Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Carpaccio pastasalade

Pastasalade met carpaccioVandaag gaan we voor een lekker snel recept met een twist. Een Carpaccio pastasalade. Een pastasalade met carpaccio dus.

Ik houd van carpaccio maar bestel het bijna nooit als we in een restaurant eten. Ik wil namelijk graag nieuwe dingen proberen en een carpaccio is inmiddels niet zo nieuw meer. Thuis eet ik niet zo snel een traditionele carpaccio omdat we niet vaak aan voorgerechten doen. Daarom deel ik vandaag een lekkere oplossing voor iedereen die ook van carpaccio houdt. Een lekkere maaltijdsalade met carpaccio. Lekker als lunch of als avondmaaltijd.

De ingrediënten van een carpaccio variëren, bij ieder restaurant is de carpaccio anders. Dit kan tot een teleurstelling leiden. Zo heb ik eens een carpaccio geserveerd gekregen met alleen een paar kappertjes en 3 snippers parmezaanse kaas er op. Wat mij betreft moet een carpaccio salade goed gevuld zijn en dat is bij deze maaltijdsalade van pasta met carpaccio goed gelukt.

De Parmezaanse kaas heb ik vervangen door snippers oude kaas. Dit is extra lekker met de zongedroogde tomaatjes, rucola en kappertjes. En door de dressing te mengen met de pasta is deze ook goed op smaak.

 

Carpaccio met pasta

Carpaccio pastasalade

Carpaccio pastasalade

25 minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje carpaccio vlees circa 100 gram vlees
  • 150 gram pasta
  • 1 eetlepel zongedroogde tomaatjes
  • 2 handjes rucola
  • halve eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels snippers oude kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Meng de witte wijn azijn met olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes en kappertjes in stukjes. Snijd (of scheur) het carpacciovlees in grove stukken.
  • Meng de gekookte pasta met de dressing, roer dit goed door elkaar zodat de dressing mooi verdeeld is.
  • Voeg vervolgens de rucola, het carpaccio vlees, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en oude kaas toe. Meng dit door elkaar en bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Rita Molendijk 9 augustus 2017 om 17:55

    Hai,
    Lijkt me lekker…..Maar kan ik de kappertjes nog vervangen voor iets anders?
    Alvast bedankt
    Groetjes Rita

  2. Jeroen 7 maart 2018 om 12:37

    Ziet er heerlijk uit en ben zeker van plan dit te gaan bereiden. Misschien een tip voor de volgende keer.. ik ben student en zou een soort prijsopgave bijzonder handig vinden.

    1. Brenda Kookt 9 maart 2018 om 14:59

      Hi Jeroen, ik kan me voorstellen dat dat handig is. Echter kan ik niet voor ieder recept opzoeken wat de kosten zijn. Uiteraard scheelt het ook waar je je boodschappen haalt.

  3. Marieke 21 april 2018 om 18:49

    Heerlijk! Vandaag voor ‘t eerst gemaakt, nog wat cherry tomaatjes en komkommer toegevoegd. Absoluut een blijvertje.

  4. Diana 7 juni 2020 om 15:44

    Gemaakt met truffelmayonaise, erg lekker………

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept