Champignonsoep

Champignonsoep txt

Het wordt nu écht koud buiten. En als het koud is, dan is er toch niets beter dan binnen lekker bij de kachel zitten met een warm kommetje homemade soep binnen handbereik?

Ik kan daar ontzettend van genieten. Op zondagmiddag lekker even niets doen met een kom homemade soep in mijn hand. Ook eet ik op het werk regelmatig soep bij de lunch en komt het ook nog wel eens voor dat we soep als avondmaaltijd met een broodje eten.

Soep is niet ingewikkeld. Het is comfort, warm en huiselijk (misschien oubollig?). Vaak hoef je er weinig voor te doen om een mooie soep te maken. En aan de champignonsoep komt de staafmixer niet eens te pas. Iedereen kan dit dus maken. Het is goed gevuld en vol van smaak. Wat wil je nog meer deze winter?

Champignonsoep 02

Champignonsoep

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 400 gram gemixte paddenstoelen (of alleen champignons)
  • 350 ml wild fond (staat bij de bouillon in de supermarkt)
  • 700 ml water
  • halve prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 75 gram boter
  • 75 gram bloem

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan even aan. Snijd de paddenstoelen of champignons in plakjes en bak dit mee met de ui.

Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier de wild fond en 700 ml water bij, laat dit even koken. Snijd de prei in ringen en voeg dit bij de soep.

Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe. Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes garen, let op dat het niet gaat kleuren. Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt. Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en laat het even meekoken.

Serveer de goed gevulde champignonsoep met een stokbroodje.

 

———————————————
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten? LIKE Brenda Kookt op Facebook, of VOLG me op twitter of Bloglovin.
Op Instagram komen de lekkerste food snap shots voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
21 comments
  1. Welke fond gebruik jij Brenda?
    Ik had die van de AH en precies je recept gevolgd. Maar de soep is echt niet lekker zoals champignonsoep bedoeld is.

      1. Sorry voor mijn late reactie, maar bedankt voor je reactie. Ik ga het nog een keer proberen met een andere fond. Hopelijk slaagt ie dan wel :)

  2. Hallo Brenda,

    Ik, groot aanhanger van pakjes en kant en klaar producten omdat ik vaak te lui ben om uren in de keuken te staan, heb zojuist deze ONWIJS LEKKERE soep gemaakt!!!!
    Was helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan wat ik gewend ben. Ook ik kan nu “oma soep”maken (zo noem ik heel lekkere verse soep altijd) en ben helemaal trots op mijzelf.
    Had ik al gezegd dat de soep LEKKER is???

      1. Zie dat m’n tekst-opmerking is gehonoreerd. Dank je.

        Wat de soep zelf betreft. Heb de gesneden champignons besprenkeld met (flink) wat citroensap. Dat houdt de champignons mooi van helder kleur en geeft een heerlijk verfrissend smaakje in de soep zelf.
        Tijdens het bakken/smoren van de uien wat kerry-poeder erover gestrooid, ruikt heerlijk tijdens het bakken…
        En tevens heb ik dit keer een half bouillonblokje gebruikt i.p.v. fond en een zakje champignon van cup a soup voor wat extra binding en smaak.
        Nog lekkerder dan de eerste keer dat ik het maakte !!

  3. Hoi Brenda ,ik heb je nu maar in mijn favorieten gezet ,ik beland uiteindelijk altijd bij jou met je je heerlijke recepten !! Voor onszelf en voor de eetclub ,en hoe leuk een kleinkind wat dol is op je soepjes ,groet Liesbeth.

  4. Hoi Brenda,ik heb de championsoep gemaakt hij is heerlijk maar wel flauw …hoe krijg ik hem pittiger?groetjes Liesbeth

  5. Hoi Brenda,

    Deze soep is bij mij mislukt. Heb de indruk dat het veel te ‘bloemerig’ smaakt. En daardoor weinig smaakvol. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben? Ik heb de hoeveelheden aangehouden volgens je recept.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk