Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Champignonsoep

Champignonsoep txt

Het wordt nu écht koud buiten. En als het koud is, dan is er toch niets beter dan binnen lekker bij de kachel zitten met een warm kommetje homemade soep binnen handbereik?

Ik kan daar ontzettend van genieten. Op zondagmiddag lekker even niets doen met een kom homemade soep in mijn hand. Ook eet ik op het werk regelmatig soep bij de lunch en komt het ook nog wel eens voor dat we soep als avondmaaltijd met een broodje eten.

Soep is niet ingewikkeld. Het is comfort, warm en huiselijk (misschien oubollig?). Vaak hoef je er weinig voor te doen om een mooie soep te maken. En aan de champignonsoep komt de staafmixer niet eens te pas. Iedereen kan dit dus maken. Het is goed gevuld en vol van smaak. Wat wil je nog meer deze winter?

Champignonsoep 02

Champignonsoep

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 400 gram gemixte paddenstoelen (of alleen champignons)
  • 350 ml wild fond (staat bij de bouillon in de supermarkt)
  • 700 ml water
  • halve prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 75 gram boter
  • 75 gram bloem

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan even aan. Snijd de paddenstoelen of champignons in plakjes en bak dit mee met de ui.

Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier de wild fond en 700 ml water bij, laat dit even koken. Snijd de prei in ringen en voeg dit bij de soep.

Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe. Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes garen, let op dat het niet gaat kleuren. Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt. Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en laat het even meekoken.

Serveer de goed gevulde champignonsoep met een stokbroodje.

 

———————————————
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten? LIKE Brenda Kookt op Facebook, of VOLG me op twitter of Bloglovin.
Op Instagram komen de lekkerste food snap shots voorbij!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

21 Reacties

  1. Lieseth 2 mei 2018 om 10:46

    Hoi Brenda ,ik heb je nu maar in mijn favorieten gezet ,ik beland uiteindelijk altijd bij jou met je je heerlijke recepten !! Voor onszelf en voor de eetclub ,en hoe leuk een kleinkind wat dol is op je soepjes ,groet Liesbeth.

  2. Liesbeth 2 mei 2018 om 16:52

    Hoi Brenda,ik heb de championsoep gemaakt hij is heerlijk maar wel flauw …hoe krijg ik hem pittiger?groetjes Liesbeth

  3. Anna 9 maart 2019 om 08:21

    Hoi Brenda,

    Deze soep is bij mij mislukt. Heb de indruk dat het veel te ‘bloemerig’ smaakt. En daardoor weinig smaakvol. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben? Ik heb de hoeveelheden aangehouden volgens je recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *