Ga naar de inhoud

Gevulde champignons

Een gerechtje dat iedereen lekker vindt. Oké, bijna iedereen dan. Die ene vriendin die eigenlijk geen champignons lust zit hier vast niet om te springen. Maar verder vallen gevulde champignons over het algemeen wel in de smaak. Het handige aan dit gerechtje is dat je de champignons met van alles kunt vullen zodat je iedere keer
Delen op

Gevulde champignons

Gevulde champignons txt

Een gerechtje dat iedereen lekker vindt. Oké, bijna iedereen dan. Die ene vriendin die eigenlijk geen champignons lust zit hier vast niet om te springen. Maar verder vallen gevulde champignons over het algemeen wel in de smaak.

Het handige aan dit gerechtje is dat je de champignons met van alles kunt vullen zodat je iedere keer weer iets anders op tafel zet. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende combinaties: een tomaat met gehaktmengsel, roomkaas met garnalen of een vega variant met paprika en kaas.

Deze keer deed ik het anders en ben ik gegaan voor een roomkaasmengsel met Parmazaan en spek. Met deze vulling komen de champignons lekker op smaak. De gevulde champignons kun je serveren als hapje of amuse, maar ook onderdeel van een tapasdiner of als voorgerecht. Om een compleet voorgerecht te maken serveer je er bijvoorbeeld drie op een bordje, op een bedje van rucola.

Gevulde champignons 01

Gevulde champignons

Ingredienten voor 4 personen:

  • 12 grote champignons
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • peper en zout
  • 2 stengels lente ui

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Haal de steeltjes voorzichtig uit de champignons. We gebruiken 3 van de stelen, snijd deze fijn. De overige stelen gebruiken we niet in dit recept.
Bak de spek in een droge koekenpan of in de oven knapperig en snijd het in kleine stukjes. Snijd de lente ui in ringen. Meng de roomkaas met fijngesneden lente ui, stukjes spek, fijngesneden champignonstelen, 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Breng het op smaak met peper en zout. Schep met een theelepel het mengsel in de champignons. Garneer de champignons met nog een beetje lente ui en bak het 20 minuten in de oven. Strooi na de 20 minuten een beetje Parmezaanse kaas over de champignons en bak ze nog even in de oven zodat de kaas smelt.

Serveer de gevulde champignons op een bedje van rucola.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

8 reacties

Leonie

Ik zocht vegetarische gerechten voor bij de gourmet. Ik kwam gevulde champignons tegen mrt een link naar recept. Ik open het en bij de ingrediënten staat al: ontbijtspek.... ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ze zijn inderdaad niet vegetarisch. Maar je kunt ze wel maken zonder spek hoor. Ik zou dan lekker wat groenten en smaakmakers aan de vulling toevoegen. Kijk anders ook eens bij dit artikel, hier geef ik inspiratie voor gourmetten, vlees, vis en vega: https://brendakookt.nl/2014/12/18/gourmetten/

Maxime

Dit recept had ik afgelopen week gemaakt, het viel super goed in de smaak! ik maak best vaak borrelhapjes met recepten van jouw site, erg lekker :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Maxime, fijn dat de borrelhapjes in de smaak vallen. Gevulde champignons eet ik meestal als voorgerechtje of onderdeel van een tapasavond. Maar bij de borrel smaken ze volgens mij ook prima!

Diede

Looove champignons en zeker gevulde champignons!

Laat een bericht achter

Mirne

Lekker, ik heb laatst gevulde champignons op de barbecue gemaakt. Ook fijn!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een goed idee. Dat wil ik ook! Volgende keer dat ik ga barbecueën wil ik ook gevulde champignons.

Farah - Food and other Friends

Hmmm! Dit is altijd simpel, maar altijd zo lekker. Krijg er zin van om uit eten te gaan haha. xx Farah

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op