Ik ben een hele goede ontbijter, dit ben ik altijd al geweest. Voor mij is het geen probleem om ‘s morgens vroeg iets te eten. Ik vind het juist heerlijk, een goed begin van de dag.
Ontbeet ik vroeger altijd met brood en daarna voornamelijk met crackers, tegenwoordig eet ik het liefste yoghurt met homemade granola (het liefst deze) en fruit. Hierop kom ik de ochtend het beste door.
Maar ik houd er ook van eens wat anders te doen en mezelf lekker te verwennen bij het ontbijt. Je kunt je dag toch niet beter beginnen dan met een goed ontbijt?
Vooral in het weekend neem ik het er van. Ik kan echt genieten van een eitje, croissantje of goed belegd afbakbroodje. Maar ook pannenkoekjes (gezond en iets minder gezond) staan hier regelmatig op tafel. Per direct voegen we ook deze ontbijtmuffins met peer toe aan het assortiment met verwen ontbijtjes. Té lekker, zo begint je dag met een ware traktatie.
Deze ontbijtmuffins met peer zijn heer-lijk. Omdat het ontbijtmuffins zijn heb ik de suiker er even uitgelaten. Door de kaneel en een beetje honing zijn ze ondanks het ontbreken van de suiker erg smakelijk en de yoghurt maakt ze lekker zacht.
Lauw-warm als ze net uit de oven komen zijn ze het lekkerste, maar afgekoeld waren de laatste paar bij mij ook op voor het wist. Door de kaneel en de peren zijn de muffins perfect voor de herfst, dus houd dit recept bij de hand als je trek hebt in een lekker verwenontbijtje..
Ontbijtmuffins met peer
Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten baktijd
Ingrediënten voor 12 muffins:
- 2 peren
- 2 eieren
- 75 gram fijngemalen haver (havermeel)
- 150 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 ml yoghurt
- 3 eetlepels honing
- halve theelepel kaneel
- 2 theelepels vanille essence
- 2 eetlepels olie
- snuf zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C, bekleed een muffintray met bakingcups. Vet de cups licht in met een bakspray of olijfolie.
Meng de fijngemalen haver met bloem, bakpoeder, zout en kaneel (de droge ingrediënten). Meng in een andere kom de eieren met yoghurt, honing, vanille essence en olie. Roer beide kommen door elkaar zodat het gemengd is (roer niet té lang).
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in blokjes. Meng de blokjes peer door het beslag.
Schep in iedere bakingcup met een ijslepel een bol van het beslag. Bak de muffins 15 – 20 minuten in de oven.
Lauw-warm zijn ze het lekkerste, maar koud zijn ze ook op voor je het weet.