Ga naar de inhoud

Salade met meloen en ham

Vandaag gaan we voor een salade. Een salade met meloen en ham. Lekker fris, ideaal voor een warme(re) dag. Als er iets is dat ik deze zomer veel gegeten heb dan zijn het salades. En niet de standaard ‘Hollandse salade’ met tomaat en ei, ik wisselde lekker af en pakte van alles dat in de koelkast
Delen op

Salade met meloen en ham

Salade met ham en meloen

Vandaag gaan we voor een salade. Een salade met meloen en ham. Lekker fris, ideaal voor een warme(re) dag.

Als er iets is dat ik deze zomer veel gegeten heb dan zijn het salades. En niet de standaard ‘Hollandse salade’ met tomaat en ei, ik wisselde lekker af en pakte van alles dat in de koelkast lag. Het resultaat was bijvoorbeeld een salade met meloen en serranoham. Extra lekker met mozzarella. En balsamicocrème.

Deze salade is zo’n gevalletje van weinig moeite, groots resultaat. Met een paar handelingen zet je deze heerlijke zomerse salade op tafel. Uitgesproken smaken en een instant zomers gevoel.

Ik at deze salade als lunch, maar ook als maaltijdsalade (bijvoorbeeld met pasta) of bijgerecht bij de barbecue doet deze salade het goed. Ik zou zeggen, maak hem snel nu het nog kan!

Salade met meloen

Salade met meloen en ham

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 handjes gemengde sla
  • 1/4 deel van een galia meloen
  • 3 plakjes serranoham
  • bolletjes mozzarella
  • balsamico creme
  • peper en zout

Bereiding

Snijd de meloen in blokjes en scheur de serranoham in stukjes.

Meng de sla met een beetje balsamicocreme. Verdeel de meloen, stukjes serranoham en bolletjes mozzarella over de salade. Bestrooi met een beetje peper en zout en verdeel nog een beetje balsamico crème over de salade.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

17 reacties

Joke

Hoi Brenda, Lijkt me erg lekker fris. Hoeveel balsamicocreme gebruik je?

Laat een bericht achter

Yvonne

Hallo Brenda, ik maak deze dit weekend voor een feestje. Maar dan met pasta. Hoe zorg ik dat de pasta ook goed op smaak en niet te droog wordt? Moet daar een aparte dressing met mayonaise of zo doorheen? Hoop op een antwoord! :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik zou geen mayonaise gebruiken, maar de pasta na het koken mengen met een klein beetje olijfolie.

Rita Devos

Je kan ook een lekkere balsamico vinaigrette maken met gewone balsamico. Een lepel honing goed mengen met balsamico azijn en daarna beetje bij beetje olijfolie toevoegen. Precies alsof je mayonnaise maakt. Hoe meer olie hoe dikker de vinaigrette wordt, je moet goed blijven kloppen. Wanneer hij goed dik is enkele lepels water toevoegen. Lekker! Wil je hem zoeter of zuurder dan regel je dit met de honing.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een heerlijke tip Rita, dit ga ik binnenkort maken

Nicole

Dit ziet er heel erg lekker uit!

Laat een bericht achter

Marion

Nou de salade wordt vandaag al voor de derde keer gemaakt in korte tijd. Hij is zalig!! Ik gooi er nog wat cherrytomaatjes bij. Bedankt voor dit blijvende lekker recept!

melinda

Lijkt heerlijk, maar ben pas ook al op zoek geweest naar balsamicocreme en niet gevonden....Dus. ...waar of van welk merk??

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bij de supermarkt verkopen ze het. Staat bij de azijn en olijfolie etc. Het is een soort van ingekookte balsamicoazijn, heel erg lekker. Meestal zit het in een plastic flesje.

Natasja

Hoi Brenda, Wat een heerlijke frisse salade!! En wat makkelijk te maken!! Wij hadden als toevoeging nog pijnboompitten en een klein schepje honing

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Klinkt ook lekker Natasja, ga je het ook eens proberen met pijnboompitjes én de balsamico?

Riny

Hoi Brenda, Hoe maak jij die kleine bolletjes mozzarella? Ik heb voor t eerst bij AH een grote bol gekocht. (Biologisch? Deze zit vacuüm verpakt in een soort vloeistof. Hopenlijk heb ik de goede mozzarella gekocht voor de salade met meloen. Ik wil deze die graag maken. Jippie...glutenvrij..

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat is zeker goede mozzarella hoor, je kunt het ook in stukjes scheuren zodat je geen bolletjes hebt maat stukjes mozzarella. Buffel mozzarella verkopen ze meestal niet in kleine bolletjes. De minder kwaliteit mozzarella wel. Die koop ik ook bij de supermarkt, ligt naast d andere mozzarella verpakkingen.

Bo

Yes! De galia meloen was bij de winkel om de hoek in de aanbieding, dus ik heb er net eentje in huis gehaald. Heb alleen geen mozzarella in huis.. wel feta.. Zou dat ook smaken denk je?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt de salade ook maken net feta. Denk er dan wel om dat de salade niet te zout wordt. Serranoham en feta zijn allebei erg zoute producten.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op