Carpaccio pastasalade

Pastasalade met carpaccioVandaag gaan we voor een lekker snel recept met een twist. Een Carpaccio pastasalade. Een pastasalade met carpaccio dus.

Ik houd van carpaccio maar bestel het bijna nooit als we in een restaurant eten. Ik wil namelijk graag nieuwe dingen proberen en een carpaccio is inmiddels niet zo nieuw meer. Thuis eet ik niet zo snel een traditionele carpaccio omdat we niet vaak aan voorgerechten doen. Daarom deel ik vandaag een lekkere oplossing voor iedereen die ook van carpaccio houdt. Een lekkere maaltijdsalade met carpaccio. Lekker als lunch of als avondmaaltijd.

De ingrediënten van een carpaccio variëren, bij ieder restaurant is de carpaccio anders. Dit kan tot een teleurstelling leiden. Zo heb ik eens een carpaccio geserveerd gekregen met alleen een paar kappertjes en 3 snippers parmezaanse kaas er op. Wat mij betreft moet een carpaccio salade goed gevuld zijn en dat is bij deze maaltijdsalade van pasta met carpaccio goed gelukt.

De Parmezaanse kaas heb ik vervangen door snippers oude kaas. Dit is extra lekker met de zongedroogde tomaatjes, rucola en kappertjes. En door de dressing te mengen met de pasta is deze ook goed op smaak.

 

Carpaccio met pasta

Carpaccio pastasalade

Carpaccio pastasalade

25 minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje carpaccio vlees circa 100 gram vlees
  • 150 gram pasta
  • 1 eetlepel zongedroogde tomaatjes
  • 2 handjes rucola
  • halve eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels snippers oude kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Meng de witte wijn azijn met olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes en kappertjes in stukjes. Snijd (of scheur) het carpacciovlees in grove stukken.
  • Meng de gekookte pasta met de dressing, roer dit goed door elkaar zodat de dressing mooi verdeeld is.
  • Voeg vervolgens de rucola, het carpaccio vlees, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en oude kaas toe. Meng dit door elkaar en bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.
Pin dit recept
Afdrukken
(Visited 360 times, 52 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
17 comments
  1. Oee dit ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker voor mijn zus maken als ze weer een keer thuis is. Zij is dol op pasta én carpaccio dus dit is wel een goude combinatie!

  2. Ziet er heerlijk uit en ben zeker van plan dit te gaan bereiden. Misschien een tip voor de volgende keer.. ik ben student en zou een soort prijsopgave bijzonder handig vinden.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk