Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Quiche van broccoli met zalm

Quiche broccoli en zalm

Het is echt alweer te lang geleden dat ik een recept voor een hartige taart of quiche heb gedeeld. Vandaag een lekkertje met vis, een quiche van broccoli met zalm.

Deze quiche is geinspireerd op een andere topper die al een lange tijd op Brenda Kookt te vinden is. De hartige taart met broccoli en kip. Omdat ik deze al erg vaak gemaakt heb wilde ik iets anders. Het werd broccoli en zalm. Weer zo’n topper!

De quiche heb ik lekker basic gehouden door niet te veel ingrediënten toe te voegen. Er is deze keer zelfs geen kaas toegevoegd. En ik moet zeggen dat dat me goed bevallen is. Het lijkt soms een gewoonte te worden overal kaas aan toe te voegen.

Wist je dat je restjes hartige taart of quiche heel goed kunt invriezen? Als je een (of meer) punt(en) over hebt verpak deze dan in een diepvrieszakje en vries hem zo in. Haal de punt ‘s ochtends uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien. Tegen de avond is de hartige taart ontdooid en kun je hem in de oven even opwarmen. Laatst publiceerde ik een artikel over het invriezen van eten. Klik hier  om dit artikel te lezen.

Hartige taart broccoli en zalm

Quiche van broccoli met zalm

Extra benodigd:

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 1 quiche 4/5 personen:

  • 7 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid)
  • 1 broccoli (500 gram)
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 grote rode ui
  • 6 eieren
  • 100 gram creme fraiche
  • 50 gram bloem
  • peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de quichevorm in.

Snijd de broccoli in roosjes, kook deze 8 minuten voor en giet het kookvocht af. Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een beetje olijfolie op middelhoog vuur glazig. Snijd de gerookte zalm in stukjes.

Bekleed de quichevorm met de deeg voor hartige taart. Zorg ervoor dat de heel vorm goed bekleed is.

Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de crème fraiche en bloem tot een beslag. Voeg de voorgekookte roosjes broccoli, gerookte zalmsnippers en de gebakken uienringen bij het beslag en roer dit goed door. Breng op smaak met een beetje peper.

Verdeel het broccolimengsel over de met deeg beklede quichevorm en bak het geheel 30-40 minuten in de oven. Tot het ei-gestold is en het deeg gaar.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Pieter Velthuis 3 augustus 2019 om 17:57

    Ik heb de quiche al een paar keer gemaakt, zo lekker.
    Beslagje met bloem is een topper, wordt de quiche wat steviger van.
    Echt een aanrader zowel voor de lunch als hoofdgerecht.

  2. Yolanda Hilgersom-Broere 16 mei 2020 om 12:16

    Als ik 1 persoons quichevormpjes gebruik hoelang moet het dan in de oven ?? Heb je nog een leuk bijgerecht bij deze quiche, ik ga het nl aan bezoek serveren en alleen een kleine quiche op je bord vind ik zo kaal staan ?

    1. Brenda Hoff 25 mei 2020 om 05:56

      Hoi Yolanda, ik zou in dat geval een groene salade bij de quiche serveren. Bij 1-persoonsvormpjes is de baktijd 20-25 minuten. Als het quichemengsel gestold is.

  3. Grace 12 december 2020 om 19:32

    Heb zojuist de zalm broccoli quiche gemaakt, zag er prachtig uit, en iedereen vond het lekker. Thnx voor het recept.

  4. Tessa 4 januari 2021 om 17:45

    Super recept! Maak dit recept nu al paar jaar en iedereen die ik het voorschotel vindt het heerlijk! Dus ik dacht laat ik eindelijk maar een reactie plaatsen :)

    (Tip als je een keer lui bent: koop quiche/hartige taart deeg van her merk “Tante Fanny” en gebruik dat.)

  5. Boukster 13 februari 2021 om 18:52

    Beetje zout mag hier echt wel bij naar mijn mening. Dan is het erg lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *