Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Banaanmuffins met nutella

Banaan nutella muffins txt

Soms heb je zin om iets lekkers te bakken. En dat lekkers moet dan eigenlijk iets zijn met een dikke vette klodder nutella erin. Dus doe het gewoon, maak deze muffins. Zo snel mogelijk.

Aangezien banaan en nutella vriendjes zijn (een perfecte combi), en om het enigszins gezond te maken, heb ik aan dit lekkers banaan toegevoegd. Het resultaat: een onweerstaanbare muffin met banaan én nutella die je echt gegeten moet hebben. Dus duik de keuken in en maak dit lekkers.

Banaanmuffins met nutella. Té lekker!

Tip: bak deze muffins vandaag nog zodat je morgen op bluemonday je collega’s (en jezelf) lekker kunt opbeuren.

Banaan nutella muffins 01

De ingrediënten bij elkaar. Het lijkt zo misschien veel werk om de muffins te maken maar dat valt reuze mee. Binnen 15 minuten is het beslag klaar waarna je de muffins maar 20 minuten in de oven hoeft te bakken. Voor je het weet neem je een hap uit deze fantastische muffins.

Banaan nutella muffins 03

Banaan nutella muffins 05

Banaanmuffins met nutella

Bereidingstijd: 15 minuten plus 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 12 muffins

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder (5 ml)
  • 1 theelepel baksoda (5 ml) (als je dit niet in huis hebt neem dan een extra halve theelepel bakpoeder)
  • halve theelepel zout
  • 3 rijpe bananen
  • 3/4 theelepel kaneel
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 100 ml olijfolie
  • 1 1/2 theelepel vanille essence
  • Nutella (ongeveer 12 theelepels)

Extra benodigd: muffinvorm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180º C. Vet een muffinvorm in met olie.

Meng in een kom de droge ingrediënten, namelijk bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel. Roer dit door elkaar zodat het goed gemengd is. Prak in een andere kom de bananen (dit gaat goed met een aardappelstamper) en meng de bananen met de suiker, ei, olijfolie en vanille essence. Spatel vervolgens de droge ingrediënten door het bananenmengsel.

Schep (bijvoorbeeld met een ijslepel) in ieder vormpje een lepel van het beslag (het vormpje is dan ongeveer voor de helft gevuld). Verdeel in het midden van het beslag een klein theelepeltje nutella. Verdeel hierna een kleinere lepel beslag over de vormpjes zodat het beslag helemaal op is en het lepeltje nuttella verstopt zit in het beslag. Verdeel tot slot nog een beetje nutella over de cakejes. Verdeel dit met een satéprikker over de bovenkant van het beslag.

Bak de muffins 20 minuten in de oven. Laat de muffins na het bakken even afkoelen op een rooster. Dit gaat het beste als je de muffins uit de vorm haalt, doe dit voorzichtig door ze bijvoorbeeld met een vorkje even omhoog te wippen

 Tip: als je geen bakingsoda in huis hebt, voeg dan een halve theelepel extra bakpoeder toe.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

22 Reacties

  1. larissa 20 juli 2015 om 12:29

    Hi brenda kan je ook ipv olijf olie extra virgin olijf olie gebruiken? Dat heb ik toevallig alleen in huis en kan ik ze gelijk maken hahahha. Kan niet wachten om ze uit te proberen de bananen muffins.

    1. Brenda Kookt 20 juli 2015 om 20:02

      Hi Larissa, ik hoop dat ik niet te laat reageer ;) Je kunt ook extra vergine olijfolie gebruiken. Geniet van de muffins, Groetjes Brenda

  2. lorna 24 februari 2016 om 00:42

    Ik ga ze morgen maken met banaan Nutella en cashewnoten! Ben benieuwd hoe goed of ze worden =p

  3. Tamar 2 mei 2016 om 20:16

    Ik heb de Nutella vervangen door een verstopte Rolo… ik ben benieuwd!

  4. Marja 19 mei 2016 om 14:21

    Hoe lang kun je ze bewaren (en dan in de koelkast lijkt me). Banaan is snel rot, maar als ze zo mee gebakken zijn?

    En dan niet in de vriezer, maak gewoon de helft, 3 dagen iets bij de koffie met zijn 2-en dacht ik….

    1. Brenda Kookt 19 mei 2016 om 15:17

      De muffins kun je in de koelkast ongeveer 3 dagen bewaren. Nadat de banaan is gebakken wordt hij niet meer bruin.

      1. sandra 2 oktober 2016 om 12:14

        Hoi Brenda kan het ook met amandel meel ? En hoeveel daarvan in plaats van bloem?

        1. Brenda Kookt 2 oktober 2016 om 21:04

          De bloem kun je 1 op 1 vervangen door amandelmeel. Wel worden de muffins dan minder luchtig, en compacter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *