Perencake met chocolade

Perencake met chocolade txt

Lastminute heb ik nog een snelle (en super lekkere) Valentijnstip voor jullie! Als je met Valentijn zin hebt om iemand te verrassen met iets lekkers dan moet dit hem worden: perencake met chocolade! Van deze cake word je toch blij en wil je meteen een hap nemen?

Dit is een cake die ik al een tijdje wilde maken. Ik vond het achteraf namelijk jammer dat ik bij mijn vorige perentaart geen chocolade had toegevoegd. Toen Dr. Oetker vroeg of ik een recept met de Wolken Cake wilde maken pakte ik de kans aan om eindelijk een perentaart of eigenlijk een perencake met chocolade te maken.

De Wolken Cake Vanille van Dr Oetker heb ik als basis voor deze heerlijke taart genomen. Hierdoor is de taart nog luchtiger en lekker romig. Er zit namelijk slagroom in verwerkt. Niet goed voor de heupen, wel erg lekker. En met Valentijn (en andere speciale gelegenheden) mag dat wel toch?

Niet alleen met Valentijnsdag is dit een toppertje, eigenlijk het hele jaar door! Wanneer zet jij hem op tafel?

Perencake met chocolade 02

Perencake met chocolade

Bereidingstijd 25 minuten, 55 minuten baktijd, 20 minuten afwerking en 20 minuten om de chocolade te laten stollen

Ingrediënten:

Voor de taart

  • 1 pak Wolken Cake vanille van Dr. Oetker
  • 200 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 4 peren (niet te rijp)

Voor de afwerking

  • 200 gram extra pure chocolade(76% cacao)
  • 1 reep pure chocolade
  • handje walnoten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 140ºC (hetelucht of 160ºC elektrisch, gasovenstand 3). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen van de vorm in.

Doe de mix samen met de eieren en de ongeklopte slagroom in een kom en mix dit op de laagste stand door tot het goed gemengd is. Klopt het beslag hierna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.

Verdeel het beslag over de springvorm. Druk de halve peren rondom in het beslag, zorg er voor dat de dikke kant van de peren aan de buitenkant zit.

Bak de cake onderin de oven op een rooster in 50 tot 55 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (dit kun je het beste in het midden van de vorm doen, hier zitten geen stukjes peer). Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Is dit niet het geval, bak de cake dan nog iets langer.

Verwijder de rand van de springvorm en laat de cake afkoelen.

Afwerking

Breek 200 gram chocolade in stukjes, smelt dit in de magnetron (telkens 30 seconden verwarmen en dan doorroeren) of au bain marie. Hak de walnoten in stukjes. Schraap met een mes over de achterkant van de reep chocolade, zo ontstaat er chocoladeschaafsel. Zet de cake op een rooster met daaronder bakpapier.

Giet de chocolade over de afgekoelde cake. Verdeel dit met een spatel gelijkmatig over de boven- en de zijkant van de cake. Verdeel langs de onderkant van de cake het chocoladeschaafsel, druk het een beetje aan zodat het aan de cake blijft plakken. Bestrooi de bovenkant van de perencake met gehakte walnoten en zet twee walnoten in het midden van de taart. Laat de perencake met chocolade even staan zodat de chocolade stolt (dit kan het beste in een koele ruimte, maar niet in de koelkast).

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
15 comments
  1. Dat ziet er makkelijk en simpel uit! Ga ik nog eens proberen :). Wat een superleuke bordjes trouwens. Mag ik vragen waar je ze vandaan hebt?

  2. Ben zoooo benieuwd! Morgen visite, toch de perencake maar eens proberen. Hij staat in de oven, nu de chocolade vast voorbereiden.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk