Wat eten we vanavond?

Quiche van broccoli met zalm

Quiche broccoli en zalm

Het is echt alweer te lang geleden dat ik een recept voor een hartige taart of quiche heb gedeeld. Vandaag een lekkertje met vis, een quiche van broccoli met zalm.

Deze quiche is geinspireerd op een andere topper die al een lange tijd op Brenda Kookt te vinden is. De hartige taart met broccoli en kip. Omdat ik deze al erg vaak gemaakt heb wilde ik iets anders. Het werd broccoli en zalm. Weer zo’n topper!

De quiche heb ik lekker basic gehouden door niet te veel ingrediënten toe te voegen. Er is deze keer zelfs geen kaas toegevoegd. En ik moet zeggen dat dat me goed bevallen is. Het lijkt soms een gewoonte te worden overal kaas aan toe te voegen.

Wist je dat je restjes hartige taart of quiche heel goed kunt invriezen? Als je een (of meer) punt(en) over hebt verpak deze dan in een diepvrieszakje en vries hem zo in. Haal de punt ‘s ochtends uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien. Tegen de avond is de hartige taart ontdooid en kun je hem in de oven even opwarmen. Laatst publiceerde ik een artikel over het invriezen van eten. Klik hier om dit artikel te lezen.

Hartige taart broccoli en zalm

Quiche van broccoli met zalm

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 1 quiche 4/5 personen:

 • 7 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid0
 • 1 broccoli (500 gram)
 • 200 gram gerookte zalm
 • 1 grote rode ui
 • 6 eieren
 • 100 gram creme fraiche
 • 50 gram bloem
 • peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de quichevorm in.

Snijd de broccoli in roosjes, kook deze 8 minuten voor en giet het kookvocht af. Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een beetje olijfolie op middelhoog vuur glazig. Snijd de gerookte zalm in stukjes.

Bekleed de quichevorm met de deeg voor hartige taart. Zorg ervoor dat de heel vorm goed bekleed is.

Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de crème fraiche en bloem tot een beslag. Voeg de voorgekookte roosjes broccoli, gerookte zalmsnippers en de gebakken uienringen bij het beslag en roer dit goed door. Breng op smaak met een beetje peper.

Verdeel het broccolimengsel over de met deeg beklede quichevorm en bak het geheel 30-40 minuten in de oven. Tot het ei-gestold is en het deeg gaar.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

14 Comments

 1. Pieter Velthuis 3 augustus 2019 at 17:57

  Ik heb de quiche al een paar keer gemaakt, zo lekker.
  Beslagje met bloem is een topper, wordt de quiche wat steviger van.
  Echt een aanrader zowel voor de lunch als hoofdgerecht.

  Reply
 2. Yolanda Hilgersom-Broere 16 mei 2020 at 12:16

  Als ik 1 persoons quichevormpjes gebruik hoelang moet het dan in de oven ?? Heb je nog een leuk bijgerecht bij deze quiche, ik ga het nl aan bezoek serveren en alleen een kleine quiche op je bord vind ik zo kaal staan ?

  Reply
  1. Brenda Hoff 25 mei 2020 at 05:56

   Hoi Yolanda, ik zou in dat geval een groene salade bij de quiche serveren. Bij 1-persoonsvormpjes is de baktijd 20-25 minuten. Als het quichemengsel gestold is.

   Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: