Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Salade met meloen en ham

Salade met ham en meloen

Vandaag gaan we voor een salade. Een salade met meloen en ham. Lekker fris, ideaal voor een warme(re) dag.

Als er iets is dat ik deze zomer veel gegeten heb dan zijn het salades. En niet de standaard ‘Hollandse salade’ met tomaat en ei, ik wisselde lekker af en pakte van alles dat in de koelkast lag. Het resultaat was bijvoorbeeld een salade met meloen en serranoham. Extra lekker met mozzarella. En balsamicocrème.

Deze salade is zo’n gevalletje van weinig moeite, groots resultaat. Met een paar handelingen zet je deze heerlijke zomerse salade op tafel. Uitgesproken smaken en een instant zomers gevoel.

Ik at deze salade als lunch, maar ook als maaltijdsalade (bijvoorbeeld met pasta) of bijgerecht bij de barbecue doet deze salade het goed. Ik zou zeggen, maak hem snel nu het nog kan!

Salade met meloen

Salade met meloen en ham

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 handjes gemengde sla
  • 1/4 deel van een galia meloen
  • 3 plakjes serranoham
  • bolletjes mozzarella
  • balsamico creme
  • peper en zout

Bereiding

Snijd de meloen in blokjes en scheur de serranoham in stukjes.

Meng de sla met een beetje balsamicocreme. Verdeel de meloen, stukjes serranoham en bolletjes mozzarella over de salade. Bestrooi met een beetje peper en zout en verdeel nog een beetje balsamico crème over de salade.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Bo 24 juli 2015 om 10:40

    Yes! De galia meloen was bij de winkel om de hoek in de aanbieding, dus ik heb er net eentje in huis gehaald. Heb alleen geen mozzarella in huis.. wel feta.. Zou dat ook smaken denk je?

    1. Brenda Kookt 25 juli 2015 om 08:43

      Je kunt de salade ook maken net feta. Denk er dan wel om dat de salade niet te zout wordt. Serranoham en feta zijn allebei erg zoute producten.

  2. Riny 24 juli 2015 om 14:37

    Hoi Brenda,
    Hoe maak jij die kleine bolletjes mozzarella? Ik heb voor t eerst bij AH een grote bol gekocht. (Biologisch? Deze zit vacuüm verpakt in een soort vloeistof. Hopenlijk heb ik de goede mozzarella gekocht voor de salade met meloen. Ik wil deze die graag maken. Jippie…glutenvrij..

    1. Brenda Kookt 25 juli 2015 om 08:38

      Dat is zeker goede mozzarella hoor, je kunt het ook in stukjes scheuren zodat je geen bolletjes hebt maat stukjes mozzarella. Buffel mozzarella verkopen ze meestal niet in kleine bolletjes. De minder kwaliteit mozzarella wel. Die koop ik ook bij de supermarkt, ligt naast d andere mozzarella verpakkingen.

  3. Natasja 24 juli 2015 om 18:55

    Hoi Brenda,

    Wat een heerlijke frisse salade!! En wat makkelijk te maken!!
    Wij hadden als toevoeging nog pijnboompitten en een klein schepje honing

    1. Brenda Kookt 25 juli 2015 om 08:40

      Klinkt ook lekker Natasja, ga je het ook eens proberen met pijnboompitjes én de balsamico?

  4. melinda 24 juli 2015 om 20:49

    Lijkt heerlijk, maar ben pas ook al op zoek geweest naar balsamicocreme en niet gevonden….Dus. …waar of van welk merk??

    1. Brenda Kookt 25 juli 2015 om 08:39

      Bij de supermarkt verkopen ze het. Staat bij de azijn en olijfolie etc. Het is een soort van ingekookte balsamicoazijn, heel erg lekker. Meestal zit het in een plastic flesje.

    1. Marion 13 augustus 2015 om 08:46

      Nou de salade wordt vandaag al voor de derde keer gemaakt in korte tijd. Hij is zalig!!
      Ik gooi er nog wat cherrytomaatjes bij.
      Bedankt voor dit blijvende lekker recept!

      1. Brenda Kookt 13 augustus 2015 om 19:26

        Wat goed om te horen Marion. Denk dat ik hem morgen ook weer op tafel ga zetten ;)

  5. Rita Devos 21 september 2016 om 22:17

    Je kan ook een lekkere balsamico vinaigrette maken met gewone balsamico.
    Een lepel honing goed mengen met balsamico azijn en daarna beetje bij beetje olijfolie toevoegen.
    Precies alsof je mayonnaise maakt. Hoe meer olie hoe dikker de vinaigrette wordt, je moet goed blijven kloppen. Wanneer hij goed dik is enkele lepels water toevoegen. Lekker!
    Wil je hem zoeter of zuurder dan regel je dit met de honing.

    1. Brenda Kookt 22 september 2016 om 09:13

      Wat een heerlijke tip Rita, dit ga ik binnenkort maken

  6. Yvonne 23 september 2016 om 06:41

    Hallo Brenda, ik maak deze dit weekend voor een feestje. Maar dan met pasta. Hoe zorg ik dat de pasta ook goed op smaak en niet te droog wordt? Moet daar een aparte dressing met mayonaise of zo doorheen? Hoop op een antwoord! :)

    1. Brenda Kookt 23 september 2016 om 12:34

      Ik zou geen mayonaise gebruiken, maar de pasta na het koken mengen met een klein beetje olijfolie.

      1. Yvonne 24 september 2016 om 07:03

        Ok, dank je!

  7. Joke 28 juni 2019 om 22:16

    Hoi Brenda,
    Lijkt me erg lekker fris. Hoeveel balsamicocreme gebruik je?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *