Vandaag een recept dat totaal niet bij mijn detox past. Namelijk een worteltjestaart! Een worteltjestaart klinkt gezond, maar deze is dat niet bepaald. De taart is namelijk rijk aan boter en suiker. Dat is prima want als er een feestje is moet je dat goed vieren, met (het liefst veel) suiker en boter. Vandaag is het feest want Brenda Kookt mag 2 kaarsjes uitblazen!
Door mijn blog mag ik nu super leuke dingen doen en heb ik de afgelopen jaren veel geleerd. Vergeleken twee jaar geleden kan ik bijvoorbeeld al veel beter koken. Ook stel ik nu gemakkelijker zelf een recept samen in plaats van dat alleen recepten nakook. Ik hoop dat de bezoekers die mij al langer volgen deze ontwikkeling ook zullen zien.
Ik wil jullie, mijn bezoekers, bedanken voor jullie enthousiasme, reacties op mijn blog, social media en mailtjes! Door jullie is het bloggen nog zoveel leuker om te doen, het is een groot compliment dat de recepten van mijn blog door jullie gekookt worden.
Op naar het derde jaar van Brenda Kookt, we gaan er een mooi maar zeker ook lekker jaar van maken!
P.s. omdat het vandaag een speciale dag is komt er vanmiddag nog een blogpost online, een PLOG van gisteren. Én morgen mag ik voor de bloggers (to be) onder ons een workshop weggeven!
Het recept voor deze worteltjestaart (ik vertel je net nog dat ik steeds vaker zelf recepten ontwikkel maar qua bakrecepten houd ik het (nog) liever safe) komt uit de foodies van januari 2013. Ik weet dit nog heel goed omdat ik dit tijdschrift kocht omdat de cover (waar deze worteltjestaart op staat!!) er zo lekker en mooi uitzag.
Het maken van de overheerlijke worteltjestaart is heel eenvoudig, het enige dat je hoeft te doen is het door elkaar roeren van de ingrediënten. Een kind kan de was doen.
Ik zou willen dat ik nu een hapje van deze overheerlijke worteltjestaart mocht nemen. Maar helaas, mijn taart is allang op.
Heb je zin om dit weekend eens iets lekkers te bakken voor visite, of gewoon voor jezelf? Dan MOET je deze worteltjestaart met rozenbottelgelei maken. Makkelijk, snel, lekker, overheerlijk, perfect, een feestje!
Worteltjestaart met rozenbottelgelei
Bereidingstijd 15 minuten en 50 minuten baktijd
Ingrediënten voor 10 – 12 stukken
- 150 gram boter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 150 gram geraspte wortel
- 2 theelepels speculaaskruiden
- snuf zout
- 2 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gram gehakte walnoten
- 6 eetlepels rozenbotteljam
- 2 theelepels citroensap
- 6 eetlepels zure room
Extra benodigd: een taartvorm en bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed de bakvorm met bakpapier.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en speculaaskruiden. Roer de boter door het eimengsel. Spatel hierna het bakmeel, bakpoeder, geraspte wortel en de walnoten erdoor. Giet het wortelmengsel in de taartvorm en bak het 50 minuten in de oven.
Laat de taart na het bakken afkoelen. Meng voor het serveren de room en citroensap door de jam. Smeer dit bovenop de worteltjestaart en geniet.. van deze overheerlijke worteltjestaart.