Rudolf koekjes met pindakaas

Rudolf koekjes txtRecepten voor koekjes en andere baksels met pindakaas er in…. ik blijf ze maar opslaan. En ik blijf ze maar bakken! Inmiddels staan er meerdere op de site  (o.a. deze, deze en deze). En vandaag heb ik er nog eentje, deze kerstige Rudolf koekjes. Zijn ze niet té schattig?

Als je de koekjes uit de oven haalt zijn ze nog mooi zacht. Hierdoor kun je de M&M’s, schuddebuikjes en pretzels gemakkelijk in het koekje drukken. Als de koekjes afkoelen worden ze harder en blijft alles plakken. Als de pretzels loslaten kun je ze ook met gesmolten chocolade vastplakken. Door het toevoegen van de pindakaas worden de koekjes niet zo krokant, wel extra lekker.

Leuk voor kids, maar ook leuk (en lekker) voor de volwassenen moet ik zeggen. Mijn nichtje van drie was helemaal in haar nopjes toen we de koekjes gingen bakken. Dat er pindakaas in de koekjes ging was natuurlijk geweldig, nu werden haar koekjes vast extra lekker! Ook bleef ze maar van de schuddebuikjes snoepen.. ;)  Iets minder handig was dat ik dit op 5 december maakte. Kinderen zijn dan natuurlijk helemaal in de ban van sinterklaas en zwarte piet. Tante Brenda niet, dit wilde kerstkoekjes bakken! Op een gegeven moment was mijn nichtje in de weer met gesmolten chocolade en zei ze dat ze zwarte pietjes ging maken. Slimme meid!

Maar voor nu zijn dit schattige kerstkoekjes. Leuk om met kids te maken, maar zonder kinderen zou ik me er ook gewoon aan wagen. Ze komen toch wel op :)

Rudolf koekjes 02

Rudolf koekjes met pindakaas

Rudolf koekjes met pindakaas

14 minuten
+ 25 minuten

Ingrediënten

 • 135 gram pindakaas
 • 100 gram kristalsuiker
 • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 100 gram ongezouten boter
 • 1 theelepel vanille
 • 1 ei
 • 175 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • halve theelepel zout
 • rode m&m’s met pinda
 • chocolade rondje of schuddebuikjes
 • pretzels
 • eventueel gesmolten chocolade om dingen vast te plakken

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
 • Mix de pindakaas met boter, kristalsuiker en basterdsuiker tot het een mooi romig mengsel is. Voeg het ei en de vanille toe en klop dit goed op.Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg dit beetje bij beetje bij het pindakaasmengsel.
 • Rol het deeg in balletjes en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg er voor dat er voldoende ruimte tussen zit. Besprenkel de balletjes met een beetje suiker en druk voorzichtig een kuiltje in de balletjes. Bak de koekjes 12 tot 14 minuten in de oven.
 • Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog zacht. Nu kun je de M&M als neus in het koekje drukken (voorzichtig), chocoladedruppels/balletjes als ogen en de pretzels als gewei. Als de pretzels niet blijven plakken kun je ze in gesmolten chocolade dippen, zodat ze vastplakken.
Pin dit recept
Afdrukken
(Visited 4 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
 1. Wat een superleuke koekjes! En de smaak zal ook wel geweldig zijn, want er zit pindakaas in natuurlijk! Hmmm……Lekker hoor, ik zit helemaal te watertanden.
  Fijn weekend Brenda en tot de volgende keer.
  Groetjes, Marja. .:-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk