Wat eten we vanavond?

Kerstmenu Snel/Gemakkelijk

Kerstmenu'sVandaag geef ik jullie heerlijke kerst-inspiratie. Ik deel geen recept, maar een compleet makkelijk kerstmenu. Deze keer heb ik een kerstmenu samengesteld voor de snelle/makkelijke kok. Een kok die graag iets lekkers op tafel wil zetten maar niet te lang in de keuken wil staan.

Kerstmenu snel

Kerstmenu – snel/gemakkelijk

Klik op de titel van de gerechten om het recept te bekijken
Scroll naar beneden voor meer informatie over het wijnadvies

—————

 Bij de borrel
Borrelbrood caprese
Wijntip: Rive Della Chiesa Prosecco

Voorgerecht
Carpaccio van Kipfilet met mango

Wijntip: Cortebianco Laguna Corteviola

Hoofdgerecht
Schnitzelrolletjes met brie en cranberry
met daarbij gekruide aardappeltjes uit de oven, witlof met ham en kaas
Wijntip: Ribbonwood Pinot Noir Marlborough

Nagerecht
Snelle koffiecakejes
Wijntip: Pedro Ximenez El Candado

—————

Toelichting bij het makkelijk kerstmenu

De gerechten uit dit snelle menu zijn allemaal goed voor te bereiden, en hebben een korte bereidingstijd. Zo hoef je niet (lang) in de keuken te staan als de gasten al gearriveerd zijn.

Het borrelbrood caprese schuif je in de oven voordat je de borrel inschenkt. Voor je het weet genieten je gasten van dit heerlijke brood. De carpaccio van kipfilet is een lekker fris hapje. Zorg er voor dat je de mangocoulis van te voren maakt zodat je het gerecht voor het serveren alleen nog hoeft op te maken.

Ook de bijgerechten bereid je voor en hoef je alleen nog in de oven te schuiven. En hetzelfde geldt voor de schnitzelrolletjes. Rol de rolletjes van te voren en bak ze even om en om aan in een pan. Laat het hierna rusten en schuif het na het voorgerecht in de oven om af te maken.

De koffiecakejes zijn een heerlijke afsluiter van de avond. Ook deze zet je klaar en schuif je na het hoofdgerecht in de oven.

Variatietip

Ik heb van dit menu een vlees-menu van gemaakt. Serveer je liever geen of minder vlees? Vervang de carpaccio dan door de bietencarpaccio, of de carpaccio van courgette.

Vind je het maken van de schnitzelrolletjes toch nog te veel werk? Serveer dan gebraden kip met citroen, paprikapoeder en koriander.

Wijnadvies

Floor van Abels wijnen heeft wijnadvies bij de gerechten van dit menu gegeven.  De wijnen zijn allemaal online te bestellen via de webshop, gemiddelde prijs van de geselecteerde wijnen is ongeveer € 6,- per fles. Met de code ‘brendakookt’ ontvang je €7,50 korting bij een besteding vanaf € 60,-. Voorwaarden: 1 code per bestelling en per afleveradres, code is geldig tot en met 31 december 2015.

 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Comments

 1. Marlotte 14 december 2015 at 06:56

  Heel leuk én vooral lekker menu dit. Ik ben een groot liefhebber van carpaccio, maar de kipfilet-versie lijkt me toch ook wel heel erg lekker. Die ga ik nog snel uitproberen en wie weet staat hij dan op het kerstmenu!

  Reply
 2. Proef de Smaak 14 december 2015 at 09:34

  Leuk menu heb je weer samengesteld. Die schnitzelrolletjes lijkende heerlijk!

  Reply
 3. nicole 14 december 2015 at 10:37

  Wat een lekker voorgerecht, kipfilet met mango. Dat wordt het dus!

  Reply
  1. Brenda Kookt 14 december 2015 at 17:18

   Ja dat is echt een toppertje hoor!

   Reply
 4. Mike 23 december 2015 at 10:09

  Hoi Brenda het menu ziet er super lekker uit maar mijn enige vraag is jij doet alle gerechten in de oven hoe gaat dit samen???

  Reply
  1. Brenda Kookt 24 december 2015 at 10:37

   Ik maak sommige dingen ‘s middags al klaar. Zodat het aan het einde alleen opgewarmd hoeft te worden. Hierdoor hoeft ook niet alles tegelijk in de oven.

   Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: