Pompoenstamppot met appel en worst

Pompoenstamppot

Hierbij verklaar ik het stamppot seizoen voor geopend. En laten we het pompoenseizoen dan ook direct openen. Vandaag deel ik namelijk een lekkere stamppot met pompoen.

Stamppotjes doen het bij mij altijd goed, ik hoop bij jullie ook? :) Meestal ga ik voor de good old andijviestamp met spekjes of boerenkool met worst. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende stamppotten mogelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze keer gaan we namelijk voor een stamppot met pompoen.

Eerlijk gezegd at ik deze stamppot al eind augustus op een prachtige zonnige dag. Na mijn vakantie had ik zin in ‘iets met aardappelen’. In een perspakket dat ik ontving zat een flespompoen en dus werd het iets met aardappelen en pompoen. Omdat ik er een herfstgevoel bij kreeg besloot ik er maar direct een rookworst bij te eten om het feest compleet te maken. En zo is deze lekkere herfststamppot ontstaan, op een zomerdag.

De stamppot is goed op smaak doordat de pompoen in de oven geroosterd wordt met tijm. Lekker met de zachte ui, frisse appel en ja dan mag de worst natuurlijk niet ontbreken.

Stamppot met pompoen

Pompoenstamppot met appel en worst

Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen:

 • 1 kleine flespompoen
 • 500 gram aardappelen
 • 1 ui
 • teentje knoflook
 • 1 appel
 • 1 theelepel gedroogde tijm
 • olijfolie
 • klontje boter
 • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
 • eventueel: geitenkaas of feta
 • peper en zout
 • 1 rookworst

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190ºC. Schil de pompoen, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de blokjes pompoen over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met tijm, peper en zout. Rooster de blokjes pompoen 30 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn.

Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze in 10 tot 15 minuten gaar. Giet de aardappelen hierna af, maar houdt een beetje van het kookvocht apart.

Snijd de ui in ringen en pers de knoflook uit. Bak beide in een beetje olijfolie aan, tot de ui glazig ziet. Schil de appel en snijd het in blokjes, bak dit even met het uimengsel mee.

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in plakjes.

Stamp de aardappelen fijn, voeg een klontje boter en een beetje van het opgevangen kookvocht toe om het lekker smeuïg te maken. Roer de geroosterde pompoenblokjes, het uimengsel en stukjes rookworst door de aardappelpuree. Voeg tot slot geroosterde pijnbompitjes toe, en eventueel een beetje geitenkaas of feta.

 ———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk