Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Vega stoofschotel met pompoen

Pompoenstoof txt Stoofpotjes.. I love it! In de wintermaanden komen er zeker een aantal stoofpotjes bij ons op tafel. Meestal maak ik stoofpotjes waarin vlees de hoofdrol heeft maar het leek me eens leuk om iets anders met een stoofschotel te doen en een vegetarische variant te maken. Dus maakte ik een stoofschotel met pompoen. Het was zo lekker dat Joost het vlees niet eens mistte, en dat zegt wat ;-)

Pompoenstoof 2

Vega stoofschotel met pompoen

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten stooftijd

Ingrediënten voor 4-5 personen

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knofloook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 kleine pompoen
  • 125 gram champignons
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 75 gram tomatenpuree
  • 250 ml bouillon
  • peper en zout
  • crème fraîche

Bereiding

Pompoen hoef je niet te schillen, maar toch vind ik dat het lekkerste. Om het schillen een stuk gemakkelijker te maken kun je de pompoen even 15 minuten voorkoken. Zorg ervoor dat de pompoen helemaal onder water is tijdens het koken. Laat de pompoen hierna afkoelen.

Als de pompoen is afgekoeld kun je hem snijden, de pitten verwijderen en in blokjes snijden. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verwarm een stoofpan en bak hierin de ui en knoflook even aan in olijfolie. Snijd de courgette en paprika in blokjes en voeg deze bij de knoflook en ui. Bak dit ook even aan. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes. Voeg de champignons en blokjes pompoen in de pan. Bak dit even mee en voeg dan de bouillon, tomatenpuree en oregano toe. Zet het vuur laag en laat dit met deksel op de pan ongeveer 30 minuten stoven tot de pompoen gaar is. (als je de pompoen niet hebt voorgekookt duurt dit iets langer)

Breng de schotel op smaak met peper en zout en voeg desgewenst een beetje crème fraîche toe voor een romige touch. Serveer de stoofschotel met pompoen met aardappelen, rijst, couscous of pasta, net wat je lekker vind.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

45 Reacties

  1. Corrien 20 oktober 2016 om 20:15

    Hoi Brenda,
    Voor het eerst op je site terecht gekomen via Laura’s bakery. Bovenstaand recept vandaag gemaakt met iets meer hoeveelheden voor iets meer gezinsleden.
    Een heerlijk recept, wat gerust wekelijks op tafel komen mag volgens mijn man. De kinderen vonden het ook heel lekker.
    We zijn geen vegetariërs, maar het is fijn een goed recept te hebben, waardoor we ook een dag zonder vlees kunnen doen.
    Bedankt, en ik ga je site vaker bezoeken!

  2. D. Maneschijn 24 oktober 2016 om 17:31

    Welke bouillon heb je gebruikt?
    Hoe verre maakt het sowieso uit welke bouillon je gebruikt?

    1. Brenda Kookt 24 oktober 2016 om 22:13

      Omdat het om een vegetarisch gerecht gaat heb ik er voor gekozen om groentebouillon te gebruiken. Maar als je kip- of runderbouillon in huis hebt kun je dit ook gebruiken. Visbouillon zou ik niet aanraden omdat je dat wel erg sterk proeft in het gerecht.

  3. Laura 25 oktober 2016 om 06:05

    Beste Brenda,

    Weet u wat de voedingswaardes van dit gerecht zijn?

    Met vriendelijke groet,
    Laura

    1. Brenda Kookt 26 oktober 2016 om 07:15

      Nee dat weet ik helaas niet, ik houd geen voedingswaardes bij.

      1. Laura 26 oktober 2016 om 07:45

        Bedankt Brenda voor uw reactie. Ik ga hem deze week uitproberen en dan bereken ik het wel even zelf?

  4. margreet 28 oktober 2016 om 22:21

    Ik wil dit maandag eten. Kan ik het ook een dag eerder bereiden en maandag opwarmen???

    1. Brenda Kookt 29 oktober 2016 om 23:50

      Ja dat kan heel goed met dit gerecht Margreet. Laat het afkoelen en bewaar het in de koelkast

  5. Wessel 19 november 2016 om 09:42

    Top recept. Gisteren gemaakt voor een grote groep mensen en ze waren onverdeeld enthousiast. Samen met een wildzwijn stoofpot, rode kool met appeltjes en aardappelpuree was het een heerlijk winters avondmaal. Bedankt voor het recept.

  6. JB 5 februari 2017 om 23:16

    Hoi Brenda,

    Dit lijkt mij een lekker recept alleen heb ik helaas weinig feeling met koken.
    Zodoende vraag ik mij af hoeveel oregano je moet gebruiken.
    Is een theelepel genoeg?

    Alvast bedankt!

    1. Brenda Kookt 6 februari 2017 om 07:46

      Een theelepel is voldoende. Ik zal het ook bij de beschrijving toevoegen, wel zo makkelijk :)

  7. Patrick 29 augustus 2017 om 23:03

    Kun je dit ook invriezen?

    1. Brenda Kookt 30 augustus 2017 om 10:30

      Dit gerecht kun je zeker invriezen. Tip: ontdooi het in de koelkast, haal het daarom ruim van te voren uit de vriezer. Bijvoorbeeld de avond van te voren.

  8. Ingrid 18 september 2017 om 09:11

    Het smaakt heerlijk ,en makkelijk te maken ik heb het met rijst gegeten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *