Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Worteltjestaart met rozenbottelgelei

Worteltjestaart txt

Vandaag een recept dat totaal niet bij mijn detox past. Namelijk een worteltjestaart! Een worteltjestaart klinkt gezond, maar deze is dat niet bepaald. De taart is namelijk rijk aan boter en suiker. Dat is prima want als er een feestje is moet je dat goed vieren, met (het liefst veel) suiker en boter. Vandaag is het feest want Brenda Kookt  mag 2 kaarsjes uitblazen!

Door mijn blog mag ik nu super leuke dingen doen en heb ik de  afgelopen jaren veel geleerd. Vergeleken twee jaar geleden kan ik bijvoorbeeld al veel beter koken. Ook stel ik nu gemakkelijker zelf een recept samen in plaats van dat alleen recepten nakook. Ik hoop dat de bezoekers die mij al langer volgen deze ontwikkeling ook zullen zien.

Ik wil jullie, mijn bezoekers, bedanken voor jullie enthousiasme, reacties op mijn blog, social media en mailtjes! Door jullie is het bloggen nog zoveel leuker om te doen, het is een groot compliment dat de recepten van mijn blog door jullie gekookt worden.
Op naar het derde jaar van Brenda Kookt, we gaan er een mooi maar zeker ook lekker jaar van maken!

P.s. omdat het vandaag een speciale dag is komt er vanmiddag nog een blogpost online, een PLOG van gisteren. Én morgen mag ik voor de bloggers (to be) onder ons een workshop weggeven!

Worteltjestaart 01

Het recept voor deze worteltjestaart (ik vertel je net nog dat ik steeds vaker zelf recepten ontwikkel maar qua bakrecepten houd ik het (nog) liever safe) komt uit de foodies van januari 2013. Ik weet dit nog heel goed omdat ik dit tijdschrift kocht omdat de cover (waar deze worteltjestaart op staat!!) er zo lekker en mooi uitzag.

Het maken van de overheerlijke worteltjestaart is heel eenvoudig, het enige dat je hoeft te doen is het door elkaar roeren van de ingrediënten. Een kind kan de was doen.

Ik zou willen dat ik nu een hapje van deze overheerlijke worteltjestaart mocht nemen. Maar helaas, mijn taart is allang op.
Heb je zin om dit weekend eens iets lekkers te bakken voor visite, of gewoon voor jezelf? Dan MOET je deze worteltjestaart met rozenbottelgelei maken. Makkelijk, snel, lekker, overheerlijk, perfect, een feestje!

Worteltjestaart 02

Worteltjestaart met rozenbottelgelei

Bereidingstijd 15 minuten en 50 minuten baktijd

Ingrediënten voor 10 – 12 stukken 

 • 150 gram boter
 • 200 gram witte basterdsuiker
 • 150 gram geraspte wortel
 • 2 theelepels speculaaskruiden
 • snuf zout
 • 2 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 100 gram gehakte walnoten
 • 6 eetlepels rozenbotteljam
 • 2 theelepels citroensap
 • 6 eetlepels zure room

Extra benodigd: een taartvorm en bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed de bakvorm met bakpapier.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en speculaaskruiden. Roer de boter door het eimengsel. Spatel hierna het bakmeel, bakpoeder, geraspte wortel en de walnoten erdoor. Giet het wortelmengsel in de taartvorm en bak het 50 minuten in de oven.

Laat de taart na het bakken afkoelen. Meng voor het serveren de room en citroensap door de jam. Smeer dit bovenop de worteltjestaart en geniet.. van deze overheerlijke worteltjestaart.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

24 Reacties

 1. Elseline 28 februari 2014 om 17:26

  Ik krijg spontaan zin om deze taart te bakken. Eens kijken of ik vandaag of morgen tijd heb :)

 2. Patricia 1 maart 2014 om 12:16

  Super leuk Bren! Gefeliciteerd!

 3. ZONDERZOOI 26 juni 2014 om 08:42

  Wat een leuke website heb je Brenda! En worteltjestaart is echt een favoriet van mij, vind het heerlijk om een stukje te bestellen bij Bagels & Beans. Deze versie ziet er ook erg goed uit!

  1. Brenda Kookt 26 juni 2014 om 13:38

   Dank je wel! Worteltjestaart is inmiddels ook een van mijn favorieten :)

 4. Lias 4 juli 2016 om 14:22

  Hoi Brenda,

  Wat is de grootte van de vorm welke je voor deze taart gebruikt?

  Groetjes Lisa

 5. Rowena 19 september 2017 om 09:52

  Hmmm wat een heerlijk recept zeg. Ik was op zoek naar verschillende recepten van carrot cake en kwam je recept tegen. Ik heb deze net gemaakt, heel erg lekker!

 6. Audrey 2 oktober 2019 om 21:51

  Wat een heerlijk recept!! Twee weken geleden gemaakt en komend weekend ga ik hem weer maken.
  Ik heb ook een vraag; heb je een lekker recept met kweeperen? Mijn boompje hangt door van de vele vruchten. Ze moeten echt geplukt en verwerkt worden.
  En verder succes met je blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *