Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Pepernoten Tiramisu

Pepernoten tiramisu, sinterklaas receptDeze tijd krijg ik geen genoeg van pepernoten. Pepernoten bij het ontbijt (in de havermout), als lunch op mijn brood, gewoon los bij de koffie.. en in een toetje! Een pepernoten tiramisu. Het was de bedoeling dat ik een trifle maakte met pepernoten, maar toen ik dit opat besefte ik me dat dit meer een pepernoten tiramisu is. Ook lekker, erg lekker.

Dit is een heerlijk toetje voor kinderen maar ook volwassenen (zoals ikzelf ;-)) lusten er wel pap van.

p.s. voor de oplettende lezer: de pepernoten zijn in dit geval eigenlijk kruidnoten ;)

Pepernoten tiramisu, sinterklaas recept

Als je dit toetje voor kinderen maakt kun je de Tia Maria uit het recept laten. Is het al 5 december geweest en heb je toch trek in dit toetje? Vervang de pepernoten dan door stukjes speculaas.

Pepernoten tiramisu, sinterklaas recept

Pepernoten tiramisu, sinterklaas recept

Pepernoten Tiramisu

Pepernoten Tiramisu

20 minuten

Ingrediënten

  • 100 ml mascarpone
  • 20 gram suiker
  • 100 ml vanillevla
  • 100 ml kwark
  • 100 ml sterke koffie afgekoeld
  • 25 ml Tia Maria
  • 90 pepernoten ik gebruikte dus kruidnoten

    Voor de garnering:

    • stukje pure chocolade
    • cacao
    • paar pepernoten

    Bereiding

    • Klop de mascarpone en suiker door elkaar. Als het goed gemengd is roer je de kwark en vla erdoor.
    • Meng de afgekoelde koffie met Tia Maria. Doop de helft van de pepernootjes in de koffie, haal ze eruit als ze de koffie hebben opgenomen.
    • Verdeel de pepernootjes over vier glaasjes. Schep over de laag met pepernootjes een flinke schep van het mascarponemengsel. Doop de andere helft van de pepernootjes in de koffie en verdeel deze over de laag mascarponemengsel.
    • Verdeel tot slot het mascarponemengsel over de geweekte pepernootjes. Laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast.
    • Garneer de glaasjes met een beetje cacao, gehakte pure chocolade en (stukjes) pepernoot.

      Tips:

        • Als je dit toetje voor kinderen maakt kun je de Tia Maria uit het recept laten.

          • Is het al 5 december geweest en heb je toch trek in dit toetje? Vervang de pepernoten dan door stukjes speculaas.


            Deel dit bericht:

            Share on facebook
            Share on twitter
            Share on whatsapp
            Share on email
            Reacties

            50 Comments

            1. Francisca 3 november 2017 at 14:13

              Hoe veel Mascorpone gebruiken jullie? Ik heb nu een verpakking van 250 g. Klopt dit?

              Reply
            2. Richelle 3 november 2017 at 19:55

              Het recept lijkt me erg lekker, ga ik zeker proberen. Nog een tip, pas de taalfouten even aan in het recept ” opat, besefte ik me ” op at zijn 2 woorden en “ik besefte me” kan niet,’ je beseft dat iets gebeurt’ of ‘je realiseert je’ dat iets gebeurt

              Reply
            3. Lynn 24 november 2017 at 10:25

              Waarom noem je t pepernoten tiramisu als t kruidnoten betreft?? Komt raar over….zoiets als vla zeggen, maar yoghurt gebruiken ?

              Reply
            4. C.degouy 25 november 2017 at 13:10

              Waarom zou je een kruidnootje een pepernoot noemen? Vooral als je beter weet?

              Reply
            5. Annika 4 december 2017 at 10:40

              Hoi hoe lang van te voren kan ik dit toetje maken want heb zaterdag avond een etentje maar heb alleen donderdag tijd zou het goed blijven zo lang ?

              Reply

            Geef een reactie

            Misschien vindt je dit ook leuk: