Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Patatje stoofvlees

Stoofvlees met patat

Gesponsord artikel

Ohh als ik deze foto’s zie loopt het water me weer in de mond! Dit patatje stoofvlees was echt super lekker. Een dikke vette tip als je jezelf wilt verwennen met een lekker patatje.

Patatjes zijn lekker. Maar persoonlijk vind ik wat ik er bij ga eten net zo lekker en belangrijk. Ik kan daar namelijk echt van genieten. Hier bij mij in het noorden van het land worden patatjes niet vaak geserveerd met stoofvlees. En dat is jammer. Want goed bereid stoofvlees is zo lekker bij een krokant patatje. Al vind ik persoonlijk wel dat je het stoofvlees niet op de patat moet serveren, want dan wordt het klef en is het lekkere krokante er af ;)

Ik serveer mijn patatje stoofvlees het liefst met zelfgemaakte friet. Omdat dat niet altijd haalbaar is eet ik ook regelmatig verse friet, uit het koelvak van de supermarkt in plaats van de diepvries. De Robuust gesneden friet van CêlaVíta komt dicht in de buurt van zelfgemaakte frieten en hebben een lekkere stevige bite. Hierdoor worden de patatjes lekker krokant.

Bij deze geef ik je het recept van heerlijk stoofvlees, zonder gebruik van lastige ingrediënten. Door de combinatie van het donkere bier, de appelstroop, mosterd en kruiden is het stoofvlees goed op smaak.

Wanneer verwen jij jezelf met een lekker patatje stoofvlees?

Een leuke tip: CêlaVíta heeft nu een win-actie lopen. Vertel op de website wat jouw ultieme friet verwenmoment is en win een handige friettang! (Klik hier om mee te doen aan deze actie)

Recept friet met stoofvlees

Patatje stoofvlees

Bereidingstijd 20 minuten plus 4 uur stooftijd

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo rundvlees
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  •  1 flesje donker bier (33 cl)
  • 1,5 eetlepel appelstroop
  • takje verse tijm
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierbladeren
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheutje natuurazijn
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Serveer het stoofvlees met verse CêlaVíta friet, rustiek gesneden frieten 700 gram per zak)

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen. Verwarm een stoofpan op het vuur en laat hierin een klont boter smelten. Bak de ui even aan. Pers de knoflook en voeg dit bij de ui, bak dit even kort mee. Voeg het vlees hierbij, breng op smaak met peper en zout en voeg de mosterd toe. Roer door en bak het vlees even aan alle kanten aan. Voeg het bier er bij en schraap de aanbaksels los in de pan, breng het bier aan de kook en draai het vuur hierna zacht.

Voeg het laurierblad, kruidnagel en takje tijm samen met de azijn en appelstroop toe. Laat dit meestoven met de deksel op de pan, na ongeveer 3 a 4 uur is het vlees mooi zacht. Roer het stoofvlees regelmatig door en verwijder voor het serveren het laurierblad en de tijm.

Bereid de verse friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan in de frituurpan, oven of Airfryer.

Dit artikel is een samenwerking met CêlaVíta, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

52 Reacties

  1. Ronny 25 november 2018 om 16:25

    Hoi brenda

    Ik heb het recept helemaal gevolgd echter bleef bij mij het gerecht waterdun ipv gebonden. Wat zou er fout gegaan kunnen zijn?

    1. Bren 30 september 2019 om 12:59

      ja, dat had ik ook… (‘t smaakte evengoed erg lekker, maar we moesten het vlees wel uit de jus vissen)

      1. Lisette 19 december 2020 om 19:25

        Ik heb er de helft van de appelstroop in gedaan en toen aan het einde nog 1,5 plak ontbijtkoek toegevoegd. Dat helpt met binden en was ook erg lekker.

    2. Lizan 18 december 2020 om 17:50

      Hoi,
      Net gemaakt. Beetje maïzena toevoegen, dan is het saus!

    3. Ben 6 februari 2021 om 11:31

      Om de saus wat dikker te maken bloem het vlees voor het aanbakken. Wel even afkloppen. Je kunt ook een sneetje bruin brood al dan niet besmeerd met scherpe mosterd of appelstroop op de stoverij leggen en sudderen maar totdat het is opgelost.

  2. Robery 18 november 2019 om 01:39

    CêlaVíta? geef even aan dat je daarvoor reclame maakt.

    1. Brenda Kookt 18 november 2019 om 07:41

      Dit staat er duidelijk bij vermeld, aan het begin van het artikel (onder de eerste foto) en onderaan.

    2. Debby 10 december 2020 om 23:19

      Zucht….. wat een geneuzel

  3. Lisa de Wit 24 december 2019 om 21:15

    Als ik dit een dag van tevoren maak, kan ik het vlees dan op het fornuis nog even laten opwarmen? Of wordt het hierdoor niet beter?

  4. Renske 9 januari 2021 om 09:48

    Hoi! Dit is ons good to recept op speciale dagen. We love it. Nu hebben wij een slowcooker aangeschaft en willen wij jou recept hierin uitproberen. Uiteraard zijn wij dus nog niet bekend met de bereiding van dit soort recepten in de SC, kun je ons opweg helpen met hoe lang en welke stand?(low, medium, high)
    Dank alvast :)

    1. Brenda Hoff 10 januari 2021 om 17:24

      Hoi Renske, wat leuk om te horen! En wat leuk dat jullie ook voor een slowcooker gaan. Gerechten als deze bereid ik ook steeds vaker in de slowcooker. In dit geval zou ik eerst een uur low high gaan, en daarna nog 5 uur op low. Doe alle ingrediënten in de slowcooker (boter is in dit geval niet nodig), en voeg minder vocht toe. Dus in dit geval zou ik het bier weglaten, of 1/3 ervan toevoegen als je het wel graag wilt toevoegen. Succes!

      1. Krieg 10 april 2021 om 22:10

        De foto bij dit bericht is misleidend. In de titel staat namelijk patat maar op de foto zie ik friet

        1. Sven 10 mei 2021 om 20:34

          Eigenlijk heet het dus Pommes Frites Aangezien we de belgische naam voor aardappel gebruiken,”patat”, heeft het produkt de naam patat friet gekregen, wat in de spreektaal gesplitst wordt in “frietje” of “Patatje”. … Er is dus geen verschil tussen het produkt patat of friet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!