Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon receptGister kondigde ik al aan dat het vanaf nu kerst is op Brenda Kookt. De komende weken deel ik dagelijks inspiratie voor het kerstmenu. Vandaag tip ik jullie een topper voor het hoofdgerecht, namelijk Boeuf Bourguignon.

Boeuf Bourguignon is een heerlijke Franse stoofschotel, bommetje vol smaak. Dit komt mede door de rode wijn waar het rundvlees in gestoofd wordt.

Stoofschotels zijn ideale gerechten om te serveren tijdens een diner. Het valt altijd in de smaak, en voordeel is dat je het van te voren kunt maken. Zo heb je op de dag van het etentje minder stress en kun je je op andere dingen richten.

En had ik al gezegd dat dit super lekker is? Maken dus! Als het niet gaat lukken met de kerst, maak het dan gewoon een andere keer.

Benodigdheden:

Boeuf Bourguignon kerst

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

5 personen

Ingrediënten

  • 750 gram runderlappen in blokken
  • 150 gram spekblokjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 grote winterwortels
  • 250 ml runderbouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes gedroogde laurier
  • klein blikje tomatenpuree
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 2 eetlepels bloem

Bereiding

  • Verwarm de olie in de braadpan en bak hier in de spek uit. Haal de spekjes uit de pan en zet dit apart. Bak de tomatenpuree even aan in de braadpan en zet het hierna ook even weg.
  • Doe de boter bij de pan. Bestuif het vlees met bloem, bestrooi met peper en zout en bak dit rondom aan in de braadpan.
  • Pers de knoflook en snijd de winterwortels en bleekselderij in blokjes. Voeg dit samen met de tijm, laurierblad, uitgebakken spek, tomatenpuree, rode wijn en runderbouillon bij het vlees in de braadpan. Breng de schotel tegen de kook aan en laat het 3 uur zachtjes stoven tot het vlees mooi gaar is.
  • Snipper de sjalotjes en snijd de champignons in plakjes. Bak de sjalotjes glazig in een koekenpan met olijfolie, voeg de champignons toe en bak ze mee. Voeg de sjalotjes en ui toe aan de bouef en laat het nog 15 minuten garen. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
  • Serveer de boeuf bourguignon direct of verwarm het later op zacht vuur.
  • Serveer de boeuf bourguignon met verschillende bijgerechten voor een compleet hoofdgerecht. 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

86 Reacties

  1. Antoinet 12 januari 2021 om 22:49

    Dag Brenda,
    Ik ben helemaal geen liefhebber van bleekselderij. Is dat voor iets anders te vervangen?

  2. Antoinet 13 januari 2021 om 23:35

    Ik ben niet zo’n liefhebber van bleekselderij. Kan ik dat door iets anders vervangen?

      1. richard 6 februari 2021 om 09:42

        5 sterren
        Ik heb dit recept gemaakt en het was Heerlijk

  3. Matthijs van der Linden 24 januari 2021 om 09:43

    Ik ga deze vandaag weer eens maken, het is er een mooie dag voor :)
    Maar, in de bereiding spreekje over zowel sjalotjes als ui, terwijl de ui niet in de lijst met ingrediënten voorkomt. Ik ken dit recept verder ook met zilverui.. Bedoel je ui als extra bij de sjalotten, of wat zilverui?

  4. Ayla 18 februari 2021 om 20:50

    5 sterren
    Erg lekker! Dit recept ga ik zeker vaker maken. Misschien dat ik het de volgende keer maak in de Slowcooker. 8 uur lang op stand Low

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept