Geroosterde pompoensoep

Geroosterde pompoensoep txt

Na de feest (en vreet) maand doen we nu in januari weer even normaal. Ik voel me na december altijd een beetje opgeblazen. Ik heb heerlijk gegeten maar nu wil ik weer even gezond. Back to basic. Lekker veel groenten en lichte gerechten.

Vandaag gaan we voor een soepje. Een heerlijke geroosterde pompoensoep.

Door de pompoen samen met de ui en knoflook te roosteren wordt de soep extra vol van smaak. De soep is ook lekker stevig, hierdoor is het bijna een maaltijdsoep. Neem een flinke kom met een broodje er bij om in de soep te dippen en je hebt genoeg.

De afgelopen weken heb ik deze soep al drie keer gemaakt, dat zegt genoeg toch?

Geroosterde pompoensoep 02

Geroosterde pompoensoep

Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten voor 4-5 personen

 • 1 flespompoen
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 takje rozemarijn
 • 1 theelepel salieblad (gedroogd)
 • 2,5 eetlepel olijfolie
 • peper en zout
 • 1 liter groentebouillon
 • 1 eetlepel honing
 • eventueel ter garnering een scheutje kookroom

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd de pompoen in parten. Leg de parten pompoen op de bakplaat. Pel de uien en snijd in kwarten, verdeel dit tussen de parten pompoen op de bakplaat. Kneus de teentjes knoflook en verdeel dit ook rondom de pompoen. Strooi de blaadjes rozemarijn en salie over de pompoen, besprenkel met olijfolie. Bak dit 40 minuten in de oven totdat de pompoen mooi zacht is.

Schep het vruchtvlees van de pompoen uit de schil in een grote pan. Voeg de knoflook en ui er ook bij. Voeg de bouillon er bij en pureer het geheel. Voeg een beetje honing toe en kook dit een paar minuten door. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.

Tip: voeg extra water of bouillon toe als de soep te dik is. Dit is afhankelijk van de grootte van de pompoen die je hebt gebruikt.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
14 comments
 1. Wij vonden het heerlijk! Gisterenavond gemaakt, vanavond opgewarmd en de honing toegevoegd. Wordt toegevoegd aan ons receptenboek!!!

 2. Geweldig recept! Ik heb net met verbazing genoten van een soep van eigen hand(niet mogelijk zonder Brenda’s recept). Dank je Brenda, ik houd je site in de gaten.

 3. De “soep” staat in de oven……………wat een leuk recept. Ik zocht een voorgerechtje voor bij een tapasborrel en dit is hem geworden. Het ruikt nu al verrukkelijk………jammer dat ik de geur niet mee kan sturen!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk