: Verfrissend water

Barbecueën doen we (of in ieder geval ik) het liefst op mooi warme zomerse dagen. Lekker met een koud wijntje erbij. Maar soms heb je met dat warme weer juist even geen behoefte aan alcohol, of wil je een glas water bij de wijn om af te wisselen. Met de warmte kan de alcohol namelijk snel naar je hoofd stijgen.

Voor de verkoeling kun je natuurlijk een kan met ‘kaal’ water neerzetten. Maar met een paar extra’s zet je een feestelijke kan water met een lekker verfrissend smaakje op tafel.

Op pinterest zocht ik een paar lekkere variaties voor je op. Als ik naar deze foto’s kijk krijg ik meteen trek in een lekker glas verfrissend water.
verfrissend water 1

verfrissend water 2

verfrissend water 3

De combinaties op bovenstaande foto’s zijn:

  • schijfjes citroen met komkommer
  • schijfjes citroen met aardbeien en munt
  • schijfjes citroen met bosbessen
  • schijfjes citroen met komkommer en munt
  • aardbeien met kruiden
  • schijfjes citroen met munt en bevroren bosbessen (koelt je drankje meteen)
bron 1, 2, 3, 4, 5, 6

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Lekker hoor! Ik maak dat ook wel eens met warme dagen. Maar tot nu toe niet verder gekomen dan de combi aardbeien en citroen. Dus heb nu weer wat inspiratie voor andere combinaties ;)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk