Snelle kerstboompjes

Snelle kerstboompjes txtWil je iets leuks maken voor kerst dat niet moeilijk is en waarvoor je niet langer dan 20 minuten in de keuken staat? Maak dan deze leuke kerstboompjes.

Snelle kerstboompjes 01

Wat je nodig hebt zijn groene candy melts, pretzelstokjes, stersprinkels en zilveren balletjes.
Op de foto zie je ook witte chocolade, hiermee wilde ik een kerstslinger maken zoals ik bij de cakepops deed. Toen ik eenmaal bezig was vond ik de kerstboomp zonder slinger veel leuker dus heb ik de slinger weggelaten.

Naast de ingrediënten heb je bakpapier nodig en een spuitzak of plasticzakje om de candy melts te spuiten.

Snelle kerstboompjes 02

Smelt de candy melts volgens de aanwijzingen op de verpakking (voeg eventueel een beetje zonnebloemolie toe). Leg de pretzelsokjes op een bakplaat. Zorg dat ze ver genoeg uit elkaar liggen zodat je de kerst boompjes kunt spuiten.

Snelle kerstboompjes 03

Spuit de kerstboompjes en zorg ervoor dat je de boompjes meteen versiert zodat de sprinkels in de zachte candy melts blijven plakken.

Snelle kerstboompjes 08

Laat ze goed opdrogen/uitharden voor je ze van het bakpapier haalt. De kerstboompjes kun je ongeveer 3 a 4 dagen in een luchtdichte trommel bewaren.

Snelle kerstboompjes 06

Snelle kerstboompjes

Snelle kerstboompjes

20 minuten

Ingrediënten

 • 8 pretzel stokjes zoute stokjes, hoe heten deze?
 • 125 gram groene candy melts
 • eventueel zonnebloemolie
 • kerstsprinkels

  Extra benodigd:!

  • bakpapier
  • spuitzak of plasticzakje

  Bereiding

  • Smelt de candy melts volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de candy melts niet vloeibaar genoeg zijn, voeg dan een beetje zonnebloemolie toe en roer dit goed door.
  • Verdeel de stokjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen zodat er voldoende ruimte is voor de kerstboom.
  • Giet de gesmolten candy melts in de spuitzak of de plasticzak. Knip het puntje eraf zodat je de zak als spuitzak kunt gebruiken. Spuit het groene van de kerstboom van boven naar beneden van links naar rechts en ga daarbij steeds wijder zodat er een mooie kerstboom ontstaat. Als je een kerstboom hebt gespoten zorg en dan voor dat je direct daarna de kerstboom versiert met sprinkels voor je aan de volgende kerstboom begint. De candy melts worden snel hard.
  • Laat de kerstboompjes goed opdrogen voor je ze van het bakpapier haalt.
  • De kerstboompjes kun je ongeveer 3 a 4 dagen in een luchtdichte trommel bewaren.
  Pin dit recept
  Afdrukken

   


  Brenda Hoff
  Brenda Hoff
  Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
  9 comments
  1. Wat een schattige boompjes, en zoveel makkelijker dan je eerdere driedimensionale, die VEEL te moeilijk waren voor een niet erg artistiek aangelegde persoon zoals ik.
   Zijn die candy melts van chocola gemaakt? Ik neem aan dat je ze, en de ‘ornamentjes’ in de bak-afdeling van de supermarkt vindt?

  2. Hallo Brenda

   Dat heb je super leuk gemaakt, ga het zeker maken met mijn achterbuurmeisje die vind dit zo leuk, weet het zeker, maar waar koop ik die groene candy melts. Wen je ook hele fijne feestdagen.

  3. Dank je wel voor de tip over de zonnebloem olie. De cacaoboter drops zijn hartstikke duur en dit is volgens mij een prima alternatief! Ik zie dat de melts goed opdrogen dus dat moet voor de cakepops ook geen probleem zijn. Erg leuke boompjes!

  4. Beste Brenda
   Als je het voor 24 kindjes moet maken hoeveel zul je dan nodig hebben aan zakken van dat chocolade ??
   Is dat ook in winkels te verkrijgen of alleen online
   Super leuk idee
   Groetjes kim

  Geef een reactie

  Misschien vind je dit ook leuk